Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός δικαιώθηκε (και τιμωρήθηκε) βάσει νόμων και λογικής!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη δικαίωση του Παναθηναϊκού στην ένσταση για αντικανονική διακοπή του ντέρμπι και εξηγεί τους λόγους της δικαστικής νίκης του «τριφυλλιού».

Η σημερινή εξέλιξη και η δικαίωση του Παναθηναϊκού στην ένσταση για αντικανονική διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι και η και η απολύτως λογική. Οι «πράσινοι» κατά την απολογία τους και στη συνέχεια την επιχειρηματολογία τους στον δικαστή, έπραξαν τα απολύτως σωστά και φτάσαμε στα σημερινά νέα.

Το είχαμε τονίσει και τις προηγούμενες μέρες. Καλώς τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών το «τριφύλλι» για τα απαράδεκτα επεισόδια και το «ντου» στον ερυθρόλευκο πάγκο. Κακώς, από την άλλη, δε συνεχίστηκε το παιχνίδι από τον διαιτητή Φριτζ, ο οποίος μπήκε για να ελέγξει την όλη κατάσταση στο ΟΑΚΑ, δίχως να έχει εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια και χωρίς να έχει ζητήσει νωρίτερα εκκένωση του γηπέδου. Το αναφέρουμε αυτό, διότι στα όσα έγραψε ακολούθως στο φύλλο αγώνα ο Γερμανός ρέφερι, αιτιολογώντας την απόφασή του, υποστήριξε ότι υπήρχε στην ατμόσφαιρα η οσμή δακρυγόνου, ενώ στις κερκίδες κάθονταν ακόμη –έστω και λιγοστοί- φίλαθλοι.

Είναι η απλή λογική: Ή διακόπτεις το ματς εξ’ αρχής δίχως να περιμένεις τη συνέχεια, παίρνοντας την οριστική σου απόφαση και… πάπαλα (κανείς δε θα μπορούσε να πει το παραμικρό αν ο διαιτητής το διέκοπτε δίχως να περιμένει. Είτε στο 3', είτε στο 70'. Θα έκανε το απολύτως σωστο!) ή αφού περιμένεις, κάνεις τα νόμιμα και τηρείς τους κανονισμούς. Η στάση του Φριτζ ήταν παράλογη. Οι «πράσινοι» στάθηκαν εκεί, αποδέχθηκαν πλήρως τα επεισόδια τονίζοντας ότι «δεν τιμούν τον Σύλλογο», νωρίτερα τα είχαν καταδικάσει επισήμως με δυο ανακοινώσεις τους στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, επιχειρηματολόγησαν για την ένστασή σους και φτάσαμε στο «σήμερα».

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, πρόστιμο και δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων διότι αυτό λέει ο νόμος για τα επεισόδια (τα οποία δεν προσπάθησε ποτέ να κουκουλώσει η ομάδα και αυτό πρέπει να το αναφέρουμε) και δικαιώθηκε στα της ένστασης και συνέχισης του αγώνα, διότι και σε αυτήν την περίπτωση αυτό λέει ο νόμος! Ο Φριτζ μπέρδεψε κατά πολύ την όλη κατάσταση, το «τριφύλλι» επιχειρηματολόγησε σωστά και με λογική και δικαιώθηκε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο…

Υ.Γ1: Εννοείται ότι κάτι πρέπει να γίνει σωστό, επιτέλους, με την περίφημη αθλητική βία. Τα μπάχαλα, εντός και εκτός γηπέδου, δε θα σταματήσουν όσο δεν υπάρχει βούληση, όσο οι υπεύθυνοι μιλούν γενικόλογα, όσο τα σχέδια της αστυνομίας είναι αστεία, όσο υπάρχουν παράγοντες που προκαλούν.

Υ.Γ2: Δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ο Παναθηναϊκός δικαιώθηκε, αλλά ο Ολυμπιακός είναι αυτός που συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι. Αν δεν αλλάξει η απόφαση (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν δικαίωμα έφεσης, παρά μόνο ο κ. Σιμιτζόγλου) και το παιχνίδι παιχτεί από το 70’, το σκορ είναι 1-0 υπέρ των Πειραιωτών. Το τι θα γίνει μετά, θα το δούμε όταν έρθει η ώρα…

Υ.Γ3: Επειδή κινδυνεύει να χαθεί η μπάλα. Το τονίζουμε ξανά: Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε για τα επεισόδια και το ντου! Και έτσι έπρεπε να γίνει. Συνεπώς, δε στέκει πουθενά το «άρα όποιος κάνει ξανά επεισόδια δε θα τιμωρηθεί». Είναι άλλο η ποινή για τα επεισόδια και άλλο η δικαίωση για τη διακοπή μετά τη στάση του διαιτητή. Εν ολίγοις τα παράλογα του Φριτζ βοήθησαν τον Παναθηναϊκό στο να στηρίξει την ένστασή του. Απλά ελληνικά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x