Ελλάδα

«Χλωμός» Ολυμπιακός και ήττα από την Αρμάνι

Άντεξε για σχεδόν ένα ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 78-62 από την Αρμάνι Μιλάνο, όντας αξιόμαχος για περίπου δύο δεκάλεπτα.

Προβλημάτισε, αλλά έχει χρόνο ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες ήταν ανταγωνιστικοί για δύο δεκάλεπτα και κάτι κόντρα στην Αρμάνι και γνώρισαν την ήττα με 78-62 στην πρώτη ημέρα του «Lucca Tournament», που διεξάγεται στην Μπολόνια, δείχνοντας ότι -όπως είναι λογικό- απέχουν αρκετά από το επίπεδο που στοχεύουν να φτάσουν.

Για τους Πειραιώτες, που ήταν αρκετά άστοχοι, πρώτος σκόρερ ο Ρούμπιτ, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους (απείλησε κι από μακριά) και μάζεψε 7 ριμπάουντ, 11 είχε ο Πολ, ενώ ο Σπανούλης σημείωσε 7. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Σέρχι Ροντρίγκεθ με 15, ενώ ο Ταρζέφσκι είχε 12 και ο Γουάιτ 11 για τους Ιταλούς του Ετόρε Μεσίνα.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τις 19:30 τη Βενέτσια, που ηττήθηκεμε 71-66 από την Εφές στο άλλο παιχνίδι της ημέρας.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε στη διάθεση του 13 παίκτες και συγκεκριμένα τους Σπανούλη, Τσέρι, Πολ, Πάντερ, Μπόλντγουϊν, Ρούμπιτ, Χαπ, Τσάμπαν, Βεζένκοφ, Κόνιαρη, Χαραλαμπόπουλο, Ποκουσέβσκι και Χρηστίδη. Διότι, ως γνωστόν, αυτήν την περίοδο οι ομάδες στερούνται τους διεθνείς. O έμπειρος τεχνικός επέλεξε τους Μπόλντγουϊν, Σπανούλη, Πολ, Χαραλαμπόπουλο και Ρούμπιτ για αρχικήπεντάδα, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού το 6-5 υπέρ της Αρμάνι στα μέσα της περιόδου και το 14-12 στο φινάλε της σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Μετά τα μέσα της δεύτερης κατάφερε να χτίσει διαφορά η ιταλική ομάδα, αφού το 21-18 έγινε 35-28 λίγο πριν την ανάπαυλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αφού με επιμέρους 8-2 μείωσαν σε 37-36 και με τους Σπανούλη, Ρούμπιτ και Πολ να… τραβάνε κουπί, έφεραν το παιχνίδι στο 45-44. Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισαν να χάνουν επαφή με το σκορ, αφού αρχικά ο Σέρχι με ένα ξέσπασμα έδωσε τον έλεγχο της κατάστασης στην ομάδα του, ενώ ο Γουάιτ έκανε ζημιά στο 4ο δεκάλεπτο και ο Σέρχι με τον Ταρζέφσκι ήταν άξιοι συμπαραστάτες, πηγαίνοντας τη διαφορά στο +16.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 35-28, 58-47, 78-62.

Αρμάνι Μιλάνο (Ετόρε Μεσίνα): Μακ 9, Μίτσοβ 8, Ντούλκις 2, Μορασκίνι 7, Ουάιτ 11, Ροντρίγκεθ 15, Σασκόφ 4, Ταρτζέφσκι 12, Τσιντσιαρίνι 1, Ρέι 4, Μπερνς 5.

Ολυμπιακός (Ντέιβιντ Μπλατ): Πάντερ 3, Μπόλντουιν 7, Πολ 11, Κόνιαρης, Σπανούλης 7, Τσέρι 4, Χρηστίδης 4, Χαραλαμπόπουλος 3, Τσάπμαν 2, Ρούμπιτ 14, Χαπ 7.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x