Stoiximan Super League

Ξεμπλόκαρε και «καθάρισε» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός των αρκετών αλλαγών νίκησε 2-0 τη Λαμία, με τον Σουντανί να γίνεται από μοιραίος... ωραίος και περιμένει «δώρο» από το ντέρμπι για να μείνει μόνος πρώτος. Ένα γκολ/μια ασίστ ο Ελ Αραμπί.

Έγινε… εύστοχος και νίκησε ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες σπατάλησαν ευκαιρίες στο α’ μέρος, αλλά στο δεύτερο λύγισαν τη Λαμία στο Φάληρο, επικρατώντας 2-0 για την 5η αγωνιστική, με τον Σουνταντί να λυτρώνει και να… λυτρώνεται στο 61’, έπειτα από πάσα του Ελ Αραμπί, που είχε και ασίστ και γκολ (70’).

Έτσι, πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα και βρέθηκαν μόνοι πρώτοι, περιμένοντας «δώρο» στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για να μην αποκτήσουν πάλι… συγκάτοικο.

Αρκετές αλλαγές από τον Πέδρο Μαρτίνς, που έδωσε ανάσες σε βασικά του «εργαλεία» ενόψει της σημαντικής αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία την Τρίτη (01/10, 22:00).

Ντεμπούτο έκανε ο Λοβέρα, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης.

Έτσι ξεκίνησαν
Ενδεκάδα με αλλαγές (όπως αναμενόταν) του Μαρτίνς κόντρα στη Λαμία. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με Μπα, Κούτρη, Καμαρά, Σουντανί και Ελ Αραμπί βασικούς κόντρα στους Φθιωτούς, διατηρώντας Σα, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Ποντένσε και Βαλμπουενά στο αρχικό σχήμα. Ως εκ τούτου Μπουχαλάκης, Γιώργος Μασούρας και Γκερέρο πήραν ανάσες. Όπως και ο Τσιμίκας με τον Μεριά που βρέθηκαν εκτός αποστολής.


O Σωτήρης Αντωνίου ξεκίνησε την ομάδα με αρκετούς αμυντικογενείς παίκτες και συγκεκριμένα τους Βελλίδη, Βύντρα, Αντέτζο, Πλιάτσικα (43’ Τζανετόπουλος), Σκόνδρα, Σάλιακα (60' Τουράμ), Δημούτσος, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (75’ Μπουλούλης), Καραμάνος

Το ματς
Ξεκίνημα με… καθυστέρηση, έπιασε ρυθμό στη συνέχεια, αλλά ήταν… άστοχος. Ο Ολυμπιακός έκανε κάπως «κρύα» εκκίνηση στην αναμέτρηση, μη καταφέρνοντας να μπει με φόρα στο παιχνίδι, όπως κάνει συνήθως στο γήπεδο. Πράγμα αρκετά λογικό λόγω των αρκετών (και μέχρι εντός σημείου απαραίτητων) αλλαγών στο αρχικό σχήμα. Έχοντας απέναντί του μια ομάδα με πλάνο το σφιχτό παιχνίδι και τις κόντρα επιθέσεις, που πέρυσι της έδωσαν (με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο) ιστορική πρόκριση στο Κύπελλο, κατάφερε να πιάσει ρυθμό κοντά στο δεκάλεπτο.

Για να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Φθιωτών, οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν μια μακρινή μπαλιά του Σεμέδο, που βρήκε τον Ποντένσε και ο Πορτογάλος αφού τράβηξε παίκτες πάνω του, έστρωσε στον Σουντανί, που από πλεονεκτική θέση έστειλε στο 9’ την μπάλα πάνω στον Βελλίδη. Ο Αλγερινός άσος ήταν εκφραστής των περισσότερων επιθετικών προσπαθειών των γηπεδούχων, αλλά παρότι το βιογραφικό που τον συνόδευσε το καλοκαίρι είχε σημείο αναφοράς τους καλούς αριθμούς στο σκοράρισμα, δεν εμφανίστηκε αντάξιος των… προσδοκιών.



Όπως συνέβη και στο 26’, όταν και βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αλλά κυρίως στο 27’ σε άστοχη κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής. Λίγο μετά, η ομάδα του Αντωνίου βρήκε την πρώτη της τελική, με τον Μπεχαράνο να μην νικάει τον Σα σε επίθεση με καλές προϋποθέσεις, που ολοκλήρωσε με σουτ χαμηλά. Παράλληλα, μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, ήταν πιο επιθετική στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους και δημιούργησε θέματα στην κόντρα.

Γενικότερα, ο Ολυμπιακός πάτησε αρκετά την αντίπαλη περιοχή και περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς εντός των συνόρων, όπου έβαλε νωρίς γκολ. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν βρήκε το γρήγορο γκολ και όχι είχε κακά τελειώματα είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει νευρικότητα.

Όπως κύλησε το α’ ημίχρονο ξεκίνησε και το δεύτερο. Ο Σουντανί αστόχησε σε κεφαλιά, αλλά δεν ήταν με τόσο καλές προϋποθέσεις αυτήν τη φορά και η Λαμία που έμεινε πιστή στο πλάνο της, άγχωσε τους Πειραιώτες και βρήκε σε ετοιμότητα τον Σα αμέσως μετά. Η εστία της Λαμίας παραβιάστηκε στο 51’, αλλά τελικά ο Ολυμπιακός σκόραρε στο… 61’. Στην πρώτη περίπτωση ο (εκτεθειμένος) Ποντένσε έκανε τη σέντρα, ο Σουντανί νικήθηκε από τον Βελλίδη και ο Ελ Αραμπί που πήρε το... ριμπάουντ τον νίκησε. Ο Σουντανί πλάσαρε εύστοχα μετά το στρώσιμο του Ελ Αραμπί στο γύρισμα του Ποντένσε (που στο 53’ σπατάλησε ευκαιρία) για να λυτρώσει και να... λυτρωθεί.

Το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά (όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) στο 70’, με τον Κούτρη να κάνει ωραία σέντρα και τον Ελ Αραμπί να στέλνει την μπάλα πάνω στον Βελλίδη με δυνατή προβολή που δεν μπόρεσε να διώξει ο Έλληνας γκολκίπερ. Οι δύο ομάδες… φρέναραν από εκεί και πέρα, αποδείχθηκαν τη μοίρα τους στο παιχνίδι και έστρεψαν την προσοχή τους στις επόμενες υποχρεώσεις τους.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Μπα, Σεμέδο (88’ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (78’ Μπενζιά), Σουντανί, Βαλμπουενά (63’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί

Στον πάγκο έμειναν: Αλέν, Μπουχαλάκης, Γκερέρο και Γκασπάρ.

Λαμία (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας (43’ Τζανετόπουλος), Σκόνδρας, Βύντρα, Σάλιακας (60’ Τουράμ), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (75’ Μπουλούλης), Δημούτσος, Βάντερσον, Καραμάνος

Στον πάγκο έμειναν: Κάτσικας, Βασιλόγιαννης, Τουράμ, Ντελ Πίνο και Μπαχανάκ

Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος
Διαιτητής VAR ο Γιώργος Κομίνης. by Αποστόλης Λιβάνιος



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x