Διονύσης Δεσύλλας

Όλα στραβά κι ανάποδα για τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΛ και το... γκρέμισμα όσων προσπαθεί να χτίσει το τριφύλλι.

* Έπειτα από 8 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη μέσα στην έδρα του. Η ήττα από την ΑΕΛ με 2-1 "πόνεσε" πολύ, διότι το τριφύλλι γκρεμίζει όλα όσα πήγε να χτίσει μετά και τη νίκη επί του Ατρομήτου, δεν ανεβαίνει βαθμολογικά και πάει με τη χειρότερη ψυχολογία στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

*Ολα πήγαν στραβά για την ομάδα του Γιώργου Δώνη σήμερα με το... καλημέρα της αναμέτρησης. Γκολ στα πρώτα 36 δευτερόλεπτα, σε μια φάση που αρχίζει από λάθος απομάκρυνση του Διούδη και.. υποχρέωση για τρέξιμο στη συνέχεια για να "γυρίσει" η κατάσταση, μετά το σοκ της αρχής. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, ειδικά όταν μιλάμε για μια ομάδα που μέσα σε δυο μήνες έχει περάσει πολλά, αγωνιστικά και μη.

*Οταν οι "πράσινοι" άρχισαν να κυριαρχούν και να βάζουν δύσκολα στην ΑΕΛ ακυρώθηκε ένα γκολ, σε μια εξαιρετικά δύσκολη φάση. Ο Καμπετσής σκόραρε, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, έπειτα από την υπόδειξη του VAR, ακύρωσε το τέρμα για επιθετικό φάουλ του Δώνη στον τερματοφύλακα. Ορκο δεν μπορεί να πάρει κανείς για το αν η απόφαση είναι σωστή. Οπως και να' χει σηκώνει πολλή συζήτηση και σχόλια στα social media και όχι μόνο...

*Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα η οποία βγήκε μπροστά και με υπομονή και στρωτό ποδόσφαιρο έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. ,ε κύριους δημιουργούς τους Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη. Οταν, όμως, βγαίνεις ψηλά και χάνεις ευκαιρίες, ίσως τιμωρηθείς. Ετσι κι έγινε, με το 0-2 από τον Ουάρντα στην κόντρα από το πουθενά. Αυτό, όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Οταν δεν τα βάζεις και πιέζεις πολύ, τιμωρείσαι...

*Με το εξαιρετικό γκολ του Ζαχίντ, ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά στο παιχνίδι και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Θα μπορούσε να τα καταφέρει, όμως έχασε πολλές ευκαιρίες, είτε γιατί ο Κρίστινσον έλεγε "όχι" με τις επεμβάσεις του, είτε γιατί οι "πράσινοι" ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Ο Δώνης τα έπαιξε όλα για όλα με τις αλλαγές του (Μακέντα, Μπεκ, Κολοβός), αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε.

*Ο Σιδηρόπουλος ευθύνεται για μια ξεκάθαρη αποβολή που δεν έδωσε. Αναφερόμαστε στην μπουνιά του Ουάρντα στον Σένκεφελντ. Οταν μιλάμε για βιαιοπραγία, τότε η κόκκινη κάρτα βγαίνει από το τσεπάκι του διαιτητή. Αν' αυτού, είδαμε από μια κίτρινη στους δυο παίκτες! Πρόκειται για απόφαση, που σε κάνει να σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Εδώ δε μιλάμε για ακυρωθέν γκολ, ούτε για κρίσεις του διαιτητή. Εδώ μιλάμε για κάτι το ολοκάθαρο. Ο Σιδηρόπουλος χαρίστηκε στον Ουάρντα, σε μια απόφαση - σκάνδαλο.

*Πισωγύρισμα ήταν το σημερινό για τον Παναθηναϊκό. Για αρκετούς και διαφορετικούς λόγους, οι "πράσινοι" γνώρισαν μια οδυνηρή ήττα και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν την επαφή με την πρώτη εξάδα, με κακά αποτελέσματα (που δεν είναι απίθανο να συμβεί) στα επόμενα δυο ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολα και ο Γιώργος Δώνης (όση πίεση, αλλά και δίκιο να είχε στις ύβρεις οπαδού, κάνει λάθος με την αντίδρασή του στον πάγκο) να τη διαχειριστεί αναλόγως...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x