Ελλάδα

Χούμπαυλης στο sport-fm.gr: «Θα αντάλλαζα την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ με νίκη στο πρωτάθλημα»

Μονάχα στην άνοδο είναι το μυαλό του τεχνικού του Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο οποίος μίλησε στο sport-fm.gr μετά την ιστορική πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών.

Άλλοι στη θέση του θα πετούσαν στον… έβδομο ουρανό.

Ο Νάσος Χούμπαυλης, όμως, παρά τη νίκη του Διαγόρα Δρυοπιδέων απέναντι στον ΠΑΟΚ και την παράλληλη ιστορική πρόκριση του (η οποία ακολούθησε εκείνες επί του Πανιωνίου και της Λάρισας) στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών, παραμένει συγκεντρωμένος στον πρωταρχικό στόχο της ομάδας του, την άνοδο στην Basket League.

Όπως δήλωσε ο 45χρονος τεχνικός στο sport-fm.gr μετά τη λήξη της χθεσινής (9/11) αναμέτρησης, θα προτιμούσε η νίκη να μην είχε έρθει στο ματς απέναντι στους Θεσσαλονικείς, αλλά σε εκείνο κόντρα στον Χαρίλαο Τρικούπη μεσοβδόμαδα.

Ταυτόχρονα, από τη μία έσταξε… μέλι για μία σειρά από παίκτες του -με πρώτο και καλύτερο τον Νίκο Λιακόπουλο-, ενώ από την άλλη, μίλησε για τη… νέα γενιά οπαδών που κατακλύζουν το «Σταύρος Βενέτης».

Αναλυτικά, ο Νάσος Χούμπαυλης μίλησε στο sport-fm.gr και στον Μανώλη Μουσουράκη για:

-τα συναισθήματά του μετά τη σπουδαία πρόκριση: «Τα συναισθήματά μου για να είμαι ειλικρινής είναι ανάμεικτα. Πριν από λίγες μέρες δώσαμε ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα -το οποίο είναι και ο κύριος στόχος μας- και δεν τα καταφέραμε. Ειλικρινά θα αντάλλαζα εκείνη την ήττα με τη σημερινή νίκη. Οπότε, είμαι τόσο χαρούμενος, όσο και λυπημένος. Τα παιδιά ξεπέρασαν την προηγούμενη ήττα, υπερέβαλαν εαυτόν για τρίτη φορά απέναντι σε μία ομάδα της Basket league και έχω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια. Όμως, θέλω να τονίσω και κάτι ακόμα. Η ομάδα έχει παίκτες που το έχουν ξανακάνει. Δοκιμασμένη συνταγή: Λιακόπουλός, Καράμπουλας, Πετροδημόπουλος. Είναι παιδιά που ξέρουν από τέτοιες προκρίσεις. Μπράβο τους. Ένα τεράστιο μπράβο, γιατί μπορεί να λέμε ότι ο προπονητής είναι ο "στρατηγός" στο γήπεδο, εγώ όμως σήμερα είχα ένα πραγματικό "στρατηγό" και αυτός ακούει στο όνομα Λιακόπουλος. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια των άλλων παιδιών, ο συγκεκριμένος τύπος υπερέβαλε εαυτόν, ήταν το "Α" και το "Ω" της ομάδας και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, επειδή το ήξερε».

-το αν μετά από τρεις προκρίσεις επί ομάδων της Α1 δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος "έκπληξη": «Το κίνητρο σε τέτοια ματς το έχει η ομάδα που βρίσκεται στη χαμηλότερη κατηγορία. Όταν, λοιπόν, έρχεται το κλαμπ της Α1, δεν σε υπολογίζει πάρα πολύ. Μπορεί να λένε ότι "εντάξει κέρδισαν τον Πανιώνιο, κέρδισαν τη Λάρισα, όμως, εμείς είμαστε αλλιώς". Σήμερα τα παιδιά πιάσανε πικ στην απόδοσή τους, ήμασταν και σε κάποια σημεία τυχεροί, οπότε ήρθε η πρόκριση».

-την υπόθεση της ανόδου και το επίπεδο της Α2: «Είναι ένας μαραθώνιος. Εάν κερδίζαμε το προηγούμενο παιχνίδι, θα είχαμε κάνει ακόμα ένα "βηματάκι" για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Υπάρχουν 3-4 ομάδες που πραγματικά είναι ανταγωνιστικές. Υπάρχουν άλλες τόσες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά στις προπορευόμενες. Το πρωτάθλημα εγκυμονεί κινδύνους, οπότε πρέπει κάθε αγώνα να τον κοιτάμε ξεχωριστά».

-το ότι το «Στάυρος Βενέτης» ήταν ασφυκτικά γεμάτο από άτομα νεαρής ηλικίας: «Αυτός είναι ο κόσμος μας. Έχουμε τα παιδιά των ακαδημιών, τα παιδιά της περιοχής, των παικτών μου, τα παιδιά μας. Αυτός θέλουμε να είναι ο κόσμος, έτσι ώστε οι αντίπαλοι να έρχονται εδώ και να χαιρόμαστε τα παιχνίδια. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Είμαστε αντίπαλοι μόνο για 40 λεπτά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x