Γιώργος Τσανάκας

Στο κορυφαίο επίπεδο δεν συγχωρούνται λάθη... τοπικού!

Ο Γιώργος Τσανάκας γράφει για τον εξαιρετικό Ολυμπιακό στο Λονδίνο αλλά και το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν ξανά τα ατομικά τους λάθη όπως και αυτά του Πέδρο Μαρτίνς στη διαχείριση του ματς.

Για ακόμη ένα ματς στο Champions League, ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Για ακόμη ένα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» μένουν με το αχ...

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, με το εξαιρετικό στήσιμο του Πορτογάλου τεχνικού, άγγιξαν το «άριστα 10» στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Τότεναμ. Ήταν άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκαν την μεσοεπιθετική τους ποιότητα και την δύναμή τους στις επιθετικές στατικές φάσεις και βρήκαν σε τρεις φάσεις δύο γκολ. Το πρώτο μέρος ήταν ιδανικό για τους Πειραιώτες, οι οποίοι για ακόμη ένα παιχνίδι στο Champions League επέλεξαν να παίξουν στον ρυθμό των αντιπάλων τους και τους... βγήκε! Οι γραμμές είχαν μικρές αποστάσεις, κάτι που βοηθούσε στο να κλείσουν τους διαδρόμους στους αντιπάλους τους, όπως και στο transition game και στη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση (και ορισμένες φορές το αντίθετο).

Η Τότεναμ τα έβρισκε «σκούρα» αλλά είχε προειδοποιήσει μία φορά, με έναν τρόπο που και η Μπάγερν και ο Ερυθρός Αστέρας έχουν «πληγώσει» φέτος τον Ολυμπιακό. Με στατική φάση δηλαδή, με τον Σον να παίρνει την κεφαλιά και τον Σα να το «βγάζει» κρατώντας το μηδέν. Ο Μουρίνιο έβαλε το χεράκι του και αυτός στη διαχείριση του αγώνα, βγάζοντας τον αρνητικό Ντάιερ ώστε να περάσει στο ματς τον Έρικσεν, θέλοντας να έχει έναν παίκτη στο πλάι του Ντέλε Άλι και κοντά στον Κέιν. Η εικόνα της Τότεναμ, βέβαια, δεν άλλαξε δραματικά αλλά ο Μεριά φρόντισε να κάνει ένα ακόμη τραγικό λάθος τη φετινή σεζόν, σε ένα κομβικό σημείο (σσ. στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων) και να δώσει την απαραίτητη ώθηση που έψαχναν οι Λονδρέζοι.

Το γκολ αυτή ήταν δεδομένο πως θα ανεβάσει τους γηπεδούχους και θα ρίξει τους φιλοξενούμενους. Φάνηκε με το πώς μπήκαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος, με την Τότεναμ να εκμεταλλεύεται ακόμη μία αδράνεια της «ερυθρόλευκης» άμυνας και να σκοράρει με τον Κέιν. Ένα γκολ που οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Βέβαια, πρώτα απ’ όλα ήρθε ο μη καταλογισμός φάουλ του διαιτητή στον Τσιμίκα και στη συνέχεια ακολούθησε η διαμαρτυρία του Μασούρα, η καθυστερημένη επιστροφή των Τσιμίκα-Σεμέδο και η γενικότερη τραγική αμυντική συμπεριφορά της ομάδας.

Κι, όμως, ο Ολυμπιακός παρότι άπαντες θα περίμεναν να υποχωρήσει στο γήπεδο και να προσπαθήσει να διαφυλάξει την ισοπαλία, έβγαλε αντίδραση. Πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κράτησε την μπάλα και ισορρόπησε το παιχνίδι. Εκεί, οι Πειραιώτες ίσως να χρειαάζονταν μια βοήθεια από τον πάγκο, ώστε να πάρουν ανάσες, όμως ο Μαρτίνς έδειξε να «κολλάει». Δεν ρίσκαρε με κάποιον φρέσκο μεσοεπιθετικό, φοβήθηκε να αλλάξει κάτι στο ματς και τελικά το πλήρωσε. Η Τότεναμ βρήκε τρίτο γκολ μετά από νέα αδράνεια της «ερυθρόλευκης» άμυνας αλλά εξαιρετικό τελείωμα του δεξιού μπακ της Τότεναμ, Σερζ Οριέ, ενώ το τέταρτο τέρμα ήρθε με τον Κέιν, τον οποίο έχασαν στο μαρκάρισμα οι Σεμέδο-Μεριά και ο Αραμπί ξέχασε να τραβηχτεί και τον κάλυπτε.

Όλα αυτά τα παιδικά λάθη των Πειραιωτών, η κακή διαχείριση του Πέδρο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και το γεγονός πως άργησε να αλλάξει πράγματα στο ματς, ήταν αρκετά για να γυρίσει το ματς. Φυσικά, έπαιξε ρόλο και η ποιότητα της Τότεναμ που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των ποδοσφαιριστών τού Ολυμπιακού, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν πως η ευθύνη ανήκει μόνο στους ίδιους για το γεγονός πως δεν πήραν ούτε τον βαθμό σε ένα παιχνίδι που, σίγουρα, δεν ήταν χειρότεροι!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x