Κώστας Νικολακόπουλος

Το γκολ που μπορεί να έρθει κι αργά κι οι τρεις πρώην του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με το δικό του τρόπο το κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λαμία.

· Ο Ολυμπιακός έχει ένα πραγματικά περίεργο, έως και…εκνευριστικό θα το χαρακτήριζα δεδομένο στα φετινά παιχνίδια του μακριά από το Καραϊσκάκη στο ελληνικό πρωτάθλημα: δεν σκοράρει σχεδόν ποτέ στα β΄ ημίχρονα του!!! Ίσως δε κι είναι κι ο βασικός, αγωνιστικός, λόγος που έχει χάσει τόσους βαθμούς εκτός έδρας-οκτώ σε οκτώ αγώνες!

· Στη Λάρισα (1-0) σκόραρε στο 7’, στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ στο 36’, στο Χαριλάου στο 33’ και στο 38’, στην Ξάνθη ποτέ, στο Αγρίνιο στο 6’ , στο 41’ και στο 45’, στην Τρίπολη στο 5’, στο 9’, στο 35’ και στο 44’ και στο Βόλο ποτέ! Κοινώς, στα οκτώ παιχνίδια του μακριά από το σπίτι, σε β’ ημίχρονο σκόραρε μόνο στη Νέα Σμύρνη στο 55’ (με πέναλτι) και στην Τρίπολη, που έβαλε το πέμπτο γκολ στο 73’, με το σκορ ήδη 4-0 υπέρ του και τον Αστέρα με δέκα παίκτες...

· Θέμα ψυχολογίας, αντοχών, συγκυριών; Δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς είναι. Σίγουρος είμαι για άλλο πράγμα: ο Ολυμπιακός πρέπει να το αλλάξει. Ήδη έχει αργήσει, αλλά πρέπει ν το αλλάξει. Δεν γίνεται να συνεχίσει έτσι. Δηλαδή, να παίζει εκτός έδρας μόνο στα α΄ ημίχρονα. Και στα β΄ όχι απλά να μην σκοράρει, αλλά να δέχεται και κρίσιμα γκολ, όπως στο 90’ από τον Παναθηναϊκό και στο 88’ από τον Πανιώνιο…

· Ο Ολυμπιακός παρόμοιο πρόβλημα είχε και μέσα στο Καραϊσκάκη! Μέχρι τις προάλλες, δεν είχε πάρει . ένα παιχνίδι του με γκολ μετά το 65ο λεπτό!!! Σε πρωτάθλημα, αλλά κι Ευρώπη! Λες και έσβηνε η μηχανή στα τελευταία 30 λεπτά, όταν το ματς ήταν ισόπαλο η, έχανε η ομάδα, δηλαδή στα δύσκολα.

· Το ευχάριστο είναι ότι εσχάτως ο Ολυμπιακός το άλλαξε αυτό στο Καραϊσκάκη! Κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα 1-0 με γκολ στο 85’, αλλά και τον Παναθηναϊκό 1-0 με γκολ στο 74’, και τις δύο φορές με σκόρερ τον Ελ Αραμπί. Βρήκε, δηλαδή, και ψυχικές δυνάμεις η ομάδα και όρθωσε ανάστημα στα δύσκολα. Τώρα, πρέπει να κάνει το ίδιο και εκτός έδρας. Ήδη στο Βόλο, μετά το 60’ η ομάδα ήταν καλή, είχε δοκάρι, είχε κι άλλες καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Παρά το 0-0, ήταν ένας άλλος Ολυμπιακός στο φινάλε, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια.

· Ας παρατηρήσουμε επιπλέον ότι η Λαμία με τον Ατρόμητο εντός έδρας ισοφαρίστηκε στο 79’, με τον Πανιώνιο πάλι εντός έδρας ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις, ενώ και στο Περιστέρι ισοφαρίστηκε στο 84’. Ακόμη, στο ΟΑΚΑ έφαγε το δεύτερο γκολ από τον Παναθηναϊκό στο 82’ και στην Τρίπολη το τέταρτο γκολ από τον Αστέρα στο 90’. Κι αν θυμηθούμε και το παιχνίδι του α΄ γύρου, στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Λαμία με δύο γκολ στο 61’ και στο 70’.

· Πού θέλω να καταλήξω: σίγουρα θα είναι ευχάριστο για τον Ολυμπιακό να βάλει ένα γρήγορο γκολ το απόγευμα στη Λαμία. Ωστόσο, τα γκολ δεν έρχονται με…παραγγελίες! Γκολ μπορείς να βρεις και στο τέλος. Με υπομονή, επιμονή, ένταση και καθαρό μυαλό (και από τον προπονητή-και το γράφω αυτό, γιατί ο Μαρτίνς μέσα στην εβδομάδα έβγαλε, για κάποιο λόγο, ένα μεγάλο εκνευρισμό στο Ρέντη).

· Όπως κι ο Ολυμπιακός, έτσι κι η Λαμία θα έχει σοβαρές απουσίες, αλλά λογικά οι δικές της μπορεί να την πλήξουν περισσότερο, λόγω βάθους ρόστερ-αν κι εγώ δεν ξεχνάω ότι με αναπληρωματικούς είχε παίξει κι αυτή τον Μάρτιο τα δύο ματς Κυπέλλου κι είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό…Ο πρώτος της σκόρερ, ο Τουράμ (έξι γκολ), μόλις πήρε μεταγραφή στην Τουρκία, ο κεντρικός χαφ Μπεχαράνο αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς κι ο έμπειρος ακραίος μπακ Σκόνδρας εκτίει ποινή-είναι μία τακτική της Λαμίας να δηλώνει τους παίκτες της που έχουν κάρτες στα παιχνίδια με τους μεγάλους. Έτσι, με την ΑΕΚ είχαν εκτίσει την ποινή τους οι Πλιάτσικας, Δημούτσος και με τον ΠΑΟΚ ήδη έχει δηλωθεί ο Τιρόνε, που μαζί με τον Ρόμανιτς είναι οι καλύτεροι δημιουργικά παίκτες της (από τρεις ασίστ).

· Κατά την άποψη μου, οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της Λαμίας είναι τρεις πρώην του Ολυμπιακού! Ο επιθετικός Καραμάνος, ο εξτρέμ Βασιλόγιαννης κι ο μπακ Σάλιακας. Ο τελευταίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Λαμίας στο ματς του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη και μέχρι που βγήκε τραυματίας το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Ο Καραμάνος έχει βάλει γκολ στον Ολυμπιακό, ενώ ήταν δανεικός στον Ατρόμητο, κι από αυτό το γκολ είχε χάσει 0-1 στο Περιστέρι. Ο δε Βασιλόγιαννης θα παίξει για πρώτη φορά κατά του Ολυμπιακού κι εγώ νομίζω ότι ο Τσιμίκας πρέπει να τον προσέξει πολύ.

· Είναι υποτιμημένη ομάδα η Λαμία, γιατί δεν έχει τη φανέλα π.χ. του ΠΑΣ η, της Λάρισας η, του ΟΦΗ, αλλά πρόκειται για πολύ σκληρό αντίπαλο, κάτι που αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι της και τα τρία αυτά χρόνια που βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x