Γενικά

Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Σημαντικές αποφάσεις ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΟΠΕΑ μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Τα βασικά σημεία είναι ότι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αναλαμβάνει και φέτος, με δική της δαπάνη, το Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων, ενώ εξετάζει ενδελεχώς το αίτημα γονέων για αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής του μεγάλου τελικού των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, λόγω των Πανελλήνιων εξετάσεων και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετακινηθεί για νωρίτερα μέσα στον Μάιο.

Επίσης, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να οργανώσει στις 15 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων μπαράζ, τις απονομές επάθλων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα ιεραρχίας για τις περιόδους 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019 και 2019-2020. Είναι για τις χρονιές, που η ομοσπονδία δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την εορταστική εκδήλωσή της, όπου παραδοσιακά εντάσσει αυτό το κομμάτι.

Για τα τοπικά διασυλλογικά Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας τα έπαθλα θ’ απονεμηθούν από τις τοπικές Επιτροπές. Ξεχωριστή σημασία, εξάλλου, έχει η απόφαση ότι όπου είναι εφικτό θα γίνει απονομή με τη λήξη του τελευταίου αγώνα της κατηγορίας, αρχής γενομένης από την Α2 γυναικών την προσεχή Κυριακή, 9 του μήνα, στο φαληρικό στάδιο.

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να αναλάβει και φέτος, με δαπάνη της Ομοσπονδίας, την διοργάνωση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων, με μοναδική βούληση την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στους αθλητές και τις αθλήτριες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Αναμένεται σύσκεψη όλων των ενδιαφερομένων ομοσπονδιών στο Υπουργείο Παιδείας υπό την Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής, όπου θα τεθούν οι προϋποθέσεις και θα δοθούν οι κατευθύνσεις για κάθε πρωτάθλημα.

Η Ομοσπονδία έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα του φετινού Σχολικού και, αμέσως μετά τη σύσκεψη και την έγκριση, θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

# Το ΔΣ συζήτησε ενδελεχώς αίτημα γονέων για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του μεγάλου τελικού των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων (σε εκείνο το σημείο η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αναφέρει πώς διαμορφώνεται το αγωνιστικό πρόγραμμα του Μαΐου σε περίπτωση αλλαγής στην ημερομηνία διεξαγωγής του μεγάλου τελικού και η μοναδική διαφοροποίηση είναι ότι το συγκεκριμένο event στα Ιωάννινα πάει για τις 16-17 Μαΐου αντί για τις 23-24 του ισχύοντος προγράμματος και τα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων μετατίθενται για μία εβδομάδα αργότερα, στο διήμερο δηλαδή, που έχει το τρέχον πρόγραμμα τον μεγάλο τελικό.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας συνεχίζει:

Με γνώμονα την εξασφάλιση ίσων συνθηκών για όλους, αποφασίστηκε:

1) Πριν τη λήψη αποφάσεων και αλλαγών στο καλεντάρι, να προηγηθεί η εξαγγελία από το Υπουργείο Παιδείας των ημερομηνιών που θα διεξαχθούν οι σχολικές εξετάσεις.

2) Τα θέματα που ανακύπτουν από την αλλαγή είναι:
? Η καταπόνηση των αθλητών και αθλητριών της κατηγορίας Παίδων – Κορασίδων
? Η μικρή χρονική απόσταση μεταξύ της τελικής φάσης του Π.Π. Παίδων – Κορασίδων και της διεξαγωγής του μεγάλου τελικού που δεν αρκεί για τη σωστή προετοιμασία των αγώνων.
? Η διαθεσιμότητα των γηπέδων
? Οι εξετάσεις ξένων γλωσσών

Σε κάθε περίπτωση, το ΔΣ θα επανέλθει στο θέμα αυτό αμέσως μόλις το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των σχολικών εξετάσεων.

# Ομόφωνα αποφασίστηκε στις 15/3/2020, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων μπαράζ, στην ομοσπονδιακή αίθουσα στο ΣΕΦ, να γίνουν οι απονομές των επάθλων των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων ιεραρχίας 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019 και 2019-2020.
Θα ακολουθήσει πρόσκληση.

Για τα τοπικά διασυλλογικά Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας οι απονομές θα γίνουν από τις Τοπικές Επιτροπές, σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά, σε όποια κατηγορία είναι εφικτό, οι απονομές θα γίνουν με την λήξη του τελευταίου αγώνα της κατηγορίας, αρχής γενομένης από την Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών. Η απονομή των επάθλων θα λάβει χώρα την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x