Γενικά

Πέντε Έλληνες διεθνείς στο Challenge Plus πινγκ πονγκ της Πορτογαλίας

Οι ελληνικές συμμετοχές στα πρώτα διεθνή τουρνουά ανδρών-γυναικών πινγκ πονγκ για το 2020 συνεχίζονται με την ίδια συχνότητα.

Μετά τη Γερμανία και την Ισπανία, σειρά παίρνει αυτήν την εβδομάδα η Πορτογαλία με το Challenge Plus, το οποίο θα διεξαχθεί από την Τετάρτη μέχρι την προσεχή Κυριακή στη Λισαβόνα.

Από την πρώτη σειρά των φετινών Challenge της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είναι το εναρκτήριο στο νέο έτος και θα πάρουν μέρος ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος, η Κατερίνα Τόλιου και η Κωνσταντίνα Παρίδη.

Στη χώρα της Ιβηρικής επρόκειτο ν’ αγωνιστεί και η Ελισάβετ Τέρπου, όμως είναι άρρωστη τις τελευταίες ημέρες και ακύρωσε τη συμμετοχή της. Οι αθλητές θα έχουν στο κοουτσάρισμα τον εθνικό προπονητή, Κώστα Βατσακλή.

Σημειωτέον ότι την άλλη βδομάδα έρχεται το World Tour της Ουγγαρίας, γίνεται στη Βουδαπέστη 18-23/2 κι έχουν δηλώσει ν’ αγωνιστούν ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου.

Το ITTF Challenge Plus Portugal Open είναι το πρώτο από τα επτά αυτής της κατηγορίας που θα διεξαχθούν μέσα στο 2020. Θα συγκεντρώσει πάνω από 300 αθλητές κι αθλήτριες από διάφορα μέρη του κόσμου και περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα.
Με εξαίρεση τον Σταματούρο, που θα παίξει και στο απλό Under 21, όλοι οι αθλητές μας θα περάσουν από τα προκριματικά στάδια.

Στο απλό ανδρών, τα προκριματικά γίνονται με το «νοκ άουτ» σύστημα σε ταμπλό των «128». Στον πρώτο γύρο, ο Γ. Κωνσταντινόπουλος αντιμετωπίζει τον Φενγκ Γι Χσιν από την Κινεζική Ταϊπέι, ο Κ. Κωνσταντινόπουλος τον Γερμανό Σεντρίκ Μέισνερ και ο Σταματούρος τον Παραγουανό Αλεχάντρο Τοράνθος. Το αγώνισμα αρχίζει την Τετάρτη.

Στο απλό γυναικών, γίνεται την Τετάρτη ένας προκριματικός γύρος. Η Τόλιου θα διεκδικήσει την είσοδο στο ταμπλό με αντίπαλο την πολύ γνωστή πια στους Έλληνες φιλάθλους Μαρία Τσαπτσίνος, την Αγγλίδα διεθνή με την καταγωγή από την Κρήτη, που πανηγύρισε προχτές με την ΑΕΚ την κατάκτηση του τίτλου στην Α2 κατηγορία γυναικών. Η Παρίδη βρίσκει απέναντί της την Ινδή Σρέτζα Ακούλα.

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας του διπλού γυναικών θα συνεργαστούν και στο Οπεν της Πορτογαλίας. Στα προκριματικά, κοντράρονται με τις Λίκα Ντοβάλ/Άνα Τοφάντ από τη Νορβηγία και τη Σλοβενία αντίστοιχα.

Στο διπλό ανδρών, παίρνουν μέρος οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι. Στον πρώτο προκριματικό γύρο αναμετρώνται την Πέμπτη με τους Ντοριάν Γκιρό/Μπογκντάν Σινγκεορζάν από την Ελβετία και τη Ρουμανία αντίστοιχα. Αν το ελληνικό δίδυμο πάρει τη νίκη τότε στο δεύτερο ματς την ίδια μέρα το περιμένουν οι Ρώσοι Σάντι Ισμιαΐλοφ/Ντένις Ιβόνιν.

Ελληνική συμμετοχή υπάρχει και στο διπλό μικτό με τον Κ. Κωνσταντινόπουλο και την Τόλιου. Το πρωί της Πέμπτης, συναντούν στον μοναδικό προκριματικό γύρο τους Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ/Σουντάσινι Σαβέταμπου από την Ταϊλάνδη.

Στους αγώνες για αθλητές μέχρι 21 ετών τέλος, ο Σταματούρος κληρώθηκε με το πρώτο φαβορί του ταμπλό. Στον γύρο των «64», αντιμετωπίζει την Τετάρτη τον Ινδό Μανάβ Τακάρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x