Τάσος Τσατάλης

Η ΑΕΚ πρέπει να κοιτάξει να βρει την άκρη για Ριζούπολη

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει στο sport-fm.gr για την ανάγκη το θέμα της μετακόμισης της Ένωσης στο γήπεδο του Απόλλωνα να έχει συνέχεια και τελικά να γίνει αυτό και πραγματικότητα.

* Το θέμα της ΑΕΚ με την Ριζούπολη για του χρόνου, δεν ήταν φωτοβολίδα. Δεν ήταν μια αντίδραση στα πλαίσια της διαμαρτυρίας της Ένωσης για την νέα πειθαρχική δίωξη και τελικά και την τιμωρία.

* Το ζήτημα είχε ...παρελθόν, πριν βγει στην δημοσιότητα από την ίδια την ΑΕΚ, μάλλον θα έχει και συνέχεια. Κατά την γνώμη μου, πρέπει να έχει συνέχεια.

* Είτε η επόμενη είναι η τελευταία σεζόν της ΑΕΚ μακριά από την Νέα Φιλαδέλφεια, είτε ...περίπου η τελευταία, έχει σημασία όλη η ΑΕΚ σιγά – σιγά να μπαίνει σε κλίμα επιστροφής στην έδρα της.

* Θα τονώσει ψυχολογικά πολύ και τον κόσμο. Το ξέρω κι από τον εαυτό μου, το ξέρω κι από τις συζητήσεις με ΑΕΚτζήδες, πως τα ματς που έχει δώσει η ΑΕΚ στην Ριζούπολη τα τελευταία χρόνια, είναι από τις καλύτερες γηπεδικές στιγμές σε αυτό το διάστημα, για όλους μας.

* Καταλαβαίνω πως είναι ένα θέμα το γεγονός πως μετά από χρόνια η ΑΕΚ θα έχει να διαχειριστεί μια έδρα με τις εξέδρες δίπλα στον αγωνιστικό χώρο και τους κινδύνους από συμπεριφορές όσων το κεφάλι είναι ακατοίκητο.

* Αλλά ακόμη κι αυτό, θα έχει χρησιμότητα. Η διαχείριση του, όσα προβλήματα κι αν προκληθούν στην αρχή, θα κάνει στη συνέχεια πιο εύκολη την διαχείριση και στην «Αγιά Σοφιά».

* Θα είναι ένα διάστημα «προπόνησης» για όλους, σε σχέση με τις απαιτήσεις που θα έχει και το καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.

* Για να το πω επίσης και λίγο πιο ωμά, τι να τιμωρείσαι στάνταρ κάθε χρόνο μια με δυο φορές, επειδή πάνε και παίζουν ξύλο με την αστυνομία χωρίς λόγο, σε χώρο έξω από το ΟΑΚΑ που περιέργως τον χρεώνεται ως δική της ευθύνη η ΠΑΕ (που δεν θα σταματήσει αυτό όσο είναι εκεί η ομάδα), τι να τιμωρηθείς για κάποια μπουκάλια.

* Το οποίο έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να σταματήσει γρήγορα να γίνεται, σε σχέση με τα επεισόδια των μπαχαλάκηδων στο ΟΑΚΑ.

* Επιπλέον και μια σεζόν να μπορεί να έχει καθαρή ποδοσφαιρική έδρα η ΑΕΚ, πριν την μόνιμη επιστροφή στην δική της, μεγάλο κέρδος θα είναι.

* Θα είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας και στην συνολική προσπάθεια ανασύνταξης με στόχο μια πολύ πιο φιλόδοξη από πλευράς στόχων, επόμενη σεζόν. Μια προσπάθεια ανασύνταξης, που ήδη έχει ξεκινήσει.

* Τις σεζόν που μένει μακριά από την κορυφή η ΑΕΚ, οι μισοί βαθμοί και βάλε των διαφορών που διαμορφώνονται, πιστεύω είναι και θέμα έλλειψης έδρας και της κρίσιμης σε πολλές περιπτώσεις ανάγκης για ώθηση από τον κόσμο.

* Αλλιώς αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ όλες οι ομάδες, όχι μόνο οι άλλες μεγάλες, όταν μπαίνουν στο ΟΑΚΑ, αλλιώς θα την αντιμετωπίζουν όταν θα μπαίνουν σε μια έδρα σαν την Ριζούπολη, που κατά πάσα πιθανότητα αν όχι σε όλα, τουλάχιστον στα περισσότερα παιχνίδια, θα είναι σχεδόν γεμάτη.

* Το θέμα είναι μήνες στο επίκεντρο εντός ΠΑΕ και θέλω να πιστεύω θα παραμείνει και στο τέλος θα γίνει και πραγματικότητα.

*Και θα δούμε τότε όλοι, πόσο πολύ θα αλλάξει το κλίμα γύρω από την ΑΕΚ.

*Τέλος μη ξεχνάμε, πως δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε γήπεδο που είναι καθαρά ποδοσφαιρική έδρα. Μιλάμε για γήπεδο στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι προέκταση, γειτονιά, της δικής σου έδρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x