Η Βόλφσμπουργκ σάρωσε 3-0 τη Μάλμε στη Σουηδία στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τους «32» του Europa League και, σε συνδυασμό με το υπέρ της 2-1 στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, πήρε μία πανηγυρική πρόκριση στους «16» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν πιο δυνατά και, ως σαφώς ανώτερη ομάδα, άρχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες στη σουηδική εστία. Ο πρωταθλητές Σουηδίας ανέλαβαν την πρωτοβουλία στη συνέχεια και απάντησαν στο 30’. Ο Κρίστιανσον έχασε νέα ευκαιρία και η Μάλμε πίεζε πλέον «ασφυκτικά» τη Βόλφσμπουργκ, όμως η τελευταία προηγήθηκε στο σκορ στο 41’. Ο Βέγκχορστ έδωσε στον Μπρέκαλο και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Η Βόλφσμπουργκ είχε την ψυχολογία και μπήκε πιο δυνατά στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και στο πρώτο τέταρτο έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» την πρόκριση. Ο Μεχμέντι έχασε νέα ευκαιρία για τους Γερμανούς στο 65’, όμως την επόμενη φάση συνδυάστηκε με τον Γκέρχαρτ και ο τελευταίος με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2. Στο 68’, ο Βίκτορ από το κέντρο της σουηδικής περιοχής έκανε το 0-3. Η Μάλμε δεν κατάφερε να αντιδράσει στη συνέχεια και το ματς ολοκληρώθηκε στο 0-3.