Την απόφαση να μην χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στον Πανιώνιο πήρε το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ, με τους Νεοσμυρνιώτες να είναι η μοναδική ομάδα που δεν εξασφάλισε την άδεια.

Αυτό σημαίνει ότι, οι "κυανέρυθροι" την επόμενη σεζόν θα αρχίσουν το πρωτάθλημα με αφαίρεση τριών (3) βαθμών και επιπλέον θα έχουν περιορισμό στις μεταγραφές τους.

Πλέον, ο Πανιώνιος αν θελήσει να κάνει έφεση, πρέπει να το πραγματοποιήσει εντός τριών ημερών.

Αναλυτικά η απόφαση:

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του εξέτασε εκ νέου τους φακέλους των ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League 1), για τις οποίες δεν είχε χορηγήσει άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις, και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί την άδεια για τις εγχώριες διοργανώσεις (άδεια Super League 1) στην ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Δεν χορηγεί άδεια για τις εγχώριες διοργανώσεις (άδεια Super League 1) στην ΠΑΕ Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης λόγω μη υποβολής οικονομικών στοιχείων.

Επίσης, το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης, κατά την ίδια συνεδρίασή του, εξέτασε την αίτηση του ΑΣ ΠΑΟΚ για τη χορήγηση άδειας συμμετοχής στο Champions League Γυναικών UEFA και αποφάσισε τη χορήγηση της εν λόγω άδειας.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους.