Strictly Football

Πανιώνιος: Πώς έγινε πάνθηρας στα πλέι-αουτ

Το Strictly Football προσπαθεί ν' αναλύσει την εξαιρετική πορεία του Πανιωνίου στα πλέι-αουτ και στέκεται στους παίκτες κλειδιά της μεταμόρφωσης του Ιστορικού στην πιο κρίσιμη στιγμή.

Πορεία πρωταθλητισμού πραγματοποιεί ο Πανιώνιος στα πλέι-άουτ και μετά τη χθεσινή του επικράτηση σε βάρος της Ξάνθης, οι «κυανέρυθροι» δείχνουν πιο έτοιμοι από ποτέ να πετύχουν το αδιανόητο. Η ομάδα της Πλατείας έχει μαζέψει 10 βαθμούς στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια των πλέι-άουτ και έβαλε για τα καλά…φωτιά στη μάχη της ουράς. Πώς μια ομάδα που φαινόταν καταδικασμένη, καταφέρνει να βγάλει τέτοια ενέργεια και να βρίσκεται προ των πυλών ενός μεγάλου θαύματος; Έχει ενδιαφέρον το πώς καταφέρνει σε αυτό τη διαδικασία των τεσσάρων από τους επτά αγώνες που έχει δώσει, να δώσει τόσο μεγάλη ευχέρεια ώστε να χτυπάει αντιπάλους του ίδιου επιπέδου και πως θωρακίζει την άμυνα του τόσο καλά ο Λεωνίδας Βόκολος;

Με την πάροδο των αγώνων κι ενώ απομένουν πλέον τρεις αγώνες για να τελειώσουν τα πλέι-αουτ ο Πανιώνιος δείχνει πιο φρέσκος από τους αντιπάλους του κατά την διάρκεια των αγώνων. Σε αγώνες που τα γκολ είναι λίγα και η άμυνα έχει τον πρώτο λόγο οι κυανέρυθροι δείχνουν να καμουφλάρουν καλά τις αδυναμίες τους. Με έναν σχηματισμό που είναι κάτι ανάμεσα σε 4-3-3 και 4-2-3-1 κατορθώνουν να έχουν ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Ο πιο σημαντικός παίκτης σε αυτόν τον σχηματισμό είναι ο Μαξίμοβιτς. Ο Σέρβος πρέπει να λειτουργεί περίπου σαν δημιουργός επιθετικά , πολλές φορές και σαν δεύτερος επιθετικός, ενώ είναι ταυτόχρονα και ο παίκτης που ξεκινάει το πρέσινγκ όταν οι Νεοσμυρνιώτες θέλουν να ασκήσουν πιο ψηλά πίεση στον αντίπαλο τους.

Έτσι ο Κόρμπος με τον εκάστοτε παρτενέρ του, είτε είναι ο Οικονομίδης, είτε ο Παπανικολάου, κατορθώνουν χωρίς να δημιουργείται ανισορροπία, να δίνουν βοήθεια στους μπακ και προς τα πλάγια. Για 75 λεπτά στο ματς με την Ξάνθη κι όσο οι Ακρίτες ουσιαστικά παίζουν με έναν επιθετικό στην κορυφή, τα ντουμπλαρισματα στο μαρκάρισμα των άκρων είναι εξαιρετικά, υπάρχει καλή διαγώνια κάλυψη και ο Πανιώνιος δεν μπορεί να απειληθεί πέρα από τις στημένες μπάλες.

Ο Πανιώνιος σε αυτό το κομμάτι της περιόδου που προφανώς αποτελεί και το πιο κρίσιμο για την παραμονή έχει την ευτυχία να διαθέτει δύο ποδοσφαιριστές σε εξαιρετική φόρμα. Ο Σωτήρης Τσιλούλης, στα 25 του χρόνια έχει πάρει πάνω του την ομάδα και δείχνει πως με τα δικά του γκολ μπορεί να την κρατήσει στην κατηγορία. Τον γνωρίζαμε ως τώρα σαν έναν εξαιρετικό διεμβολιστή από τα άκρα, ωστόσο στα πλέι- άουτ βγάζει και εξαιρετικά χαρίσματα σαν σκόρερ. Μάλιστα στο παιχνίδι με την Ξάνθη ξεκίνησε το ματς ως κεντρικός επιθετικός και τα πήγε περίφημα.

Η δεύτερη αποκάλυψη των Νεοσμυρνιωτών σε αυτά τα παιχνίδια είναι ο Οδυσσέας Λυμπεράκης. Ένα παιδί που αποκτήθηκε από την Καβάλα και θεωρητικά αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ, αποτελεί αποκάλυψη σαν αριστερό εξτρέμ ή σαν αριστερός επιθετικός. Εξαιρετικός στη δημιουργία ρηγμάτων με καλή τεχνική, ένας εναντίον ενός, αλλά κι ένα φοβερό αριστερό βοηθάει πολυποίκιλα τον Πανιώνιο. Γιατί είναι εξαιρετικός και στις επιστροφές βοηθώντας έτσι τον Σαραμαντα. Κι έχοντας ισορροπία και από δεξιά με τους Ρεντζα και Παπαγεωργίου που εναλλάσσονται στο δεξί άκρο, παίζοντας ο ένας πιο μπροστά κι ο άλλος πιο πίσω με την ίδια ευχέρεια ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή διαθέτει πολύ καλά αντανακλαστικά, ειδικά στην άμυνα του από τις πτέρυγες.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος μπορεί ακόμα να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, αλλά το άγχος έχει μεταφερθεί σε Παναιτωλικό και Ξάνθη. Με βάση την εικόνα οι Νεοσμυρνιώτες μπορούν να ελπίζουν άνετα στην παραμονή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x