Αλέξης Σαββόπουλος

Ένα αξιοπρεπές φινάλε και η άρση του ban

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τη συνέχεια του Άρη στην εφετινή σεζόν και την απαγόρευση μεταγραφών που του έχει επιβληθεί...

Το ζητούμενο για τον Άρη στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια των πλει οφ είναι να τελειώσει τη σεζόν με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπρέπεια αφού η αποχώρηση αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη συγκρότηση μιας ακόμη και κανονικής ενδεκάδας.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Για να συνειδητοποιήσει κανείς για ποια κατάσταση μιλάμε, αύριο κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, θα βρίσκονται στην ενδεκάδα δυο ποδοσφαιριστές τους οποίους ο Ενινγκ δεν υπολογίζει (βλέπε Σούντγκρεν, Ντουάρτε) και τους οποίους «άδειασε» με τις δηλώσεις του προχθές μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Τώρα αναγκαστικά θα τους βάλει να παίξουν.

Δεν γίνεται κι αλλιώς. Θέλετε κι άλλο; Στον πάγκο θα έχει τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο που επίσης υπέγραψε μηνιαίο συμβόλαιο βάζοντας για μια ακόμη φορά… πλάτη (το έκανε και πέρσι όταν τραυματίστηκε ο Γιουνές) τον οποίο ουδέποτε υπολόγισε και μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι η επιλογή του να παίρνει 19 ποδοσφαιριστές με τρεις τερματοφύλακες.

Ούτε καν εικοστό. Εν πάση περιπτώσει ο προπονητής κάνει τις επιλογές του και κρίνεται για αυτές, είναι υπεύθυνος για την διαχείριση προσώπων, λαμβάνοντας υπόψη φυσικά και τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς για τον Άρη λόγω ban και το έλλειμμα οργάνωσης που έχει το τμήμα και για το οποίο δεν ευθύνεται ο γερμανός.

Για να λέμε βέβαια τα πράγματα με το όνομά τους η φαρσοκωμωδία που λαμβάνει χώρα με τα μηνιαία συμβόλαια είναι μια ακόμη τρανταχτή απόδειξη ότι όσοι διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτό.

Πώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι δεν φρόντισαν να βάλουν μια διάταξη για τα συμβόλαια που λήγουν 30/6 όταν έχει ήδη επιμηκυνθεί η σεζόν λόγω κορωνοϊού και βάζουν σε μια διαδικασία τις ομάδες να παρακαλάνε τους ποδοσφαιριστές να μείνουν και να αγωνιστούν για έξι ακόμη παιχνίδια αφού δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Δεν μιλάω για την ΟΥΕΦΑ που θα έπρεπε να μεριμνήσει. Αλλά αυτή το άφησε στις ομοσπονδίες και τις λίγκες της κάθε χώρας. Να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τα πρωταθλήματά τους. Αν θα τα διακόψουν, θα τα σταματήσουν κ.ο.κ.

Με αυτά και με αυτά ο Άρης οφείλει από σήμερα να κοιμάται και να ξυπνάει έχοντας ένα πράγμα στο μυαλό του. Πως θα απαλλαγεί από το ban της ΦΙΦΑ. Αναφέρομαι στο πρώτο της 31ης Δεκεμβρίου για τους Σιστόν, Πορτίγια, Ούμπιδες αφού για το δεύτερο του Ντούρμισαι, με την έφεση στο CAS, αυτομάτως επιτυγχάνεται αναστολή εκτέλεσης της απόφασης μέχρι να τελεσιδικήσει.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο της επόμενης χρονιάς και να οριοθετήσει τον στόχο. Με τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία από τη μεταγραφή του Φετφατζίδη στην Αλ Αιν, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με όσους έχουν τελεσίδικες αποφάσεις, με ένα τρόπο που δεν θα δεσμεύει την σημερινή ΠΑΕ και για τις υπόλοιπες οφειλές της πρώην εταιρίας, ίσως είναι μονόδρομος.

ΥΓ. Μετά τη σύλληψη και τις διώξεις για την υπόθεση του θανάτου του Τόσκο Μποζατζίσκι, ανοίγει ο δρόμος για την διαλεύκανση της υπόθεσης και την απονομή δικαιοσύνης. Αρκεί να αφεθούν οι αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, απερίσπαστες και ανεπηρέαστες. Η ανθρώπινη ζωή πάνω από όλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x