sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κιλιάν Εμπαπέ: Tο πιο λαμπρό αστέρι της Παρί!

Δεν σταματάει να μετράει διακρίσεις ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος έχει κάνει τους «μνηστήρες» να καίγονται για την απόκτησή του.

Βραβεία επί βραβείων, ρεκόρ και τρόπαια και είναι μόλις 21 ετών. Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει καταφέρει να κάνει τους πάντες να παραμιλάνε και το μέλλον του να είναι στρωμένο με... ροδοπέταλα στην καλύτερη εκδοχή του.

Η Παρί Σεν Ζερμέν στην οποία και αγωνίζεται ήδη από το 2018 έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού, αφού, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της αξίζει πολλά εκατομμύρια -συγκεκριμένα περί τα 180εκ.€- και εάν ποτέ συμβεί η μεταγραφή του ο επόμενος σύλλογος θα χρειαστεί να ξοδευτεί πολύ για να τον αποκτήσει.

Ο 21χρονος παίκτης, που πρόσφατα ανακοινώθηκε πως θα είναι και ο πρωταγωνιστής στο εξώφυλλο του νέου FIFA 2021, έχει πετύχει αρκετά και ήδη από νωρίς πολλοί τον αποκαλούσαν παιδί-θαύμα.

Τυχαίο ή όχι, ο χρόνος θα δείξει, αν και μέχρι τώρα τα έχει πάει πολύ καλά κρίνοντας από τις κατακτήσεις που έχει πετύχει με τη φανέλα της Παρί και το Μουντιάλ που πανηγύρισε το 2018 με τη Γαλλία.

Ο ρέκορντμαν της γαλλικής ομάδας ξεκίνησε από μικρός να ασχολείται με το ποδόσφαιρο μιας και όλοι στην οικογένειά του με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο βρίσκονταν στο χώρο του αθλητισμού. Ο πατέρας του ήταν προπονητής στην AS Bondy και η μητέρα του ήταν επαγγελματίας παίκτρια του χάντμπολ.

Ο ίδιος και τα αδέρφια του μπήκαν από μικρά στην άθληση και ενδιαφέρον είναι πως ο διαδεδομένος πανηγυρισμός του δεν είναι παρά «κλοπή» εκείνου που έκανε ο αδερφός του όταν μικρός κέρδιζε στο Play Station.



Ο Κιλιάν Εμπαπέ ξεκίνησε από πολύ νωρίς να βρίσκεται σε γήπεδα και προπονήσεις και μάλιστα, στα 11 του είχε κάνει δοκιμαστικό για την ομάδα νέων της Τσέλσι.

Η φήμη του ήταν τέτοια που ο Ζινεντίν Ζιντάν τον ζητούσε στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, ο πατέρας του προτίμησε τη Μονακό, για την εξέλιξη της επαγγελματικής του πια πορείας.

Τα περισσότερα γκολ σε ένα μόνο αγώνα τα πέτυχε όταν ήταν 19 ετών, και συγκεκριμένα στο παιχνίδι της Παρί κόντρα στη Λιόν (7/10/2018) όπου από το τελικό 5-1, τα 4 γκολ είχαν την υπογραφή του ενώ πέτυχε και 1 ασίστ.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει καταφέρει να σπάσει όλα τα κοντέρ, αφού έφθασε και τα 37 χλμ/ώρα προκειμένου να προλάβει τη μπάλα και να διεκδικήσει φάση για την πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Ωστόσο, μετρά ήδη μεγάλη λίστα βραβείων και ακόμη δεν έχει αναδειχθεί τόσο όσο θα περίμενε και ο ίδιος.



«Golden Boy» το 2017 στη διοργάνωση για τη «Χρυσή Μπάλα» και μάλιστα, τότε είχε ξεκινήσει να ακούγεται το όνομά του δειλά δειλά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Το 2018, όμως, ήταν ίσως η χρονιά του από κάθε άποψη.

Η «χρυσή» ενδεκάδα της Γαλλίας της οποίας βασικό μέλος ήταν και ο 21χρονος Γάλλος σέντερ φορ έφθασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το κατέκτησε έπειτα από 20 χρόνια αναμονής. Η παρουσία του στα γήπεδα της Ρωσίας ήταν τόσο καταλυτική που στο τέλος της διοργάνωσης κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου Νεότερου Παίκτη του Μουντιάλ» και του «Γάλλου Καλύτερου Παίκτη» για το ίδιο έτος.



Άλλωστε, μετά από εκείνες τις εμφανίσεις του είδε τη χρηματιστηριακή του αξία να απογειώνεται το 2019 αγγίζοντας τα 200εκ.€ ξεπερνώντας άλλους ποδοσφαιριστές που είναι και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Το πιο λαμπρό αστέρι της Γαλλίας φαίνεται πως συνεχίζει ακάθεκτο στο να σπάσει και άλλα ρεκόρ, ενώ, ακόμη και σούπερ σταρ έχουν να πουν κάτι για τον Εμπαπέ που κάθε καλοκαίρι το όνομά του συνδέεται με μεταγραφικά σενάρια.

«Ο Εμπαπέ έχει ένα απίστευτο ταλέντο και φαίνεται και καλό παιδί, οπότε αυτό σίγουρα θα μπορεί να βοηθήσει την καριέρα του. Ελπίζω ότι θα έχει μια λαμπρή πορεία», είχε δηλώσει ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ερωτηθείς για το πώς βλέπει τον Γάλλο σέντερ φορ να εξελίσσεται μελλοντικά.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x