sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός: Μία «αριστερή» αλλιώτικη πεντάδα

Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στο «λιμάνι» του, συμπληρώνοντας το παζλ των «αριστερόχειρων» του Ολυμπιακού. Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει μία περίεργη, διαφορετική πεντάδα.

Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί μία πεντάδα μόνο με αριστερόχειρες; Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο θα λέγαμε αφού ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει πλέον μία ανάλογη επιλογή.

Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε εκεί που γαλουχήθηκε και είναι έτοιμος να λάβει τα σκήπτρα από τον ηγέτη των «ερυθρολεύκων» Βασίλη Σπανούλη. Ο 30χρονος γκαρντ σουτάρει με το αριστερό, αλλά δεν είναι ο μόνος στην ομάδα Πειραιωτών.

Μπορεί παραπάνω από το μισό της ανθρωπότητας, να είναι δεξιόχειρες, οι αριστερόχειρες όμως σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, πλεονεκτούν σε αρκετά πράγματα.

Η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν έχει να κάνει τόσο με τον προσδιορισμό του χεριού, αλλά με τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Το δεξί ημισφαίριο είναι υπεύθυνο για την αντίληψη του χώρου, τη φαντασία, την καλλιτεχνική έκφραση, ενώ το αριστερό ημισφαίριο, για την αντίληψη του χρόνου, την αντίληψη του λόγου την αναλυτική σκέψη, τη δημιουργικότητα.

Πώς μπορεί να συνδέονται όλα αυτά όμως με το μπάσκετ; Είναι απλό. Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του και ίσως απ’ τις μοναδικές ή αν θέλετε ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη, θα έχει στο ρόστερ του, πέντε στο σύνολο παίκτες που είναι κατεξοχήν αριστερόχειρες.

Το πιο ιδιαίτερο της περίπτωσης όμως, είναι ότι ο καθένας μπορεί να καλύψει μία διαφορετική θέση.

Γκαρντ: Κώστας Σλούκας

Σούτινγκ Γκαρντ: Κώστας Παπανικολάου

Σμολ Φόργουορντ: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Πάουερ Φόργουορντ: Σάσα Βεζένκοφ

Σέντερ: Χασάν Μάρτιν


Μία αν μη τι άλλο περίεργη και διαφορετική πεντάδα, που θα είχε ενδιαφέρον να τη δούμε εντός παρκέ να αγωνίζεται, λειτουργώντας με την ιδιαιτερότητα της «αριστερής» οπτικής γωνίας.

Επιμέλεια: Νίκος Μαστρογιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x