Πορτογαλία

Νταμπλ με δέκα παίκτες για Πόρτο!

Αν και έπαιζε για σχεδόν 60 λεπτά με 10 παίκτες, η Πόρτο νίκησε 2-1 την Μπενφίκα και μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο Πορτογαλίας.

Ονειρεμένο φινάλε στη σεζόν για την Πόρτο. Οι «δράκοι» επικράτησαν 2-1 της Μπενφίκα στον τελικό Κυπέλλου που έγινε στην Κοΐμπρα και έτσι μετά το πρωτάθλημα κατέκτησαν και το Κύπελλο κάνοντας το νταμπλ για πρώτη φορά μετά το 2011.

Ο τίτλος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο αγωνιζόταν από το 38' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λουίς Ντίας. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Πόρτο άνοιξε το σκορ στο 47' με τον Εμπεμπά, που εκμεταλλεύτηκε και την κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Στο 58' ο στόπερ της Πόρτο ξανά με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η Μπενφίκα είχε μια φλύαρη υπεροχή, αλλά έβαλε «φωτιά» στο ματς, όταν στο 84' ο Βινίσιους μείωσε με πέναλτι (που καταλογίστηκε για χέρι εντός περιοχής), ενώ στις καθυστερήσεις ο Ζότα σημάδεψε από το ύψος της περιοχής το δεξί δοκάρι στη μεγαλύτερη ευκαιρία των «αετών» να στείλουν το ματς στην παράταση.

Αυτό ήταν το 18ο Κύπελλο της Πόρτο, η οποία μετρούσε μόνο μια νίκη σε εννιά τελικούς απέναντι στην Μπενφίκα, το 1958. Η Μπενφίκα, που είχε τον τραυματία Ανδρέα Σάμαρη εκτός αποστολής, έμεινε στα 26 Κύπελλα και ολοκλήρωσε τη σεζόν με άδεια χέρια.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x