Γαλλία

Παρί: Υπέταξε τη Μαρσέιγ και σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της εποχής Ποτσετίνο

Στην κατάκτηση του Super Cup -πρώτου τροπαίου επί θητείας Ποτσετίνο- έφτασαν οι Παριζιάνοι, οι οποίοι επικράτησαν 2-1 της Μαρσέιγ στον τελικό.

Το πρώτο τρόπαιο της Παρί Σεν Ζερμέν επί εποχής Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι γεγονός!

Ο Αργεντινός τεχνικός την Τετάρτη (13/1) είδε τη νέα του ομάδα να κερδίζει 2-1 τη Μαρσέιγ στον τελικό του γαλλικού Super Cup, ο οποίος διεξήχθη στο «Bollaert-Delelis» της Λανς. Τα τέρματα για τους Παριζιάνους πέτυχαν στο 39' και το 85' οι Ικάρντι και Νεϊμάρ, αντίστοιχα. Με το κλαμπ του Αντρές Βίλας-Μπόας να μειώνει το σκορ στο 89' με τον Παγέτ.

Αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου από την Παρί, η οποία το έχει σηκώσει συνολικά δέκα φορές.

Το ματς:

Η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ξεκίνησε με τον Νεϊμάρ στον πάγκο, ανέλαβε εξ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων, φτάνοντας με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Μάλιστα, ο Μάουρο Ικάρντι είχε ένα δυνατό 4λεπτο λίγο πριν τα μέσα του πρώτου μέρους. Αρχικά, στο 18’ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Στιβ Μανταντά. Ενώ, τέσσερα λεπτά αργότερα πέτυχε τέρμα, το οποίο όμως ακυρώθηκε, καθώς υποδείχτηκε σε θέση oφσάιντ. Η Παρί συνέχισε να πιέζει και στο 30’ έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, ωστόσο το γκολ της (από τον Κιλιάν Εμπαπέ) ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ, αυτή τη φορά με τη χρήση του VAR.

Εντέλει, οι τυπικά γηπεδούχοι πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια, καθώς στο 39’ ο Ικάρντι με διπλή προσπάθεια -ύστερα από εξαιρετική απόκρουση του Μανταντά- κατάφερε να… σπάσει το ρόδι.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αργεντινός στράικερ είχε σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όμως το δυνατό του αριστερό σουτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Μαρσέιγ μπήκε στο 2ο μέρος αποφασισμένη να διεκδικήσει το τρόπαιο. Βέβαια, αν και η ομάδα του Βίλας-Μπόας προσπαθούσε να απειλήσει, δεν το έκανε με ουσιαστικό τρόπο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είδε το VAR να λειτουργεί εναντίον της, δίνοντας πέναλτι σε προσπάθεια του Ικάρντι. Παράβαση, την οποία ανάλαβε να εκτελέσει ο Νειμάρ, ο οποίος και διαμόρφωσε στο 85’ το 2-0.

Η Μαρσέιγ κατάφερε να μειώσει στο 89’ με τον Παγέτ, ύστερα από ασίστ του Τοβέν, χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση.




Διαβάστε ακόμα:


Παρί: Κοντά στην ανανέωση ο Νεϊμάρ

Λυών: Σημαντική ενίσχυση με Σλιμανί

Κρέμασε τα γάντια του ο Ρουφιέ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x