Πόλο

Φουντούλης: «Δε σταματά πουθενά αυτή η ομάδα»

Για τη διαχρονική ικανότητα της Εθνικής πόλο να συμμετέχει σταθερά στις μεγάλες διοργανώσεις μίλησε ο Γιάννης Φουντούλης μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Ρωσία στο Ρότερνταμ.

Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης τόνισε πως είναι όλοι περήφανοι και ευτυχισμένοι με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στάθηκε στην αποφασιστικότητα που έδειξαν οι διεθνείς κόντρα στους Ρώσους, χαρακτήρισε λαμπρό το μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, θεωρεί ότι θα πάνε να «απολαύσουν» τη συμμετοχή τους στο Τόκιο, «αποθέωσε» τους συμπαίκτες του και εξήρε την ΚΟΕ.

Αναλυτικά: «"Πλέουμε σε πελάγη" ευτυχίας. Η Ελλάδα διαχρονικά βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαστε περήφανοι και πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε αυτήν την παράδοση της χώρας. Στο Ρότερνταμ πήραμε αυτό που δικαιούμαστε. Είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά και αποζημιωθήκαμε.Στον ημιτελικό απέναντι στη Ρωσία παίξαμε αποφασισμένα και πραγματοποιήσαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Το μέλλον αυτής της ομάδας είναι λαμπρό. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για τη συμμετοχή μας το καλοκαίρι στο Τόκιο. Έχει μεγάλη σημασία ότι θα είμαστε εκεί, στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού. Το "ταβάνι", όμως, του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι αρκετά ψηλά. Θα κινηθούμε βήμα – βήμα. Σιγά – σιγά θα πάμε στην Ιαπωνία, να "απολαύσουμε" τη συμμετοχή μας και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Είμαι πολύ αισιόδοξος.

Η σημερινή επιτυχία πιστώνεται σε όλα τα παιδιά. Η συγκεκριμένη Εθνική ομάδα διαθέτει ποιότητα και ταλέντο. Ανάμεσά της βρίσκονται έμπειροι παίκτες που αγωνίζονται στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ τα νέα παιδιά είμαι βέβαιος ότι θα λάμψουν τα επόμενα χρόνια στο παγκόσμιο πόλο.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για την αφοσίωσή της στο έργο μας. Με τη βοήθειά της και τη μεγάλη προσπάθεια προπονητών και παικτών φτάσαμε τον περασμένο Γενάρη στο χρυσό μετάλλιο στο World league, ενώ σήμερα προκριθήκαμε στην Ολυμπιάδα. Επανερχόμαστε δυναμικά στις κορυφαίες ομάδες του παγκόσμιου πόλο. Τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα θα βρίσκεται δυναμικά στο προσκήνιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x