Stoiximan Super League

Έπεται και συνέχεια

Μονό τελευταία δεν πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Ραφίκ Τζεμπούρ στον Ολυμπιακό, όπου τα «μέτωπα» παραμένουν πολλά και ανοιχτά. Στο προσκήνιο και πάλι ο Κουμόρτζι, μαζί με Σάντσες και τα ταλέντα από την Λατινική Αμερική. Τερματοφύλακας ο πρώτος στόχος για το καλοκαίρι, «παίζει» του Βιεϊρίνια. Βαλβέρδε: «Να μην επαναληφθεί».

Μονό τελευταία δεν πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Ραφίκ Τζεμπούρ στον Ολυμπιακό, όπου τα «μέτωπα» παραμένουν πολλά και ανοιχτά. Στο προσκήνιο και πάλι ο Κουμόρτζι, μαζί με Σάντσες και τα ταλέντα από την Λατινική Αμερική. Τερματοφύλακας ο πρώτος στόχος για το καλοκαίρι, «παίζει» του Βιεϊρίνια.

Μπορεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να είχε πει πως δεν θα γίνουν μεταγραφές μετά την απόκτηση των Γιάννη Μανιάτη και Μανώλη Μονιάκη, ωστόσο οι κινήσεις του, άλλα λένε. Ο Ραφίκ Τζεμπούρ αποτελεί το μεγαλύτερο «μπαμ» μέχρι στιγμής στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ίσως έπεται και συνέχεια. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ζητήσει την απόκτηση ενός μέσου, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα και για τον λόγο αυτό παραμένει «ζεστό» το θέμα με τον Μπενάρ Κουμόρτζι. Ο μέσος του Πανιωνίου δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να «μετακομίσει» στον Πειραιά, αλλά τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, προκειμένου να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί τον Πανιώνιο. Το πιθανότερο σενάριο μάλιστα κάνει λόγο για ολοκλήρωση της συμφωνίας μετά το παιχνίδι των Νεοσμυρνιωτών με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

Από εκεί και πέρα προέκυψαν σενάρια και για τον Βαγγέλη Μόρα, ειδικά από τη στιγμή που ο ατζέντης του είναι ο ίδιος με του Ραφίκ Τζεμπούρ, αλλά και από το γεγονός ότι το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Στα υπ’όψιν παραμένουν οι παίκτες που παρακολουθεί ο Μπαρμπαλιάς στο πρωτάθλημα Νέων της Νοτίου Αμερικής με τους Καρντόνα και Καστίγιο να είναι οι τελευταίες προσθήκες στη λίστα που έχει δημιουργήσει ο Έλληνας σκάουτερ.

Εν όψει καλοκαιριού τώρα, στον Ολυμπιακό θα κινηθούν για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα, με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο της Κέρκυρας να αποτελεί τον πρώτο στόχο και τον Ματίας Ντεγκρά του Αστέρα Τρίπολης να ακολουθεί. Νύξη μάλιστα έχει γίνει στους «ερυθρολεύκους» και για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, την περίπτωση του οποίου παρακολουθούν διακριτικά και δεν αποκλείεται να γίνει κάποια προσέγγιση, ειδικά αν δεν μπουν στον ΠΑΟΚ οι Άραβες επενδυτές.

Από την πλευρά των παραχωρήσεων πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου από του Ρέντη βρίσκεται ο Κρίστιαν Νέμεθ, με την απόκτηση του Ραφίκ Τζεμπούρ να αποτελεί «ταφόπλακα» στις όποιες πιθανότητές του να αγωνιστεί με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Για τον Ούγγρο επιθετικό έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως και αρκετές ακόμα ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

«Να μην επαναληφθεί»

Την αδράνεια που παρατηρήθηκε στην άμυνα του Ολυμπιακού και χάρη στην οποία σκόραρε ο ΠΑΟΚ, στον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης δεν θέλει να ξαναδεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε: «Δεχθήκαμε ένα γκολ που δεν έπρεπε στα τελευταία λεπτά του αγώνα». Ο Ισπανός προπονητής δεν όμως δεν έμεινε εκεί και επικεντρώθηκε στην αναμέτρηση της Κυριακής για την οποία τόνισε: «Κοιτάμε τον αγώνα με τον Αστέρα, τον οποίο πρέπει να νικήσουμε».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός των Πειραιωτών θα περιμένει τη σημερινή προπόνηση για να δει σε τι κατάσταση θα βρεθούν τόσο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, όσο και οι Φουστέρ, Μέλμπεργκ, με τον πρώτο να βγάζει το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής προπόνησης και τον δεύτερο να κάνει ατομικό.

Για το ματς κόντρα στους Αρκάδες, ο Ερνέστο Βαλβέρδε σκέφτεται να διατηρήσει τον Πάντελιτς στην κορυφή και με την επιστροφή του Φουστέρ, να περάσει τον Μιραλάς δεξιά αντί του Ρόμενταλ. Αριστερά «παίζεται» η θέση ανάμεσα σε Ριέρα και Ζαϊρί, ενώ στον άξονα το δίδυμο Ιμπαγάσα-Μοντέστο δεν αλλάζει. Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μπράβο θα είναι όπως όλα δείχνουν η αμυντική τετράδα, χωρίς να αποκλείεται η χρησιμοποίηση του Χολέμπας, αν τελικά δεν είναι κάποιος από τους προαναφερθέντες διαθέσιμος.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x