Γενικά

Special… τελετή!

Στέλνοντας, ξεκάθαρα, το μήνυμα, «σεβασμό στη διαφορετικότητα» και βροντοφωνάζοντας «είμαι μέσα», χιλιάδες κόσμου, στο Παναθηναϊκό στάδιο, προσέδωσαν λαμπρότητα στην τελετή έναρξης των αγώνων Special Olympics. Οι θεατές μέτρησαν αντίστροφα, ξέσπασαν σε επευφημίες και το Καλλιμάρμαρο φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, σε μία υπέροχη βραδιά. Απών ο Γιώργος Παπανδρέου, πιθανότατα, για να αποφύγει τη γιούχα, αφού στην τελική πρόβα της τελετής έναρξης αποδοκιμάστηκε έντονα!

Στέλνοντας, ξεκάθαρα, το μήνυμα, «σεβασμό στη διαφορετικότητα» και βροντοφωνάζοντας «είμαι μέσα», χιλιάδες κόσμου, στο Παναθηναϊκό στάδιο, προσέδωσαν λαμπρότητα στην τελετή έναρξης των αγώνων Special Olympics.

Οι θεατές μέτρησαν αντίστροφα, ξέσπασαν σε επευφημίες και το Καλλιμάρμαρο φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, σε μία υπέροχη βραδιά.

Απών ο Γιώργος Παπανδρέου, πιθανότατα, για να αποφύγει τη γιούχα, αφού στην τελική πρόβα της τελετής έναρξης αποδοκιμάστηκε έντονα!

Ο κ. Παπανδρέου ήταν να μιλήσει στην τελετή έναρξης -αυτό, τουλάχιστον, αναφερόταν στο πρόγραμμά της- ωστόσο… Γιώργο περιμέναμε και Γιώργο δεν είδαμε!

Από εκεί και πέρα, το pre-show της τελετής έναρξης παρουσίασαν, ο ηθοποιός, Γιώργος Καπουτζίδης, η δημοσιογράφος, Πόπη Τσαπανίδου και ο ιστιοπλόος, Γιάννης Στρατηγόπουλος, ενώ την έναρξη των Special Olympics κήρυξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Στις κερκίδες βρέθηκαν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες για να παρακολουθήσουν την τελετή και να χειροκροτήσουν τους 10.000 αθλητές με τα μέλη των αποστολών τους από 183 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics, Τιμ Σράιβερ, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η σύζυγος του αντιπροέδρου της Αμερικής, Τζιλ Μπάιντεν και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.

Μουσικά συγκροτήματα… προετοίμασαν τους θεατές γι' αυτό που θα ακολουθούσε, αφού τη «σκυτάλη» πήραν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Βανέσα Γουίλιαμς, αλλά και ο Έλληνας τενόρος, Μάριος Φραγκούλης.

Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβε ο θρύλος της μουσικής, Στίβι Γουόντερ και ο τενόρος, Βιτόριο Γκριγκόλο, ο οποίος, μαζί με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ερμήνευσε ζωντανά, σε παγκόσμια, πρώτη μετάδοση, το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή, επίσημο τραγούδι των αγώνων.

Ειδικές παρουσιάσεις έκαναν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθοποιός, Ζανγκ Ζιγί.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιά, ο Γιάο Μινγκ, που… ξεχώριζε!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x