Την άποψη πως οι διαιτητές πρέπει να προπονούνται πιο σκληρά από τους ποδοσφαιριστές εξέφρασε ο Βιντσέντζο Μοντέλα, όταν ρωτήθηκε για τα διαιτητικά λάθη που έχουν κοστίσει στη Φιορεντίνα. Ο νεαρός τεχνικός δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει τα λάθη αυτά ως άλλοθι για τους χαμένους βαθμούς της ομάδας του, αλλά τόνισε πως οι «Βιόλα» κάποια στιγμή θα διαμαρτυρηθούν έντονα αν συνεχιστούν τα λάθη εις βάρος τους.

Τα εγκαίνια ενός νέου καταστήματος με προϊόντα της Φιορεντίνα έδωσε την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να συνομιλήσουν με τον προπονητή των «Βιόλα», Βιντσέντζο Μοντέλα, με θέμα την απόδοση των διαιτητών. Ο Ιταλός τεχνικός τις προηγούμενες μέρες είχε πει πως η ομάδα του δικαιούταν να έχει μερικούς βαθμούς περισσότερους στη βαθμολογία, αλλά κάποια λάθη δεν της το επέτρεψαν.

«Οι διαιτητές θα έπρεπε να κάνουν σκληρότερη προπόνηση στο γήπεδο. Θα έπρεπε να δουλεύουν πιο πολύ από τους ποδοσφαιριστές. Ξέρετε γιατί; Γιατί το λάθος του παίκτη κοστίζει μόνο στον εαυτό του, το λάθος του διαιτητή κοστίζει σε άλλους. Είναι κρίμα για μερικές ομάδες να πληρώνουν τα λάθη άλλων», είπε χαρακτηριστικά ο Μοντέλα.

Μιλάς συγκεκριμένα για τη Φιορεντίνα; «Μιλάω γενικά. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να χρησιμοποιώ τα λάθη των διαιτητών ως άλλοθι. Δυστυχώς, όμως, έχουν αρχίσει να γίνονται πολλά σε βάρος μας και εμείς δεν πρόκειται να το αφήσουμε αυτό. Αν συνεχίσουν οι κακές διαιτησίες θα διαμαρτυρηθούμε έντονα, αφήνοντας στην άκρη την μέχρι τώρα νοοτροπία», απάντησε ο τεχνικός των «Βιόλα».

Για την ομάδα σου τι έχεις να πεις; Πολλοί βλέπουν πρόβλημα στη συνεργασία Γιόβετιτς - Τόνι. «Εγώ πάλι δεν βλέπω τέτοιο πρόβλημα. Ας μην δημιουργούμε καταστάσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Η ομάδα παίζει καλά, αλλά χρειάζεται να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Αυτό μόνο με δουλειά επιτυγχάνεται», τόνισε ο Μοντέλα.

Ακολουθεί ένα σημαντικό ματς με τη Λάτσιο. «Δύσκολο παιχνίδι, με μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ο Πέτκοβιτς είναι σοβαρός και εργατικός προπονητής και έχει δώσει καλά στοιχεία στην ομάδα του. Θα δούμε στο γήπεδο ποια από τις δύο ομάδες είναι καλύτερη, αλλά η τελική απάντηση θα δοθεί στο τέλος της χρονιάς. Εκεί θα κριθούμε όλοι», είπε με νόημα ο Βιντσέντζο Μοντέλα.

Κώστας Κουκάρας