Stoiximan Super League

«Έφυγε» ο Στέλιος Μπέσης

Τον χαμό του Στέλιου Μπέση θρηνεί η οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο επί σειρά ετών παίκτης των Πειραιωτών άφησε την τελευταία του πνοή αργά το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 72 ετών.

Τον χαμό του Στέλιου Μπέση θρηνεί η οικογένεια του Ολυμπιακού.

Ο επί σειρά ετών παίκτης των Πειραιωτών άφησε την τελευταία του πνοή αργά το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 72 ετών, προδομένος από την καρδιά του και βύθισε στο πένθος την ερυθρόλευκη οικογένεια.

Η «κουβαρίστρα», όπως ήταν το ψευδώνυμό του, είχε να επιδείξει εξαιρετική θητεία και στην Προοδευτική, ήταν ένας από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο αλησμόνητο παιχνίδι με τη Σάντος, που βρήκε τον Θρύλο θριαμβευτή με 2-1!

Ο Στέλιος Μπέσης γεννήθηκε στην Κοκκινιά στις 24 Νοεμβρίου 1940. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, εν μέσω κατοχής, αλλά αυτό το γεγονός δεν το εμπόδισε να κυνηγήσει το όνειρό του.

Από μικρό παιδί αγαπούσε τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Μία μέρα ο Γιούρκας Σεϊταρίδης (ο παππούς του παίκτη του Παναθηναϊκού) τον είδε να παίζει στις αλάνες και του πρότεινε να μπει στα τσικό της Προοδευτικής.

Μετά από ελάχιστες προπονήσεις, ο προαναφερθείς τεχνικός διέκρινε το ταλέντο του και τον προώθησε στην πρώτη ομάδα. Η ταχύτητά του ήταν εντυπωσιακή, όπως και η τεχνική του. Έγινε γρήγορα «πρώτο βιολί» της ομάδας και - παρά τον σοβαρό τραυματισμό του - τα χαρακτηριστικά του τον βοήθησαν να ανέβει πιο ψηλά.

Το 1962 κινείται για την απόκτησή του ο Ολυμπιακός και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο διεθνές φιλικό με την Μπαρτσελόνα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από τότε μέτρησε πολλές συμμετοχές, στους οποίους έμεινε μέχρι το 195. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην προοδευτική και έπειτα έπαιξε σε Πανηλειακό, Ιωνικό και Ήφαιστο Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν τόσο μεγάλη η λατρεία του για το άθλημα που κρέμασε τα παπούτσια του το 1982 σε ηλικία 42 ετών, αφού αγωνιζόταν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες του Πειραιά. Ασχολήθηκε με την προπονητική, έχοντας περάσει από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής. Αποτέλεσε, επίσης, ιδρυτικό στέλεχος του Συνδέσμου βετεράνων, στο ΔΣ των οποίων βρισκόταν επί σειρά ετών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x