Stoiximan Super League

Είναι ο Παναθηναϊκός και είναι εδώ!

Μια μεγάλη νίκη ικανή να αλλάξει την ψυχολογία του έψαχνε ο Παναθηναϊκός και την πήρε επικρατώντας 2-1 του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Ζέκα και Μπουμσόνγκ τα γκολ του «τριφυλλιού» που βλέπει ξανά πλέι οφ

Στο 90’ μείωσαν με τον Καραμάνο οι γηπεδούχοι, που φάνηκαν άτολμοι και δύσκολα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Φάμπρι οι Ζέκα, Τοτσέ και Σεϊταρίδης στην πρώτη νίκη των «πρασίνων» για το πρωτάθλημα μετά τις 2 Δεκεμβρίου.



Όταν ο Θάνος σφύριζε μετά από 45 λεπτά αγώνα τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης Ατρόμητος-Παναθηναϊκός, δύσκολα κάποιος από τους δύο προπονητές θα είχε μείνει ευχαριστημένος από όσα είχε παρακολουθήσει. Εκτός κι αν Αναστόπουλος και Φάμπρι το μόνο που είχαν ζητήσει πριν την έναρξη του ματς ήταν να μην δουν με τίποτα τα δίχτυα να κουνιούνται. Οι «πράσινοι» ήταν ελαφρώς καλύτεροι στην αρχή του ματς και περισσότερο επιθετικοί, αλλά δίχως ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς θα έφταναν στην επίτευξη γκολ. Ζέκα και Σο έδειχναν να είναι σε καλή κατάσταση, όμως απέναντί τους στον άξονα (αν και ο Πορτογάλος άλλαζε συχνά θέση) είχαν τον επίσης θετικό Ιγκλέσιας με συνέπεια η μεταξύ τους αλληλοεξουδετέρωση να είναι μάλλον το πλέον αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι, Ιτάνζ και Καρνέζης έγιναν σχεδόν θεατές του αγώνα και η αναιμική παρουσία των Τοτσέ και Κούτσι μας υποχρεώνει να καταφύγουμε στο κλισέ περί «άχαρου ρόλου» των επιθετικών που σαν παιδιά σε αλάνα έμοιαζαν να παρακαλούν τους συμπαίκτες τους να τους δώσουν κάποια πάσα για να «μπουν» στο παιχνίδι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους «πράσινους» να είναι πιο επιθετικοί και να προσπαθούν να εφαρμόσουν όσα τους ζητούσε με τις χαρακτηριστικές φωνές του ο Φάμπρι: «Πίεση ψηλά». Η τακτική αυτή απέδωσε καρπούς στο 59’ όταν ο Τοτσέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Γιαννούλη, τράβηξε πάνω του τον Ιτάνζ και έδωσε την ευκαιρία στον Ζέκα σε κενή εστία να χριστεί σκόρερ, πιστοποιώντας και έτσι αυτό που φαινόταν από την αρχή, ότι δηλαδή ήταν ο κορυφαίος των «πρασίνων» στο Περιστέρι.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα όχι επειδή μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, αλλά με τη συμπεριφορά του μετά από αυτό. Αντί –όπως για παράδειγμα με τον Πανθρακικό- να επιστρατεύσει στρατηγική «ταμπούρι» στα τελευταία λεπτά, συνέχισε να πιέζει και να απειλεί, με αποτέλεσμα όταν σημείωσε το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά τελείωσε το ματς κανείς να μην μπορεί να μιλήσει για μη αναμενόμενο αποτέλεσμα. Μέσα και σε αυτήν τη φάση βρέθηκε ο Τοτσέ (πολύ καλός κι ας μην σκόραρε ο Ισπανός). Οι «πράσινοι» έφτασαν στο 2-0 με ένα… μπασκετικό γκολ. Και πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσει κανείς, αφού χρειάστηκε μετά από κακή εκτέλεση φάουλ του Σο, μια κίνηση πίβοτ του Τοτσέ κι ένα επιθετικό ριμπάουντ του Μπουμσόνγκ μετά την απόκρουση την Ιτάνζ, για να καταλήξει η μπάλα στο πλεκτό.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε στην πρώτη του νίκη μετά τις 2/12 (αν και αγχώθηκε στο 90’ από το γκολ του Καραμάνου), γεγονός παρήγορο και ικανό να βελτιώσει την ψυχολογία της ομάδας ενόψει της έτσι κι αλλιώς δύσκολης συνέχειας και της προσπάθειας που κάνει να μπει στα πλέι οφ.

Όσο για τον Ατρόμητο, σίγουρα μετά από μια τέτοια εμφάνιση θα προκληθεί έντονος προβληματισμός, αφού η ομάδα έδειξε ελάχιστες επιθετικές αρετές αλλά και τη διάθεση να παίξει το ελκυστικό ποδόσφαιρο που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια. Οι αποδοκιμασίες στο τέλος άλλωστε ήταν ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.







ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος, Ιγκλέσιας (68’ Ουντότζι), Επστάιν, Σουμπίνιο (56’ Μπρίτο), Κούτσι (79’ Καραμάνος).

Στον πάγκο: Ράντμαν, Καραγκούνης, Νάστος, Λαζαρίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος (46’ Μαρίνος), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό (89’ Φουρλάνος), Καζιγιάμα (65’ Μαυρίας), Τοτσέ.

Στον πάγκο: Καπίνο, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος, Κουΐνσι.





Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x