Stoiximan Super League

«Χωρίς ρύθμιση δεν θα ορθοποδήσει η ΑΕΚ»

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της ΑΕΚ χαρακτήρισε ο Ανδρέας Δημητρέλος μία ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών της. «Χρειάζεται σύνεση στη διοίκηση της ΠΑΕ», πρόσθεσε.

Στη δεινή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρθηκε ο Ανδρέας Δημητρέλος μιλώντας στη Real News. Ο πρόεδρος της «Ένωσης» τόνισε πως είναι αναγκαία μία ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο για να σταθεί η ομάδα στα πόδια της, ενώ πρόσθεσε πως επί των ημερών του υπήρξε διαχείριση με σύνεση, σε αντίθεση με άλλες διοικήσεις.

«Εννοείται πως αν από το πόρισμα της Δικαιοσύνης για τα χρέη της ΑΕΚ αποδειχθούν αξιόποινες πράξεις, σαφώς και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους και όποιους εμπλέκονται σε αυτές. Τα κατηγορητήρια είναι δύο: το πρώτο αφορά τα 170 εκατ. ευρώ, ως ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορά κυρίως την περίοδο Ψωμιάδη) και το δεύτερο -και πιο σοβαρό για μένα- τα 4,5 εκατ. ευρώ, ποσό από παρακρατούμενους φόρους που δεν αποδόθηκαν κατά το εννιάμηνο Μάιος-Δεκέμβριος 2011, επί προεδρίας Αδαμίδη, κατηγορητήριο για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Εισαγγελέας εγώ δεν είμαι και δεν επιρρίπτω ευθύνη σε κανένα, απλά ξεκαθαρίζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τουλάχιστον η δική μου διοίκηση, ακόμα και με μεγάλο ρίσκο και υπό τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της ομάδας, προσπάθησε και πέτυχε να μειώσει τις υποχρεώσεις μας από τα 18 εκατ. ευρώ στα 2,5 εκατ., τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια δεν παρατηρήθηκε η ίδια αυτοσυγκράτηση από τις εκάστοτε διοικήσεις. Βεβαίως κάποιος μπορεί να προβάλει το επιχείρημα ότι άλλοι πρόεδροι έριξαν χρήμα για μεταγραφές, με στόχο να δυναμώσει η ΑΕΚ και να κινηθεί για τον τίτλο, που προφανώς θα έφερνε σημαντικά οφέλη μέσω της Ευρώπης και του Champions League. Κάτι που για παράδειγμα συνέβη το 2008, όταν χάσαμε το πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην εταιρεία».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κατέληξε: «Άποψη μου είναι ότι ο καθένας που διοικεί, οφείλει να λειτουργεί με σύνεση και όχι αλόγιστα. Στη δε περίπτωση της δικής μου ομάδας, το 70% των χρεών αφορά οφειλές προς το δημόσιο, τα στελέχη του οποίου, αν δεν προχωρήσουν σε μία γενναία φορολογική διευκόλυνση, φοβάμαι ότι η ΑΕΚ δεν θα καταφέρει να ορθοποδήσει ποτέ. Αναμφίβολα η περίοδος Ψωμιάδη έκανε μεγάλο κακό, ενώ και πιο πρόσφατα άκουσα πράγματα που δεν μου άρεσαν καθόλου, για τα οποία όμως δεν έχω αποδείξεις και συνεπώς, προς το παρόν τα κρατάω για μένα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x