Μία νέα σελίδα γράφει ο Λιούις Χάμιλτον στην καριέρα του, ύστερα από την αποχώρησή του από την McLaren με προορισμό την Mercedes.

Ο Βρετανός πιλότος δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει για την κίνησή του, αφού δηλώνει πως μετά από πολλά χρόνια νιώθει ελεύθερος να αποφασίζει χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτεί.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008, αναφέρθηκε ακόμη στην περίοδο που τα Μέσα ήθελαν η κακή του απόδοση εντός γκριντ να οφείλεται στα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την Νικόλ Σέρζινγκερ.

«Ελπίζω ο κόσμος να έχει αλλάξει την αντίληψη που έχει για μένα από το 2007. Βρισκόμουν σε ένα πολύ περιορισμένο περιβάλλον από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ωστόσο, τίποτα δεν με περιορίζει τώρα. Προφανώς και έχω ένα αφεντικό – τον Ρος Μπρον- αλλά τώρα αποφασίζω μόνος μου και δεν δίνω αναφορά σε κανέναν. Κάποτε υπήρχε μία εποχή που αποφάσιζα κάτι και μετά ανησυχούσα αν αυτό ήταν σωστό, λόγω του τρόπου που με μεγάλωσε ο πατέρας μου.

Ένιωθα μία πίεση που τώρα δεν έχω. Πλέον οι σχέσεις μου με τον πατέρα μου είναι πολύ καλές. Βέβαια αυτό δεν έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά μέσα από πολλές συζητήσεις», δήλωσε ο Βρετανός πιλότος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φήμες που ήθελαν τα προσωπικά του να τον επηρεάζουν αρνητικά κατά τη διάρκεια των γκραν πρι πριν τρία χρόνια.

«Ήθελαν να με βάλουν σε αυτή τη θέση. Πριν τρία χρόνια κάποιοι έλεγαν ότι τα προσωπικά μου με επηρέαζαν και δεν μπορούσα να έχω καλή απόδοση εντός των γκριντ. Αυτό με απασχολούσε, ένιωθα ότι γίνονταν προσπάθεια να με βάλουν σε αυτή τη θέση και αυτό μυ δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Δεν είχα ενέργεια, ούτε κίνητρα. Δεν είχα όρεξη και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου. Υπήρχε μία περίοδο στην οποία είχα ατυχήματα χωρίς να υπάρχει λόγος.

Σε αυτή τη δουλειά δεν υπάρχει περιθώριο να σκεφτείς κάτι άλλο, πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Μπορούσα να οδηγήσω γρήγορα, αλλά δεν ήμουν συγκεντρωμένος. Ωστόσο, κάπως το ξεπέρασα. Πλέον δεν αφήνω την αρνητική ενέργεια να με επηρεάσει και ακόμη μαθαίνω πώς να τη διαχειριστώ», πρόσθεσε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube