Μουσική

Eurovision 2019: Χωρίς εκπλήξεις ο β' ημιτελικός -Στον τελικό τα μεγάλα φαβορί

Με έξι από τις δέκα χώρες του Β' ημιτελικού της Eurovision να φιγουράρουν ανάμεσα στα φαβορί για την πρώτη δεκάδα, αλλά και τη νίκη, η αποψινή βραδιά εκτυλίχτηκε χωρίς εκπλήξεις.

Ολοκληρώθηκε και ο β΄ημιτελικός της Eurovision από το Τελ Αβίβ, με τις δέκα χώρες που πήραν το εισιτήριο να προστίθενται στις 26 συμμετοχές που θα δούμε το Σάββατο στον μεγάλο τελικό.

Ολλανδία και Σουηδία πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς είναι οι συμμετοχές που βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα για τη νίκη του φετινού 64ου διαγωνισμού της Eurovision. Στον τελικό και η Ελβετία και η Ρωσία που ανήκουν στα λεγόμενα φαβορί για μια θέση στις δέκα καλύτερες συμμετοχές φέτος.

Οι χώρες που περνούν στον τελικό της Eurovision
Η διαδικασία θέλει τις κριτικές των 18 χωρών που διαγωνίζονται απόψε, αλλά και εκείνες από την Ιταλία, την Βρετανία και τη Γερμανία να δίνουν την βαθμολογία τους από την πρόβα τζενεράλε της Τετάρτης. Το βράδυ της Πέμπτης, σε αυτήν προστέθηκε η βαθμολογία των τηλεθεατών και έτσι προέκυψαν οι δέκα χώρες που προκρίνονται στον τελικό της Eurovision.



Οι δέκα χώρες που θα εμφανιστούν και στον τελικό της Eurovision είναι:

Βόρεια Μακεδονία
Ολλανδία
Αλβανία
Σουηδία
Ρωσία
Αζερμπαϊτζάν
Δανία
Νορβηγία
Ελβετία
Μάλτα

Στις εκπλήξεις της βραδιάς η Αλβανία, η συμμετοχή της οποίας δεν φαινόταν να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό, όμως ανακοινώθηκε τέταρτη κατά σειρά. Η σειρά ανακοίνωσης δεν έχει να κάνει με την βαθμολογία των χωρών που θα αποκαλυφθεί μετά το τέλος του τελικού της Eurovision, το Σάββατο.

Στον τελικό της Eurovision Ελλάδα και Κύπρος
Η Τάμτα και η Κύπρος άνοιξαν το διαγωνιστικό κομμάτι του 64ου διαγωνισμού της Eurovision το βράδυ της Τρίτης με το Replay. Τόσο η κυπριακή συμμετοχή, όσο όμως και η Ελλάδα, με την Κατερίνα Ντούσκα και το Better Love πήραν το εισιτήριο για τον τελικό.



Τα στοιχήματα για τον νικητή της Eurovision δίνουν την Κύπρο στην 11η θέση, με την Ελλάδα να ακολουθεί αμέσως μετά στη 12η. Οι δύο συμμετοχές ελπίζουν σε μια καλύτερη θέση μετά την εμφάνισή τους το βράδυ του Σαββάτου, απέναντι στα μεγάλα φαβορί που για φέτος είναι οι συμμετοχές της Ολλανδίας, της Αυστραλίας και της Σουηδίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x