Μουσική

Eurovision: Μεγάλη νικήτρια η Ολλανδία - Κέρδισε μετά από 44 χρόνια! - Στα «χαμηλά» Ντούσκα-Τάμτα

Την 5η νίκη της στη Eurovision και πρώτη μετά το 1975 (!) πέτυχε η Ολλανδία με τον Ντάνκαν Λόρενς στο «Arcade», στον 64ο μουσικό διαγωνισμό τραγουδιού που φέτος διεξήχθη στο Ισραήλ.

Για πέμπτη φορά στην ιστορία της η Ολλανδία κατέκτησε την Eurovision.

Ο Ντάνκαν Λόρενς ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, σύμφωνα με τα στοιχήματα, από την πρώτη του εμφάνιση, καθώς οι φανς της Eurovision ενθουσιάστηκαν με τη φωνή του.

Η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love δεν κέρδισε ούτε το κοινό, ούτε τις κριτικές επιτροπές και έφτασε την 21η θέση με 71 βαθμούς .



Από την άλλη πλευρά, η Τάμτα με το Replay άγγιξε την 15η θέση με 101 βαθμούς.



Το νικητήριο τραγούδι



Δείτε την τελική κατάταξη:



Σάρωσε η Βόρεια Μακεδονία! -Δεύτερη στις ψήφους των κριτικών επιτροπών

Μπορεί το τραγούδι της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision 2019 να θεωρούταν αουτσάιντερ, ωστόσο φάνηκε πως είχε δυναμική.

Στην ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών των χωρών της Eurovision 2019 , το τραγούδι της Βόρειας Μακεδονίας, που εμφανίστηκε στην 8η θέση πριν από την Τάμτα και την Κατερίνα Ντούσκα, σάρωσε και τα 12άρια «έπεφταν βροχή» από τις χώρες, με αποτέλεσμα να πάρει τη δεύτερη θέση, χάνοντας οριακά την πρώτη θέση από τη Σουηδία.

Ωστόσο, πήρε πολύ χαμηλή βαθμολογία από το κοινό και τελικά κατέλαβε την 7η θέση.

Η ερμηνεία της Tamara καταχειροκροτήθηκε από τους φανς της Eurovision, η οποία ενθουσιάστηκαν με τη φωνή της.

Η Tamara είναι μητέρα τριών παιδιών, ενός 3χρονου κοριτσιού και ενός μωρού τριών μηνών. Η ίδια δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή της στην Eurovision πως για εκείνη είναι ένας θεσμός που γιορτάζει την μοναδικότητα και χαρίζει κουράγιο και πίστη στον εαυτό μας.

Η τραγουδίστρια Tamara Todevska με την μπαλάντα «Proud» ήταν καθηλωτική στη σκηνή. Η Tamara εμφανίστηκε ολομόναχη στη σκηνή, φορώντας μια πράσινη τουαλέτα με μαύρη διαφάνεια που κάλυπτε τα χέρια και τον λαιμό της.

Οπως δήλωσε στην Eurovision, «θα τραγουδήσει για την κόρη της. Θα τραγουδήσω για άλλους εκείνους που κατεβάζουν το κεφάλι και ακολουθούν τους κανόνες».



Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x