«Ριγμένοι» συγκριτικά με τους εκατομμύρια φαν του Game of Thrones ανά τον κόσμο, που απόλαυσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας την πρεμιέρα της όγδοης σεζόν σε όλο της το μεγαλείο, αισθάνονται οι κάτοικοι της Κίνας.

Κι αυτό επειδή η βερσιόν που προβλήθηκε στην χώρα τους ήταν... κατά έξι λεπτά μικρότερη!

Η αυστηρή λογοκρισία που επιβάλλεται από το καθεστώς στην ασιατική χώρα είχε ως αποτέλεσμα ένα άκρως... «κουτσουρεμένο» επεισόδιο, από το οποίο έλειπαν καίριες σκηνές.

Η σειρά φαντασίας του HBO είναι διάσημη για το τολμηρό της περιεχόμενο, με άφθονες σκηνές σεξ αλλά και βίας που εξοργίζουν τους λογοκριτές του κινεζικού κράτους.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο τεχνολογικός γίγαντας Tencent προέβαλλε με streaming την πρεμιέρα της όγδοης σεζόν σχεδόν ταυτόχρονα με το HBO, το τελικό προϊόν που είδαν οι Κινέζοι φαν ήταν «λειψό», αφήνοντάς τους απογοητευμένους.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το κομμένο υλικό δεν αφορούσε μόνο σκηνές σεξ (όπως ίσχυε παλιότερα) αλλά και σκηνές μάχης, κάτι που εξόργισε πολλούς φαν, αφού ολόκληρη η πλοπή του GoT βασίζεται στις συγκρούσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και την έκβασή τους.

«Αν αυτές οι σκηνές δεν αξίζουν να τις δεις, τότε γιατί ο σκηνοθέτης αποφάσισε να συμπεριληφθούν; Οι φαν του GoT δεν αγαπούν τη σειρά μόνο για το σεξ και τη βία, την αγαπούν στο σύνολό της. Γι' αυτό και απεχθάνομαι το γεγονός ότι χάνω έστω κι ένα δευτερόλεπτο», έγραψε στα social media ένας Κινέζος φαν.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube