Ο Κολομβιανός πρωταθλητής του Red Bull Cliff Diving World Series, Orlando Duque επισκέφθηκε την Αθήνα τη βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου, εκτελώντας βουτιά μπροστά από τον ιερό ναό του Ποσειδώνα και ολοκληρώνοντας με επιτυχία την πρωτότυπη αποστολή του.

Η αγαλματένια φιγούρα του 10 φορές πρωταθλητή, φωτισμένη από την συγκλονιστική πανσέληνο, ήρθε σε τέλεια αρμονία με το μυθικό λατρευτικό κέντρο που απέκτησε στρατηγική, ναυτιλιακή και εμπορική σημασία την περίοδο ακμής της Αθήνας, τον 5ο αιώνα π.Χ. Ο επιβλητικός ναός του Ποσειδώνα, οι απόκρημνοι βράχοι, το βαθύ μπλε της θάλασσας και ένα μαγικό φεγγάρι, έγιναν μάρτυρες της άρτια εκτελεσμένης «χορογραφίας» του Orlando Duque.

“Σήμερα έκανα μια ατμοσφαιρική βουτιά και ήρθα κοντά με τη φύση όσο ποτέ. Ήμουν εγώ, ένας βράχος σε μια υπέροχη βραδιά. Με άγχωνε το απόλυτο σκοτάδι αλλά το ολόγιομο φεγγάρι και ο πανέμορφος ναός δημιουργούσαν μια φοβερή ατμόσφαιρα στην οποία κανείς σε μπορούσε να αντισταθεί.» είπε ο Orlando Duque που την Κυριακή αγωνίζεται στην Βοστώνη στον πέμπτο αγώνα μια ακόμα μοναδικής σεζόν του Πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving World Series.

Ο Orlando Duque είναι ένας από τους πιο διάσημους high divers στον κόσμο. Οι καταδύσεις από βράχους στα πιο απίθανα σημεία της Γης αποτελούσαν πάντα τη μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνον. Παράλληλα με τους 9 παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό του, ο Κολομβιανός αθλητής έχει στεφθεί 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του Red Bull Cliff Diving, συμβάλλοντας στην εξέλιξη του αθλήματος και ανεβάζοντας τον πήχη για τη νέα γενιών αθλητών. Κατά τη διάρκεια του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην ταινία «9 Dives», ο καταξιωμένος high diver κατάφερε το μεγαλύτερο άλμα της καριέρας του, από ύψος 34 μέτρων, ενώ είναι κάτοχος Παγκόσμιου Ρεκόρ Guinness για τη βουτιά που του χάρισε το δεκάρι στο Cliff Diving World Series 2000.

Μιχάλης Ηλιού