Θαλάσσια Σπορ

Match Racing Tour Aθήνας, ημέρα δεύτερη (video)

Ημέρα ανατροπών η σημερινή με την αγωνία να κορυφώνεται καθώς η διοργάνωση πλησιάζει στο τέλος της!

Καλωσήλθατε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος για τη δεύτερη ημέρα του Hellenic Match Racing Tour της Αθήνας. Κρίσιμη αγωνιστική ημέρα η σημερινή για όλες τις ομάδες, καθώς τα αποτελέσματα των μονομαχιών θα καθορίσουν τα ζευγάρια που θα περάσουν στην επόμενη φάση.

inner

Ο δυνατός Βόρειος άνεμος που επικρατούσε από νωρίς το πρωί ανέβασε ακόμη περισσότερο το βαθμό δυσκολίας και δοκίμασε τις αντοχές και τις δυνάμεις των πληρωμάτων. Στις απαιτητικές αυτές συνθήκες όλες οι ομάδες κλήθηκαν να επιδείξουν άρτια τεχνική, συντονισμό και ταχύτητα κινήσεων, ενώ η ομαδικότητα και η καλή επικοινωνία ήταν απαραίτητες για μια καλή απόδοση. Έντονες στιγμές στο Σαρωνικό με όλες τις ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.

inner

Ημέρα ανατροπών η σημερινή με αρκετές ανακατατάξεις. Το τέλος της προκριματικής φάσης βρίσκει την ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρώτη θέση έχοντας σημειώσει συνολικά 6 νίκες σε 7 μονομαχίες. Ημέρα αντεπίθεσης για το Στρατή Ανδρεάδη και την ομάδα Dark ‘n Stormy που με 3 συνεχόμενες νίκες σήμερα, κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση. Πολύ καλή ημέρα και για τον Άνεμο Ελλάδος και τη Σοφία Μπεκατώρου που έδειξε ότι ο δυνατός άνεμος είναι το στοιχείο της σημειώνοντας 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

inner

Ταγαρόπουλος και Ανδρεάδης εξασφάλισαν απευθείας την παρουσία τους στα ημιτελικά ενώ οι άλλες 2 θέσεις κρίθηκαν στην επόμενη φάση των repessage.

Η Tsoulfas Sailing Team του Θεόδορου Τσουλφά αναμετρήθηκε με την ομάδα Ursa Minor του Ιάσονα Σπανομανώλη με φόντο μια θέση στα ημιτελικά, ενώ VMG Team και Άνεμος Ελλάδος θα διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε μια συναρπαστική μονομαχία με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη να μονομαχεί με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

inner

Τελικά Τσουλφάς και Μάντης επικράτησαν των αντιπάλων τους με το ίδιο σκορ (2-0). Αύριο η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει με τους ημιτελικούς όπου ο πρώτος της προκριματικής φάσης θα επιλέξει τον αντίπαλο του, ενώ οι άλλες δυο ομάδες θα αναμετρηθούν διεκδικώντας την είσοδο στο μεγάλο τελικό!

Τρεις ημέρες γεμάτες δράση, σκληρές αναμετρήσεις και πλούσιο θέαμα περιμένουν αθλητές και θεατές από την Παρασκευή 26/9 έως την Κυριακή 28/9 στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) στο Μικρολίμανο. Η αγωνία αναμένεται να κορυφωθεί την τελευταία ημέρα των αγώνων, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες δυνατές μάχες της elite των ιστιοπλόων για την κατάκτηση του τίτλου. Ο μεγάλος τελικός θα προβληθεί LIVE, με παράλληλο σχολιασμό (live commentary) γνωστών ιστιοπλόων, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο VIP Lounge στις εγκαταστάσεις του ΝΟΕ.

Θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί Cocktail Party, προσφορά των χορηγών της διοργάνωσης, “Nespresso” και “Talisker”. Το πάρτυ θα πλαισιώνεται από τους υπέροχους ήχους Jazz του διεθνώς καταξιωμένου συνθέτη και σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη.



Αναλυτικά:

Η NESPRESSO θα προσφέρει Εκλεκτές Ποικιλίες Καφέ και Coffee Cocktails, δημιουργίες του διάσημου barista - bartender Σπύρου Κερκύρα.

Το διάσημο σκωτσέζικο Single Malt Whisky TALISKER θα προσφέρει την ιδιαίτερη καπνιστή, θαλασσινή γεύση του σε όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης θα πραγματοποιήσει με το jazz τρίο του ένα ειδικό live performance.

Την εκδήλωση χορηγούν επίσης τα ελβετικά ρολόγια EDOX οπού ως ο επίσημος χρονομέτρης της διοργάνωσης θα προσφέρουν στον πρώτο νικητή ένα ιδιαίτερο κομμάτι από την συλλογή “Grand Ocean”.

Την εκδήλωση, τέλος, στηρίζουν η SEA GUARDIAN κορυφαία εταιρεία στο maritime security, η Salty Bag, η πρώτη εταιρεία upcycling στην Ελλάδα, με έδρα την Κέρκυρα, η οποία δημιουργεί χειροποίητες τσάντες, ανακυκλώνοντας πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών η εταιρεία TVS AudioVisual με πολυετή εμπειρία στην εκμίσθωση και εμπορία οπτικοακουστικών συστημάτων, και ηInflateYourIdeas με τα πρωτοποριακά προϊόντα outdoor branding που διαθέτει.

Το “Hellenic Match Racing Tour” είναι μια πρωτοβουλία της “Icarus Sailing Media” και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας “Icarus Sailing Media” με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του HMRT και τη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook.

Site: http://www.hmrt.gr/el/

Facebook: https://www.facebook.com/hellenicmatchracingtour

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x