Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: «Αποφασισμένοι να γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Δεν υπάρχει κίνδυνος ματαίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, σύμφωνα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό.

Αποφασισμένη να διοργανώσει κανονικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Δημοσίευμα των Times, που έκανε λόγο για οριστική ματαίωση των αγώνων, προκάλεσε αναστάτωση, ωστόσο ο Γιοσιχίντε Σούγκα διαβεβαίωσε την αποφασιστικότητα των εμπλεκόμενων φορέων για την κανονική διεξαγωγή τους.

Το δημοσίευμα διέψευσε και η οργανωτική επιτροπή των αγώνων, η οποία τόνισε πως συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση και τη ΔΟΕ, προκειμένου να γίνουν όλα όπως πρέπει.

«Είναι απογοητευτικό να βλέπουν τους “Times” να δημοσιεύουν μια ιστορία ταμπλόιντ από αναξιόπιστη πηγή», ανέφερε αξιωματούχος στο Reuters και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στη διοργάνωση των αγώνων με ασφάλεια».

Αντίστοιχα και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, εξέφρασε χθες την αισιοδοξία του για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι οι Αγώνες δε θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε εναλλακτικό πλάνο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζουμε πως η ημερομηνία έναρξης των αγώνων είναι η 23η Ιουλίου και η τελετή λήξης έχει οριστεί για τις 8 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x