Το πρωί της δεύτερης ημέρας βρήκε τα 64 συμμετέχοντα σκάφη από 6 διαφορετικές χώρες να ετοιμάζονται στην πολυτελή “Κως Μαρίνα” για την επερχόμενη κούρσα. Ο βόρειος άνεμος εντάσεως 13-14 κόμβων που έπνεε στην περιοχή βοήθησε αρχικά τους ιστιοπλόους οι οποίοι, αμέσως μετά την εκκίνηση και μέχρι την offset σημαδούρα, έδωσαν δυνατές μάχες κοντά στις ακτές της Κω προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους παρεβρισκομένους.

Στη συνέχεια, τα σκάφη βίραραν τα μπαλόνια τους πλέοντας πλέον πρίμα μεταξύ της Κω και των Τουρκικών ακτών. Η πλειοψηφία τους, κρατήθηκε κοντά στα παράλια της Κω, με το βοριαδάκι να κάνει ακόμη αισθητή την παρουσία του. Δυστυχώς, όμως, ο άνεμος δεν έκανε το χατήρι στους αγωνιζομένους και μετά το ακρωτήρι του Αγ. Φωκά άγγιξε το μηδέν.

Έτσι, σε συνδυασμό με την αλλαγή του ανέμου από βόρειο σε δυτικό, πολλές ήταν οι ανατροπές στον αγωνιστικό στίβο. Το σκάφος “St. Anna” εκμεταλλευόμενο αυτήν την αλλαγή κατάφερε να τερματίσει πρώτο στην κατηγορία IRC Racing 1. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το “Easy Sails 3”, το οποίο και ισοβαθμεί πλέον με το “St. Anna”.

Στην κατηγορία IRC Racing 2, το σκάφος “Sugar” έδειξε ξανά την υπεροχή του τερματίζοντας για δεύτερη ημέρα στην πρώτη θέση. Ο τερματισμός των σκαφών ολοκληρώθηκε τις τελευταίες απογευματινές ώρες στον παραθαλάσσιο παραδοσιακό οικισμό Πάλους της Νισύρου, οι οποίοι γέμισαν με ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες οι πρωτοπόροι ήταν οι εξής:

Class : IMS - Σκάφος: “Mousmoulo”
Class : IRC_CRUISING - Σκάφος: “Hang Loose”
Class : CRUISING 1 - Σκάφος: “Surprise”
Class : CRUISING 2 - Σκάφος: “First”

Η σημερινή τρίτη ημέρα του “Rodos Cup 2014” δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Τα σκάφη θα βρίσκονται όλη μέρα αγκυροβολημένα στους Πάλους και οι ιστιοπλόοι θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να περιηγηθούν στο όμορφο νησί της Νισύρου.

Σήμερα Πέμπτη 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ιστιοδρομία ανοικτής θαλάσσης του φετινού αγώνα, ΝΙΣΥΡΟΣ-ΣΥΜΗ, απόστασης 29 ναυτικών μιλίων.

Το “Rodos Cup 2014” αποτελεί μία διοργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση της Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, δίνοντάς σε αυτούς που συμμετέχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον άνεμο, τη θάλασσα και τον ήλιο των ελληνικών νησιών.

Εδώ, μπορείτε να παρακολουθήσετε το video της δεύτερης ημέρας:Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site της διοργάνωσης: http://www.rodoscup.gr