Κινηματογράφος

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του

O απίθανος Tom Holland επιστρέφει στον ρόλο του υπερήρωα της διπλανής πόρτας, μετά τα όσα συνέβησαν στην τεράστια εμπορική επιτυχία της ταινίας Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη.

O νεαρός Spider-Man, στο καινούργιο κεφάλαιο της σειράς, καλείται να αντικρούσει νέες απειλές σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει για πάντα. Η ταινία διευρύνει το σύμπαν του Spider-Man, βγάζοντας τον Peter Parker από τη γειτονιά του, το Κουινς της Νέας Υόρκης, και ταξιδεύοντάς τον σε όλη την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια των διακοπών του, που θα εξελιχθούν στη μεγαλύτερη πρόκληση και την πιο επική περιπέτεια που έχει ζήσει μέχρι τώρα.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Jon Watts, o οποίος είχε αναλάβει και το προηγούμενο επιτυχημένο κεφάλαιο, ενώ στο πλάι του Tom Holland (The Impossible) εμφανίζονται οι Samuel L. Jackson (Pulp Fiction), Jon Favreau (Chef) και Jake Gyllenhaal (Nightcrawler).

Σύνοψη

O Peter Parker αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Ned, MJ και την υπόλοιπη παρέα σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπερηρωικές του ενασχολήσεις, όλα θα ανατραπούν, όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Nick Fury. Mαζί θα ξεσκεπάσουν τις μυστήριες επιθέσεις περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Διάρκεια: 135’

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 3 Ιουλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D

Visit


  1. Instagram: https://www.instagram.com/feelgood_entertainment/

  2. Twitter: https://twitter.com/FeelgoodEntment

  3. Fb: https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/

  4. Youtube: https://www.youtube.com/Feelgoodentertainment



inner

Μετά την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ, τι;

Μετά τη θρυλική μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, που έφερε πίσω στη ζωή τον Peter Parker και τους φίλους του -και δισεκατομμύρια άλλους-, ο Peter συνεχίζει να πενθεί για τον θάνατο του μέντορα του, του Tony Stark/Iron Man, του οποίου η θυσία έκανε την επιστροφή του Peter δυνατή. Όπου και να κοιτάξει ο Peter, βλέπει τον μέντορα του, κάτι που τον κάνει να νιώθει την απώλεια ακόμα πιο έντονα.

O Peter βρίσκει παρηγοριά στα λόγια του Happy Hogan, φίλου του Tony: «Δεν νομίζω ότι ο Tony θα έκανε ό,τι έκανε, αν δεν ήξερε ότι θα ήσουν εδώ μετά τον θάνατο του». Αλλά ο Happy έχει ένα ακόμα μήνυμα με το οποίο ο Peter δεν θέλει να ασχοληθεί:  o Nick Fury ψάχνει τον Spider-Man.

Αποφασισμένος να αφήσει τις υπερηρωικές υποχρεώσεις του για λίγες εβδομάδες, ο Peter αγνοεί το κάλεσμα του Fury  και πάει στην Ευρώπη για διακοπές με τους φίλους του.

Αλλά ο Fury δεν σηκώνει αντιρρήσεις και τον εντοπίζει στη Βενετία. Του ανακοινώνει ότι τον χρειάζεται για να εξολοθρεύσει μια νέα απειλή: τα τεράστια Στοιχειακά Πλάσματα, που το καθένα εκπροσωπεί ένα από τα τέσσερα στοιχεία: τη Γη, τον αέρα, το νερό και τη φωτιά. Αυτά τα πλάσματα έχουν ξεπηδήσει από μία τρύπα στο σύμπαν… ως συνέπεια των συμβάντων των δύο τελευταίων ταινιών των Εκδικητών (Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας, Η Τελευταία Πράξη).

Ο Peter θα συναντήσει τον Quentin Beck, έναν υπερήρωα που έρχεται από μία παράλληλη Γη και είναι αποφασισμένος να σταματήσει τα Στοιχειακά Πλάσματα.  O Fury και ο Beck, που είναι γνωστός ως Mysterio, θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον Spider-Man, αλλά αυτό είναι κάτι που δυσκολεύει τον Peter, ο οποίος παρακαλάει τον Fury να αναθέσει την αποστολή σε έναν άλλον Εκδικητή. Δυστυχώς για τον Peter,  κανείς δεν μπορεί, οπότε πρέπει να συνεργαστεί μαζί τους για να αποφευχθεί το χειρότερο.

Μακριά από το σπίτι του, ο Peter πρέπει να προστατεύσει τους φίλους του, να σώσει τον κόσμο, και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως μόνος αυτός ξέρει. Και το κυριότερο, πρέπει να συμφιλιωθεί με το πεπρωμένο του ως Spider-Man.

Ένας νέος κόσμος…, ένας νέος Spider-Man;

H ταινία συνδυάζει χιούμορ, συναίσθημα, θέαμα και όλα όσα αρέσουν στον Spider-Man και το MCU. Ο σκηνοθέτης Jon Watts, που είχε αναλάβει τα ηνία του Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του, λέει σχετικά: «Ψάχναμε έναν τρόπο να χειριστούμε τα συναισθηματικά θέματα και να παραμείνουμε πιστοί στο ύφος που είχαμε στην προηγούμενη ταινία».

«Το νέο κεφάλαιο λαμβάνει χώρα λίγο μετά και κολλάει αμέσως μετά τα γεγονότα του Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» λέει ο θρυλικός παραγωγός Kevin Feige. «Ο Peter και ο κόσμος αντιμετωπίζουν την απώλεια του Iron Man και ο Peter απλώς θέλει να ξεχαστεί και να ζήσει σαν κανονικός έφηβος. Αλλά ο Spider-Man δεν μπορεί να είναι κανονικός έφηβος, έχει ευθύνες απέναντι στον κόσμο, ειδικά τώρα.

Οπότε όταν ο Nick Fury τον εντοπίζει στις καλοκαιρινές διακοπές του, τι του μένει να κάνει; Είναι, όμως, έτοιμος να αναλάβει δράση;».

Ο Tom Holland επισημαίνει:  «Ο Peter θέλει σίγουρα να είναι ένας συνηθισμένος έφηβος. Περιμένει πώς και πώς ένα διάλειμμα με τους φίλους του. Αλλά καταλαβαίνει ότι όπου κι αν βρίσκεται, ανήκει στη στολή του Spider-Man».

Μία από τις κυρίαρχες δυνάμεις που διαμορφώνουν το πεπρωμένο του Peter  είναι ο Nick Fury. Ο πρώην επικεφαλής της S.H.I.E.L.D. ψάχνει τον νεαρό, τον οποίο θέλει να έχει κοντά του στη μάχη ενάντια στα Στοιχειακά Πλάσματα. Τον ψάχνει και φτάνει μέχρι τη Βενετία, αφήνοντας του μικρό περιθώριο.

«Δεν δέχεται κανένα όχι σαν απάντηση, όπως ξέρουμε από τις προηγούμενες ταινίες» λέει ο Holland. «Περιμένει από τον Peter να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του ότι είναι ο Spider-Man».

Αυτό δε σημαίνει ότι ο απαιτητικός Fury γνωρίζει ότι όντως ο Peter είναι ικανός να αναλάβει δράση. «Ο Fury έχει σοβαρές αμφιβολίες» λέει ο Samuel L. Jackson, που αναλαμβάνει τον ρόλο για δωδέκατη φορά. Καταρχήν, τον θεωρεί ακόμα παιδί. Επίσης, ο Fury ακόμα προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο Tony Stark επέλεξε τον Parker να ακολουθήσει το μονοπάτι του Iron Man. Ο Stark του έκανε ένα δώρο, αλλά το αξίζει όντως ο Parker;».

Ο σκηνοθέτης συμπληρώνει σχετικά:  «Ο  Fury δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι ο Peter θέλει να αδειάσει το μυαλό του και να ασχοληθεί με όσα άφησε πίσω του τα τελευταία πέντε χρόνια. O Fury είναι πραγματιστής. Είχε χτίσει τους Εκδικητές και τώρα, χρόνια μετά, τους ξαναχτίζει από το μηδέν. Η δουλειά του είναι να εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του κόσμου και ο Peter είναι ο άνθρωπος κλειδί».

Ο Watts και οι σεναριογράφοι Chris McKenna και ο Erik Sommers εξερευνούν μερικές απρόσμενες διαστάσεις του ίδιου του Fury που, όπως τόσοι άλλοι, έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Endgame. «Ο Fury, επίσης, έλειπε για πέντε χρόνια, γιατί είχε χαθεί λόγω του Thanos» λέει ο σκηνοθέτης. «Είναι πάντα ο άνθρωπος που είναι πάνω απ’ όλα και τώρα βλέπει έναν διαφορετικό κόσμο. Είναι μια κατάσταση  στην οποία δεν τον έχουμε ξαναδεί. Δεν είναι πια ο τύπος που έχει τον απόλυτο έλεγχο».

Μαζί του στην αναζήτηση του Peter, o Fury έχει τη Maria Hill, ένα πρώην διοικητικό μέλος της S.H.I.E.L.D. Όπως και το αφεντικό της, έτσι και η Hill προσπαθεί να καταλάβει πώς ταιριάζει σε αυτό τον νέο κόσμο μετά το Endgame. «Η Maria είναι συναισθηματικά φορτισμένη γιατί, όπως ο Fury και ο Peter, είχε γίνει σκόνη και εξαφανίστηκε για πέντε χρόνια» λέει η Cobie Smulders,  που επιστρέφει στον ρόλο.

Η σχέση της με τον Fury αλλάζει, ως αποτέλεσμα της απειλής των Στοιχειακών Πλασμάτων και της νέας τους συμμαχίας με τον Quentin Beck/Mysterio. «Αυτό το ταξίδι τους φέρνει πιο κοντά και αποκτούν οικειότητα, όπως ποτέ ξανά» λέει η ηθοποιός.

Ένας μυστηριώδης νέος υπερήρωας

Αλλά το ταξίδι του Fury και της Hill είναι κάτι παραπάνω από ευκαιρία να δεθούν. Εκτός από την απειλή των Στοιχειακών Πλασμάτων,  θα γίνουν μάρτυρες της ανάδυσης ενός νέου υπερήρωα, του Quentin Beck/Mysterio, που έχει τον ειδικό εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει τα επικίνδυνα πλάσματα.

Ο σκηνοθέτης λέει ότι ήθελε να παρουσιάσει αυτόν τον εμβληματικό χαρακτήρα από τα κόμιξ στο πανί με έναν απρόβλεπτο τρόπο. «Ο Mysterio είναι συναρπαστικός στα κόμιξ, οπότε το να τον απεικονίζουμε στην ταινία είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. H ιδέα ότι ο Spider-Man, o Mysterio και ο Nick Fury συνεργάζονται για να εξολοθρεύσουν αυτή την παγκόσμια απειλή ήταν πολύ συναρπαστική για εμάς».

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Jake Gyllenhaal ενσαρκώνει τον Mysterio, έναν χαρακτήρα που κατάγεται από μία Γη που υφίσταται σε μία παράλληλη διάσταση. «Θέλαμε κάποιον που να μπορεί εύκολα να μπει σε αυτόν τον ρόλο του υπερήρωα και πιθανώς να υποδυθεί τον επόμενο αρχηγό των Εκδικητών. Ξέραμε ότι ο Jake θα μπορούσε εύκολα να σηκώσει το βάρος αυτής της ευθύνης» λέει ο σκηνοθέτης.

«Ήθελα να δημιουργήσω έναν χαρακτήρα που δεν ξεχνάς» λέει ο Gyllenhaal. «Ο Beck έχει όλα αυτά που μου αρέσουν».

Ως γνήσιος υπερήρωας, ο Mysterio δεν είναι απλώς πρόθυμος, αλλά ανυπομονεί να εξολοθρεύσει τα Στοιχειακά Πλάσματα. «Ο Beck  επιμένει σ’ αυτό το ζήτημα. Βλέπει την άφιξη τους στη Γη συνυφασμένη με τη δική του, οπότε κατά τη γνώμη του είναι δική του ευθύνη» εξηγεί ο Gyllenhaal.

O ηθοποιός ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τη συναισθηματικά φορτισμένη σχέση ανάμεσα στον Peter και τον Beck, που δεν είναι ένας μέντορας, όπως ήταν ο Stark, αλλά ένας φίλος που καταλαβαίνει τι περνάει ο Peter. Παρ’ όλα αυτά, ο Mysterio τον ωθεί να αποδεχτεί την πρόκληση που περιμένει και τους δύο. «Ο Beck καταλαβαίνει την απροθυμία του Peter να αναλάβει την ευθύνη, αλλά του τονίζει ότι παρόλο τον κίνδυνο, αυτό σημαίνει να είσαι υπερήρωας» λέει ο ηθοποιός.

Ο σκηνοθέτης προσθέτει ότι ήθελε να  παίξει τον Beck σαν φίλο του Peter. «Ο Beck, που νιώθει σαν ξένος σε μία ξένη χώρα, βλέπει τον Peter σαν πιθανό φίλο και σύμμαχο. Την ίδια στιγμή, ο Beck συνειδητοποιεί ότι ο Peter είναι ένας έφηβος που θα ήθελε να πάει διακοπές, παρά να σώσει τον κόσμο».

Χαρούμενες Μέρες

Μία ακόμα καταλυτική φιγούρα στη ζωή του Peter είναι ο Happy Hogan, o διευθυντής στο τμήμα ασφάλειας του Tony Stark  και ο καλύτερος του φίλος. Τον Happy ενσαρκώνει για μία ακόμα φορά ο Jon Favreau, που ήταν μία από τις δημιουργικές δυνάμεις πίσω από το MCU, από τότε που μπήκε ο θεμέλιος λίθος με την πρώτη ταινία της σειράς, τον Iron Man. «Είναι παράξενο να βλέπω κάτι με το οποίο είχα εμπλακεί στενά, να παίρνει τον δικό του δρόμο» λέει ο Favreau  για τις πολύμορφες διαστάσεις του MCU. «Νιώθω σαν περήφανος παππούς».

Ο σκηνοθέτης ήταν ενθουσιασμένος που θα συνεργαζόταν ξανά με τον Favreau. «Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για έναν σκηνοθέτη, από το να σκηνοθετεί έναν άλλο σκηνοθέτη. Είναι πάντα ωραίο να έχω τον Jon  γύρω μου και ήξερα ότι μπορώ να στηρίζομαι πάνω του».

«Ο Happy είναι από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες στο MCU και μου αρέσει η ενέργεια που δίνει ο Jon σε όλες τις ταινίες, ειδικά σε αυτή. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους παππούδες του σύμπαντος. Ως Happy, βοηθάει τον Peter με τρόπους που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ» λέει ο Holland.

O Peter δεν ενθουσιάζεται ιδιαίτερα από το ενδιαφέρον που τρέφει ο Happy για τη θεία May. Η ρομαντική διάθεση που έχουν καλλιεργήσει μεταξύ τους τον αναστατώνει όσο τον αναστατώνουν και τα πλάσματα που έχουν έρθει από άλλη διάσταση. «Αυτή η ρομαντική ιστορία έχει πλάκα, γιατί αποσυντονίζει τον Peter» επισημαίνει ο Favreau.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Marisa Tomei επιστρέφει στον ρόλο της θείας May, έναν ρόλο που ανέλαβε για πρώτη φορά στο Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του. Αντίθετα με προηγούμενες ταινίες, αυτή η θεία May ξέρει πολύ καλά την κρυφή ταυτότητα του Peter. Η ηθοποιός βλέπει τον χαρακτήρα σαν μια ακτιβίστρια και μία θετική επιρροή στη ζωή του Peter. «Νιώθει ότι τον έχει μεγαλώσει κι αυτή. Ο Peter έχει το μυαλό του στο κεφάλι του και είναι συγκροτημένος. H May είναι τόσο περήφανη, όσο ένας γονιός. Και τώρα οι καλές του αξίες θα μπουν στην υπηρεσία του κόσμου».

Η φιλία και ο πρώτος έρωτας

Η μοιραία απόφαση του Peter να πάει αυτές τις διακοπές με τους φίλους από το σχολείο, έχει να κάνει με την περιπέτεια σε μέρη μακριά από το Κουίνς. Έχει να κάνει και με το ότι μερικοί από αυτούς –ο Peter, η MJ, o Ned και ο Flash- πρέπει να συμφιλιωθούν με το γεγονός ότι τους είχαν εξαφανίσει για πέντε χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι συμμαθητές τους παρέμειναν εκεί και μεγάλωσαν. Είναι ένα γόνιμο έδαφος για να έρθουν κοντά, να ερωτευτούν, να αιφνιδιαστούν και να συναντήσουν πλάσματα από άλλη διάσταση.

Η Zendaya επιστρέφει στον ρόλο της ΜJ, της έξυπνης συμμαθήτριας και φίλης του Peter, για την οποία μπορεί και να τρέφει ρομαντικά αισθήματα. Επιπλέον, η MJ καταλαβαίνει πως ο Peter ότι είναι ο Spider-Man, κάτι που θα κάνει τη σχέση τους πιο περίπλοκη. «Παρακολουθεί τα πάντα και ξέρει τα πάντα, οπότε είναι αναπόφευκτο να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα» εξηγεί η Zendaya. «Και βοηθάει που ο Spider-Man εμφανίζεται στην Ευρώπη, τώρα που τυχαίνει να είναι διακοπές εκεί».

Η ηθοποιός ενστερνίστηκε την ευαισθησία του ρόλου. «Τη γνωρίζουμε καλύτερα σε αυτή την ταινία και βλέπουμε πώς ανταποκρίνεται σε καταστάσεις που την κάνουν πιο ευαίσθητη». Η Zendaya  εκτιμά τις ιδιαιτερότητες του ρόλου και το γεγονός ότι «στον Peter αρέσει για αυτό που είναι ακριβώς, ακόμα και για τα παράξενα χαρακτηριστικά της. Αυτό αποδεικνύει ότι αν είναι να είσαι με κάποιον, τότε, είσαι μαζί του!».

Το θέμα είναι, όμως, αν η MJ αγαπά τον Peter ή τον Spider-Man. «Είναι μια μικρή τραγωδία για τον Peter, που ελπίζει ότι η MJ τον αγαπά ως Peter, αλλά υποψιάζεται ότι εκείνη είναι ερωτευμένη με τον Spider-Man» λέει ο σκηνοθέτης.

Κοίτα! Έρχεται ο Spider-Man!

H νέα ταινία συνδυάζει την περιπέτεια, το συναίσθημα, το χιούμορ και φυσικά επικές σκηνές δράσης. «Στον πυρήνα της, είναι πολύ ανθρώπινη και δίνει στο κοινό την ευκαιρία να νιώσει ότι ανήκει σε αυτόν τον κόσμο, καθώς παρακολουθεί αυτούς τους εκπληκτικούς ήρωες να κάνουν τα δικά τους» λέει ο Samuel L. Jackson.

O πρωταγωνιστής της ταινίας παραμένει ο φιλικός γείτονας-υπερήρωας, αλλά αποκτά μια παγκόσμια διάσταση και ωριμότητα και εξαιτίας της απώλειας του Iron Man, μαθαίνει να αγαπά πιο έντονα και να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ο σκηνοθέτης τονίζει ότι ο ίδιος και όλοι όσοι συμμετείχαν στην ταινία ένιωσαν μεγάλη ευθύνη να δείξουν σωστά τον χαρακτήρα του Spider-Man και ολόκληρο το MCU. «Ελπίζουμε ότι καταφέραμε κάτι αστείο, συναρπαστικό και συγκινητικό που προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο κοινό».

Καθώς η ταινία ανοίγει ένα νέο σύμπαν με ευθύνες και περιπέτειες για τον Peter Parker, τo ταξίδι του Tom Holland ήταν εξίσου καταλυτικό για τον ίδιο. «Είναι μία απίστευτη εμπειρία που διεύρυνε τους ορίζοντες μου στον πραγματικό κόσμο και στο MCU» λέει ο ηθοποιός. «Είναι, ειλικρινά, ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε».

Αυτό το όνειρο το μοιράστηκε με τον Watts, o οποίος σημειώνει ότι μαζί με τον Holland «ωριμάσαμε μέσα από αυτές τις ταινίες. Η πρώτη ταινία έδειξε στον κόσμο τι μπορεί να κάνει ο Peter. Σε αυτή την ταινία, ο κόσμος ρωτάει τον Spider-Man τι άλλο έχει να δώσει. Τον ωθεί να μπει μπροστά και να αποδείξει ποιος είναι, όπως ο Tom κι εγώ ξέραμε ότι έπρεπε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά και να τα καταφέρουμε με αυτή την ταινία».

Παραλειπόμενα

«Στόχος μας ήταν να γυρίσουμε όσες περισσότερες σκηνές μπορούσαμε σε πραγματικές τοποθεσίες» λέει ο σκηνοθέτης για τη νέα ταινία που στέλνει τον Spider-Man στη Βενετία, το Βερολίνο, την Πράγα και το Λονδίνο.

Ο Βρετανός πρωταγωνιστής σχολιάζει το γεγονός ότι έκαναν γύρισμα κοντά στο σπίτι του στο Λονδίνο. «Ήταν πολύ ξεχωριστό για μένα, γιατί ο Spider-Man είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και το Λονδίνο ακόμα μεγαλύτερο. Είναι ωραίο που μοιράστηκα και τα δύο».

Εκτός από την κλασική στολή, ο Spider-Man θα φορέσει τη στολή Iron Spider, που του έκανε δώρο ο Tony Stark. Εκτός αυτού, ο Nick Fury θα δώσει τον Peter μία ολόμαυρη στολή τεχνολογίας stealth, που έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι σχεδόν αόρατος κατά τη διάρκεια των περιπετειών του στην Ευρώπη. Η στολή αυτή είναι επηρεασμένη από διάφορες στολές άλλων χαρακτήρων, όπως η Black Widow, o Captain America και ο Hawkeye.

Στην ταινία, ο αγαπημένος ήρωας φοράει μία τέταρτη στολή, που έχει σχεδιάσει ο ίδιος ο Peter, σε κόκκινο και μαύρο χρώμα για να συμβολίσει την εξέλιξη του νεαρού υπερήρωα, που από την απροθυμία να παλέψει με τη νέα παγκόσμια απειλή καταλήγει να βγαίνει μπροστά και να ωριμάζει.

H στολή του Mysterio είναι ένας φόρος τιμής στα κόμικς, καθώς και σε άλλους χαρακτήρες του MCU, όπως οι Iron Man, Vision, Doctor Strange και ο Thor.

Συντελεστές

Σενάριο: Chris McKenna & Erik Sommers

Σκηνοθεσία: Jon Watts

Παίζουν: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Zendaya, Cobie Smulders, Jon Favreau, JB Smoove, Jacob Batalon, Martin Starr, Marisa Tomei, Jake Gyllenhaal

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Matthew J. Lloyd, CSC

Σχεδιασμός Παραγωγής: Claude Pare

Οπτικά Εφέ: Janek Sirrs

Κοστούμια: Anna B. Sheppard

Μοντάζ: Dan Lebental, ACE, Leigh Folsom Boyd

Μουσική: Michael Giacchino

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 3 Ιουλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x