sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γκασόλ: Το τελευταίο του ματς με την Μπαρτσελόνα 20 χρόνια πριν!

Τι κοινό έχουν Ρεντζιάς, Σάρας και Ρενέσες; Όλοι ήταν παρόντες στο τελευταίο ματς του Πάου Γκασόλ στην Ευρώπη με την Μπαρτσελόνα!

Με την επισημοποίηση της επιστροφής του Πάου Γκασόλ, η Μπαρτσελόνα «πυροδότησε» μία από τις μεγαλύτερες… βόμβες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο σπουδαίος Καταλανός σέντερ θα φορέσει ξανά τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» έπειτα από 20 χρόνια και το www.sportfm.gr θυμάται την τελευταία του παράσταση στα παρκέ της ηπείρου μας, προτού την αποχαιρετήσει για να πραγματοποιήσει μία λαμπρή καριέρα στο ΝΒΑ. Βέβαια, φρόντισε να φύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη Βαρκελώνη, καθώς αποχώρησε ως πρωταθλητής, με τους Καταλανούς να «σκουπίζουν» με 3-0 στους τελικούς τη Ρεάλ και να κατακτούν τον τίτλο.

Η σεζόν 2000/01 ήταν η τελευταία του Πάου Γκασόλ με την Μπαρτσελόνα. Οι συμπαίκτες του τότε 20χρονου σέντερ έχουν όλοι αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά αν κοιτάξει κανείς το ρόστερ τότε, οι περισσότεροι είναι πολύ γνωστοί και στο ελληνικό κοινό! Φυσικά, ο πιο… οικείος μας είναι ο Ευθύμης Ρεντζιάς. Ο Έλληνας σέντερ αγωνίστηκε από το 1997 μέχρι το 2002 στους «μπλαουγκράνα», οπότε παρακολούθησε από πολύ κοντά τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του.

Επειδή, όμως, η ζωή κύκλους… κάνει, ο Γκασόλ θα έχει για προπονητή τον τότε συμπαίκτη του, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ θα τεθεί αντιμέτωπος στην Ευρωλίγκα και με τον τότε κόουτς που είχε στους «μπλαουγκράνα», τον Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες, ο οποίος είναι στον πάγκο της Άλμπα Βερολίνου! Τα γνώριμα πρόσωπα για τον Γκασόλ από την τελευταία του χρονιά στην Μπαρτσελόνα δεν σταματούν εκεί. Κι αυτό γιατί, ο άλλοτε συμπαίκτης του Νάτσο Ροντρίγκεθ εκτελεί πλέον χρέη τζένεραλ μάνατζερ στην ομάδα της Καταλονίας.



Από ‘κει και πέρα, στο ρόστερ τότε ήταν φυσικά και ο άλλος θρύλος της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Επίσης, εκτός από τον «δικό» μας Ευθύμη Ρεντζιά, στο πλάι του αγωνίστηκαν και παίκτες που αγωνίστηκαν στα ελληνικά παρκέ. Ο ένας ήταν ο Ζόραν Σάβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ (1993-95) και ο νυν αντιπρόεδρος των Μπουλς και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού τη σεζόν 1997/98, Αρτούρας Καρνισόβας. Επίσης, με προσωρινό συμβόλαιο είχε αποκτηθεί εκείνη τη σεζόν ο επίσης πρώην «ερυθρόλευκος» Μάικλ Χόκινς (1997/98), αλλά για να αναπληρώσει το κενό του τραυματία –για ένα διάστημα- Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Μάλιστα, εκείνη η σεζόν είχε ξεκινήσει και με τον άλλοτε ΝΒΑer, Ρόνι Σεϊκέλι, αλλά εκείνος έλυσε το συμβόλαιό του τον Νοέμβριο του 2000, λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής που είχε.

Το τελευταίο παιχνίδι, λοιπόν, του Γκασόλ στην Ευρώπη χρονολογείται στις 21 Ιουνίου του 2001. Συγκεκριμένα, ο τρίτος τελικός του ισπανικού πρωταθλήματος, με την Μπαρτσελόνα να πηγαίνει στη Μαδρίτη, έχοντας κάνει το 2-0 στη σειρά, μέσα στη Βαρκελώνη. Η ομάδα της Καταλονίας επικράτησε 96-84 της Ρεάλ των Τζόρτζεβιτς (σ.σ. νυν προπονητή της Βίρτους Μπολόνια), Ερέρος και Ανγκούλο, έκανε το sweep και κατέκτησε τον τίτλο.

Κορυφαίος ήταν ο Πάου Γκασόλ, με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 τάπα. Αλλά, παράλληλα ήταν και κορυφαίος της σειράς, καθώς αναδείχθηκε MVP των τελικών.

Η συνέχεια για τον Γκασόλ… γνωστή. Το καλοκαίρι του 2001 επιλέχθηκε στο νούμερο «3» του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Χοκς, οι οποίοι με τη σειρά τους τον παραχώρησαν στους Γκρίζλις και εκεί ξεκίνησε μία υπέρλαμπρη καριέρα στον «μαγικό κόσμο» που κράτησε μέχρι το 2019, με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων με τους Λέικερς (2009, 2010).

Το τελευταίο παιχνίδι του Γκασόλ στην Ευρώπη:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x