Stories

Η μέρα που ο Μάικλ Τζόρνταν ρεζιλεύτηκε στο All Star Game

Κι όμως, ακόμη κι ο κορυφαίος όλων των εποχών, είχε μια στιγμή που θα ήθελε να ξεχάσει.

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι, κατά την πλειοψηφία τουλάχιστον, ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών. Έχουν γραφτεί αμέτρητες λέξεις για τα επιτεύγματά του, αλλά στη λαμπρή καριέρα του υπήρχε και λιγοστές στιγμές που θα ήθελε να ξεχάσει.

Μια από αυτές είχε σημειωθεί πριν 31 χρόνια, περίπου τέτοια περίοδο, στο All Star Game του Μαϊάμι. Έχοντας ήδη αρκετά «παράσημα» στην καριέρα του, αλλά όχι ακόμη πρωτάθλημα, ο Air μετά το βραβείο MVP στο All Star Game του 1988 και τους δύο τίτλους στα καρφώματα το 1987 και το 1988, είπε να δοκιμάσει την τύχη του και στα τρίποντα το 1990. Και κάθε άλλο παρά δικαιώθηκε…

Ο Τζόρνταν… έσπασε τα καλάθια και πραγματοποίησε τη χειρότερη επίδοση ever στον διαγωνισμό. Ευστόχησε σε μόλις 5 από τα 25 τρίποντα που επιχείρησε και σε καμία από τις πολύχρωμες μπάλες, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί. Ξεκίνησε με δύο εύστοχες προσπάθειες από την πρώτη στάση, αλλά στις επόμενες τρεις είχε από ένα και στην τελευταία κανένα πετυχημένο σουτ.

Νικητής αναδείχθηκε ο συμπαίκτης του τότε στους Μπουλς, Κρεγκ Χότζες, ενώ στον διαγωνισμό συμμετείχαν σεσημασμένοι σουτέρ, όπως οι Λάρι Μπερντ, Ρέτζι Μίλερ και Μαρκ Πράις.



To 16,67% παραμένει ακόμη και σήμερα το χειρότερο ποσοστό πόντων που έχει παρουσιαστεί σε διαγωνισμό τριπόντων, με το 20% του Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς από το 2005 και το 23,33% του Αντουάν Γουόκερ από το 2003 να ακολουθούν.

Ο Μάικλ Τζόρνταν δεν επιχείρησε ξανά να διαγωνιστεί στα τρίποντα. Ωστόσο η αποτυχία αυτή, όπως και κάθε άλλη στην καριέρα του, τον πείσμωσε. To ποσοστό του, που ήταν κοντά στο 15% στα πρώτα χρόνια καριέρας του στο ΝΒΑ, βελτιώθηκε αισθητά ολοκληρώνοντας την καριέρα του με 32,7% πίσω από τα 7,25μ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x