sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Διπλό… αγνοείται στο Φάληρο, «τρέχει» το 2ο χειρότερο σερί!

Ο Ολυμπιακός μετράει οκτώ σερί παιχνίδια χωρίς ήττα ως γηπεδούχος απέναντι στον Παναθηναϊκό, που διανύει το δεύτερο μεγαλύτερο σερί χωρίς «διπλό» στην ιστορία των ντέρμπι.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ή Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Κάθε ντέρμπι, μια... ιστορία. Ανέκαθεν τα παιχνίδια των «αιώνιων» περιλάμβαναν σασπένς, είχαν ιδιαιτερότητες και αποδεικνύονταν αμφίρροπα. Δύσκολα για κάθε πρόβλεψη, εν ολίγοις!

Όλα αυτά, όμως, σε γενικές γραμμές. Γιατί, σε πιο εξειδικευμένο επίπεδο και σε ό,τι αφορά στους αγώνες με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους» σε επίπεδο πρωταθλήματος, το αποτέλεσμα είναι συνήθως ίδιο, την τελευταία 20ετία…

Ποιό είναι αυτό; Νίκη ή έστω ισοπαλία για τον Ολυμπιακό, με το «τριφύλλι» να μην μπορεί να φύγει από το Φάληρο με το «τρίποντο» στις αποσκευές του, παρά μόνο… αποσπασματικά.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, στα οκτώ τελευταια ματς, οι σημερινοί γηπεδούχοι έχουν έξι νίκες και δύο ισοπαλίες με το... εκκωφαντικό 0-3 στις 2 Μαρτίου του 2014, χάρη στα γκολ των Ντάνιελ Πράνιτς, Μάρκους Μπεργκ και Μεχντί Αμπέιντ, να είναι η τελευταία εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού σε επίπεδο Super League και τον εν λογω απολογισμό το δεύτερο πιο μακροχρόνιο αρνητικό σερί!



Είχε προηγηθεί, δε, νέο «νεκρο» διάστημα για τους «πράσινους» με τέσσερις ισοπαλίες και άλλες δύο ήττες από τους Πειραιώτες, το οποίο είχε διακοπεί χάρη στο διπλό με 1-0 περίπου τέτοιες μέρες το 2007, στις 4 Μαρτιου συγκεκριμένα. με το γκολ του Δη,ήτρη Παπαδόπουλου στο 88’.



Ενώ, νωρίτερα όλων αυτών, καταγράφεται το μεγαλύτερο σερί παιχνιδιών χωρίς νίκη για τον Παναθηναϊκό ως φιλοξενούμενος σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στην ιστορια των δύο ομάδων στην «μεγάλη» κατηγορία...

Καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, μέσα σε μια ολόκληρη δεκαετία από το 1996 μέχρι το 2006, σημειώθηκαν έξι «άσοι» και άλλες τέσσερις ισοπαλίες, με συνολικό απολογισμο τερμάτων δε 17-8 αντίστοιχα!

Με το 1-2 στις 2 Δεκεμβρίου του 1995, όταν ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι έκανε το 0-1, Βασίλης ο Καραπιάλης ισοφάριζε και ο Γιώργος Καπουράνης διαμόρφωνε το τελικό αποτέλεσμα στο 88ο λεπτό, να αποτελεί το προηγούμενο «διπλό» του ΠΑΟ.



Παράλληλα, πηγαίνοντας κανείς ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν, συναντάει ένα ακόμα εντυπωσιακό αήττητο σερί για τον ΟΣΦΠ, επίσης με οκτώ ματς την δεκαετία του 1980 και συγκεκριμένα από το 1979 μέχρι το 1984 όπου είχε πέντε νίκες -συμπεριλαμβανομένης κι αυτης στο μπαράζ για τον τίτλο στις 29 Ιουνίου του 1982- ενώ άλλα τρία ντέρμπι είχαν λήξει ισόπαλα.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, αφενός τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, που αν δεν κερδίσει θα αυξησει αυτό τον αρνητικό απολογισμό ως δεύτερο χειρότερο όλων των εποχών...

Αφετέρου, μπορεί η προϊστορία να λένε ότι δεν παίζει… μπάλα, αλλά πολλές φορές τελικά συμβαίνει το αντίθετο, με ό,τι αυτο συνεπάγεται για την προσπάθεια του Πέδρο Μάρτινς και των παικτών του!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x