Τάσος Τσατάλης

Αυτή θα είναι η χαριστική βολή στον τελικό ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για την ανάγκη ο τελικός κυπέλλου να γίνει με τα ρόστερ που θα έχουν οι ομάδες την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Για να λέμε την αλήθεια, ο τελικός κυπέλλου είναι προγραμματισμένος για τις 30 Αυγούστου, μένουν δώδεκα μέρες δηλαδή, αλλά κλίμα αναμονής για τελικό κυπέλλου δεν βλέπω να υπάρχει.

Μπορεί να έχει να κάνει με το ότι είμαστε και στην καρδιά του Αυγούστου, δηλαδή των διακοπών παραδοσιακά, μπορεί να έχει να κάνει με το ότι μόλις σήμερα ξεκινάει ο Ολυμπιακός. Πάντως κάπως έτσι είναι.

Για να λέμε (δις) την αλήθεια, αυτός ο τελικός που έγινε σήριαλ και κούρασε η φασαρία που προκάλεσε, θα δεχθεί την χαριστική βολή αν υπάρξει καμιά απόφαση να γίνει με τα ρόστερ που τελείωσαν την σεζόν.

Και το λέω με αφορμή την αντίστοιχη απόφαση για τα μπαράζ Ξάνθη – Απόλλωνα. Που κι αυτά έγιναν σήριαλ κι αυτά έχουν κουράσει κι αυτά πολύ περισσότερο από τον τελικό, είναι πολύ δύσκολο να γίνουν.

Ήρθε και η απόφαση για τα ρόστερ και τα αποτελείωσε. Τα έκανε εντελώς τραγέλαφο. Στην ουσία το έκανε απόλυτα ανέφικτο να γίνουν και είναι να απορεί κανείς. Απλά...

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον τελικό κυπέλλου, αν υπάρξει αντίστοιχη απόφαση. Θα είναι ένας ασφαλέστατος τρόπος να οδηγηθούμε με κάποιο τρόπο στο να μη γίνει τελικά.

Σε σχέση με τα μπαράζ, είναι λιγότερο ανέφικτο να γίνει ο τελικός με τα περσινά ρόστερ. Η ΑΕΚ σε επίπεδο βασικής ενδεκάδας έχει τους παίκτες πάνω κάτω που αποτέλεσαν τον κορμό της στα play offs.

Ο Ολυμπιακός επίσης έχει τους περισσότερους, αλλά έχει πλέον βασικές ελλείψεις, με κύρια παραδείγματα τους Ομάρ και Τσιμίκα.

Προσωπικά από την θέση της ΑΕΚ, αυτό και μόνο με κάνει να μη περιμένω με κανέναν ενθουσιασμό έναν τέτοιο τελικό. Σε αντίθεση με το να έχω έναν αντίπαλο που θα έχει καλύψει τα κενά του.

Επιπλέον, δεν μπορώ να βρω ένα σοβαρό επιχείρημα που να πείθει πως εδώ που φτάσαμε, υπάρχει κάποιο ζήτημα με το να αγωνιστούν οι ομάδες με τα ρόστερ που θα έχουν στις 30 Αυγούστου.

Είναι δεδομένο για τους τελικούς σε Ισπανία και Σκωτία, που επίσης θα γίνουν μετά το τέλος της κανονικής σεζόν των αντίστοιχων διοργανώσεων. Γιατί να μην είναι κι εδώ; Τι ωφελεί μια απόφαση να γίνει με παίκτες από το περσινό ρόστερ, εκτός από το να υπονομεύει τελείως το στάτους του τελικού;

Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να μη δημιουργηθεί άλλο ένα πρόβλημα γύρω από αυτό το ματς.

Για την ιστορία να θυμίσω, πως ευθύνες υπάρχουν παντού, αλλά ο βασικός λόγος που ο τελικός δεν έγινε στην ώρα του, ήταν η εμμονή του Ολυμπιακού να μη γίνει στην Ριζούπολη, όπως ήταν προγραμματισμένο, με την απόφαση της μόνης αρχής που είχε αρμοδιότητα να αποφασίσει.

Προκειμένου να μη γίνει στην Ριζούπολη, ο Ολυμπιακός κίνησε γη και ουρανό, δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την ανακοίνωση της αστυνομίας για απαγόρευση εντός Αττικής και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Ο Ολυμπιακός που είχε τελειώσει το πρωτάθλημα πετώντας στο γήπεδο, πληρέστατος, διαλαλώντας παντού την ανωτερότητα του, θα είχε και την ΑΕΚ χωρίς και τους Τσιγκρίνσκι και Λόπες. Κι όμως, από το ίδιο το ποδόσφαιρο, προτίμησε τα politics του ποδοσφαίρου.

Λες και στην Ριζούπολη θα άλλαζαν τα αγωνιστικά δεδομένα.

Έτσι και τίναξαν στον αέρα το παιχνίδι και έδειξαν πως η ομάδα τους δεν αποτελεί αρκετό στοιχείο τόνωσης αυτοπεποίθησης για τους ίδιους. Και βέβαια άφησαν και 20 μέρες χωρίς ματς τον Μάρτινς και τους παίκτες του, πριν την Γουλβς. Μόνο και μόνο για να μη παίξουν στην Ριζούπολη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x