Τάσος Τσατάλης

Ε, όχι και να διαλυθεί η ΑΕΚ από ένα πάρτι

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για το γεγονός πως η Ένωση βρέθηκε να αντιμετωπίζει τόσα θέματα, την επομένη ενός πάρτι γενεθλίων

Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιλογών που δεν βγήκαν εδώ κι ενάμισι χρόνο η ΑΕΚ, με αποκορύφωμα το πλάνο με τον Καρντόσο. Δυσκολεύεται να βρει ισορροπία αγωνιστικά. Έχει μπροστά της μια μεγάλη δοκιμασία την Κυριακή.

Το τελευταίο που θέλει, είναι να καθορίσει την εβδομάδα της πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ένα πάρτι.

Κατανοώ την απόφαση να βγει ανακοίνωση. Μπορεί να ήταν πάρτι, αλλά από την στιγμή που βρέθηκε όλη η ΑΕΚ εκεί, ακόμη κι αν οι διοικητικοί παράγοντες είχαν φύγει όταν βγήκαν τα επίμαχα στιγμιότυπα, πρέπει να τοποθετηθείς.

Την κατανοώ, αλλά δεν είμαι και σούπερ υπέρμαχος της.

Πρώτα απ' όλα θεωρώ πως η σύνδεση των παικτών με το υβριστικό σύνθημα είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά.

Δεν ασχολήθηκε κανείς ιδιαίτερα όταν ποδοσφαιριστές άλλης ομάδας μέσα στο γήπεδο, συμμετείχαν κανονικά όλοι μαζί σε υβριστικό σύνθημα της κερκίδας, για αντιπάλους.

Εδώ έχει γίνει το σώσε, για κάποιες κινήσεις αμφιλεγόμενες από πλευράς των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

Πιο άσχημη στο μάτι ήταν η εικόνα «αμπαλαέα», χωρίς μπλούζες και με ποτήρια στα χέρια.

Αλλά κι αυτό νομίζω δεν δικαιολογεί απόλυτα το να βρίσκεται η ΑΕΚ σε θέση άμυνας και απολογούμενη. Είτε σε υπερβολικά ευαίσθητους εντός της, είτε στους έξω.

Τραβηγμένο μου φαίνεται επίσης, να περιλαμβάνεται το συμβάν στην ίδια ανακοίνωση από πλευράς Πολιτείας, που αναφέρεται στα απίστευτα σκηνικά στο ματς στου Ρέντη και σε δημόσια απειλή για την σωματική ακεραιότητα, του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ.

Σε κάθε περίπτωση, έγινε ό,τι έγινε, αλλά τώρα στην ΑΕΚ τουλάχιστον ας μην επιτρέψουν αυτό να ορίσει το κλίμα που θα πάνε στο Φάληρο.

Έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει πριν από αυτό το παιχνίδι η Ένωση, για να επιτρέψει στον εαυτό της να την διαλύσει ένα πάρτι.

Τους χαρακτήρες που έχει να διαχειριστεί εντός αποδυτηρίων, ο σύλλογος δεν τους γνώρισε το βράδυ της Δευτέρας. Με τα καλά και τα κακά που τους διακρίνουν, τους ξέρει πολύ καιρό. Και προχωράει με αυτούς.

Δεν σημαίνει πως αυτό θα δικαιολογεί κάθε συμπεριφορά, από την άλλη όμως, ξέρεις και πως δεν μπορείς να περιμένεις και ατμόσφαιρα «σχολής καλογραιών» στα αποδυτήρια σου.

Ούτε είναι ωραίο να καλλιεργείται για ακατανόητους λόγους μια εικόνα πως υπάρχει θέμα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ.

Ο Ίβιτς καλά έκανε και πήγε και μίλησε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν πήγε να μιλήσει με αφορμή μια γενική κατάσταση. Πήγε για ένα συγκεκριμένο περιστατικό που του προκάλεσε προβληματισμό.

Γεγονότα που δεν είναι γενικώς ασυνήθιστα σε ομάδες και που σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνουν πως η ΑΕΚ έχει κάποιο πρόβλημα στα αποδυτήρια της, που καλείται να λύσει.

Για να το κλείσουμε, μέσα σε όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει, η ΑΕΚ θα τρελαθούμε και τελείως αν καταφέρει να πάει στο Καραϊσκάκη με τους Λιβάγια, Βράνιες και δεν ξέρω και ποιον άλλον, στοχοποιημένους.

Με υπονοούμενα πως κρίνονται κλπ. Για Όνομα Του Θεού ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x