Τάσος Τσατάλης

Η λογική της νέας «ζαριάς» στο Ηράκλειο και η ΑΕΚ που από το 2013 εκτοξεύθηκε

Ο Τάσος Τσατάλης στο sport-fm.gr για την λογική με την οποία πάει να παίξει και με τον ΟΦΗ η Ένωση, αλλά και με κάποια σχόλια με αφορμή το σενάριο επενδυτικού ενδιαφέροντος.

• Από προχθές γράφτηκε σε αυτό το blog, πως η εκτίμηση εδώ είναι ότι εκτός από το δεδομένο πως με Κωστένογλου θα πάει η ΑΕΚ στον ΟΦΗ, αν νικήσει τον ΟΦΗ, δεν αποκλείεται να μην έχει νέο προπονητή, ούτε πριν από τον Πανιώνιο.

• Σωστά έθεσε το πρωί στην εκπομπή των Βάιου και Βασίλη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κετσέ και την παράμετρο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που πολλοί δεν την έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους, αλλά καλό θα ήταν να την λάβουν.

• Ένας προπονητής που εκτιμάει πολύ ο Ίβιτς και για κάποιους λόγους δεν είναι δυνατό να έρθει άμεσα. Αν είναι να έρθει γενικώς, έτσι;

• Το θέμα είναι πως στην ΑΕΚ θεωρητικά έχει αλλάξει κάτι, δηλαδή η ομάδα αποφάσισε να αλλάξει προπονητή, αλλά πρακτικά έχουμε μπει σε μια δεύτερη φάση Νίκου Κωστένογλου ως υπηρεσιακός.

• Δηλαδή ξεκίνησε υπηρεσιακός, έγινε μόνιμος και μετά από περίπου τρεις μήνες, γίνεται πάλι υπηρεσιακός. Αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα.

• Μόνο που επειδή είναι αντικαταστάτης ως υπηρεσιακός ...του εαυτού του, δυστυχώς για την ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει την νέα αύρα που έφερε στην πρώτη φάση της παρουσίας του. Κουβαλάει τρεις μήνες με πολλά και διάφορα στην πλάτη.

• Οπότε η ΑΕΚ πάει και στον ΟΦΗ, ακριβώς στην ίδια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και γενικά κυρίως μετά την δεύτερη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

• Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί συνεχίζεται μια κατάσταση που παράγει συγκεκριμένο αποτέλεσμα και ποια είναι η προσδοκία.

• Εδώ έχω μια απάντηση. Η προσδοκία είναι ίσως πως οι παίκτες θα πάρουν κι ένα δύο ματς μόνοι τους, βασισμένοι στον εγωισμό και το ένστικτο αυτοσυντήρησης. Δεν μπορεί να είναι άλλη η προσδοκία.

• Είναι μια προσδοκία δικαιολογημένη, αν κι όχι βασισμένη σε ιδιαίτερη ποδοσφαιρική λογική. Δεν έχουμε δει δηλαδή εδώ και καιρό, να βγαίνει ...με αυτόματο, μέσα από την ψυχή των ποδοσφαιριστών μια αντίδραση στις αναποδιές.

• Βεβαίως μια ομάδα σήμερα δεν μπορεί να ποντάρει σε κάτι τέτοιο ως παράγοντα αλλαγής δεδομένων, όσο και να είναι εύλογη η προσδοκία ή ακόμη και η απαίτηση από τους παίκτες.

• Αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα και με τους ρυθμούς που πάει η υπόθεση της ανεύρεσης προπονητή, αυτό έχει μείνει στην ΑΕΚ.

• Εννοείται πως καλό είναι να μη σκεφτόμαστε καθόλου την περίπτωση η ΑΕΚ να μην κερδίσει ή πόσο μάλλον να χάσει το Σάββατο.

• Μια αγωνιστική σημαντική, γιατί παίζουν μεταξύ τους Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και η Ένωση θα μπορούσε να είχε ποντάρει σε αυτήν ως αφετηρία, από την στιγμή που με νίκη σε κάθε περίπτωση θα μείωνε λίγο την διαφορά. Με τον έναν από τους δύο ή και με τους δύο.

• Καλό είναι λοιπόν να μην την σκεφτόμαστε την περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας. Αλλά όσο και να μην την σκεφτόμαστε και λόγω αντιπάλου και λόγω επίγνωσης των προβλημάτων της ίδιας της ΑΕΚ, είναι απόλυτα υπαρκτή. Και σε ένα ακόμη σημαντικό ματς, η ΑΕΚ πάει με την λογική ...κι αν σου κάτσει. Με την λογική μιας ζαριάς ακόμη.

• Δεν μοιάζει να είναι αυτή η λογική που θα άρμοζε σε μια τέτοια περίσταση.

• Τα «μη βιαστούμε και κάνουμε λάθος» ή «περιμένουμε αυτόν που πιστεύουμε πως είναι ο κατάλληλος», εντάξει έχουν την λογική τους, αλλά δημιουργούν και κινδύνους, που δυστυχώς για την ΑΕΚ επαληθεύονται.

• Και να θυμίσω και κάτι άλλο. Η ΑΕΚ είχε τρεις ολόκληρους μήνες ...για να μη βιαστεί. Τρεις ολόκληρους μήνες, άσχετα με το αν δικαιολογείται ή όχι που ήταν τελικά τόσο μεγάλο το διάστημα, πρόσφερε ο Νίκος Κωστένογλου.

ΥΓ: Με αφορμή το σενάριο για τον ομογενή επιχειρηματία Καλτσίδη, που τόση φασαρία προκάλεσε, να πω πως είναι ευκαιρία να θυμηθούμε πόσο μεγάλα βήματα μπροστά έχει κάνει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε να μη μας φαίνεται απίθανο κι απίστευτο ένα σενάριο εμπλοκής κι άλλου πολύ σημαντικού «παίκτη» στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Εκτός από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η ΑΕΚ λόγω των μεγάλων αλμάτων της τελευταίας 6ετίας, με τα τεράστια έργα υποδομής, με τις τεράστιες αγωνιστικές επιτυχίες εντός κι εκτός συνόρων, με την οικονομική της υγεία, ακόμη κι αν το συγκεκριμένο σενάριο που βγήκε τώρα δεν είναι υπαρκτό, θα μπορούσε πλέον πολύ άνετα να αποτελεί πόλο έλξης.

Κι όχι μόνο για κάποιους που θέλουν να ασχοληθούν για να την χρησιμοποιήσουν για άλλους στόχους στην οικονομικη και πολιτική ζωή της χώρας.

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον για καθαρά αναπτυξιακούς – επενδυτικούς σκοπούς, για κάποιον που θα ήθελε να εμπλακεί με το ποδόσφαιρο.

Και βέβαια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης εκτός από την δημιουργία όλου αυτού του εντυπωσιακού τοπίου στην ίδια την ΑΕΚ, κάτι που πέτυχε τελείως μόνος του, έχει καταφέρει και κάτι άλλο.

Και όσον αφορά συμμετοχή στην ίδια, αλλά και για περίπτωση ενδιαφέροντος για άλλες ομάδες, η ΑΕΚ με τον Μελισσανίδη έκαναν πάρα πολλά για να ξέρει όποιος μπει, πως αν φτιάξει καλή ομάδα θα έχει επιτυχίες και δεν γίνεται αυτό που γινόταν 20 χρόνια. Το ξεχνάνε πολλοί αυτό.

Θυμάμαι κάποιους οπαδούς της ΑΕΚ που κάποτε σε ένα ματς, νομίζω την σεζόν που έχασε η Ένωση το πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό, είχαν βάλει ένα πανό στο ΟΑΚΑ, που έλεγε «UEFA please help us».

Φαινόταν απίθανο να αλλάξει το τοπίο με κάποιον άλλον τρόπο και σίγουρα ήξεραν πως δεν μπορούσε και δεν ήθελε να το κάνει η τότε διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Να όμως που μετά από κάποια χρόνια, με την κατάλληλη διοίκηση, η ίδια η ΑΕΚ αποδείχθηκε ικανός παράγοντας από μόνη της, για να ανατραπεί το σκηνικό. Επειδή είχε την αποφασιστικότητα, την θέληση και τον τρόπο.

Θα τα βρει και πάλι αυτά τα στοιχεία και στο αγωνιστικό. Τραβάει λίγο παραπάνω σε χρόνο απ' όσο θα έπρεπε, αλλά θα τα βρει ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x