Τάσος Τσατάλης

Μετά τον Σιμάνσκι, η ΑΕΚ κοιτάει τώρα για αριστερό στόπερ

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει στο sportfm.gr, για την μεταγραφική συνέχεια της Ένωσης, που παραμένει δύσκολη για τον Γενάρη

* Όπως και με την επικείμενη τότε συμφωνία με τον Μάσιμο Καρέρα, έτσι και τώρα, με την πρώτη χειμερινή μεταγραφή της ΑΕΚ, τον Νταμιάν Σιμάνσκι, κάναμε την αποκάλυψη πρώτοι εδώ, από τον ΣΠΟΡfm 94.6 και το sportfm.gr.

* Όπως λέμε εδώ αρκετό καιρό πριν φτάσει η μεταγραφική περίοδος, για την ΑΕΚ τίποτε δεν θα είναι δεδομένο για τον Ιανουάριο.

* Ξέρουν που θέλουν να ενισχυθούν, δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να καλύψουν όλους τους στόχους τους. Είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων, σε μια πολύ δύσκολη μεταγραφική περίοδο για την Ένωση.

* Στην οποία σαφέστατα παίζει πρώτα ρόλο το αν θα βρει επιλογές με δυνατότητα ρεαλιστική να στηριχθεί πάνω τους και σε βάθος χρόνου. Αυτό δυσκολεύει την υπόθεση, ακόμη περισσότερο.

* Mε αυτά τα δεδομένα, η περίπτωση του Σιμάνσκι, είναι εξαιρετική. Παίκτης από μεγάλο πρωτάθλημα, σχεδόν εν ενεργεία διεθνής. Ο Σιμάνσκι «καιγόταν» να βρει ομάδα, αφού δεν έχει κολλήσει στην περίεργη πάντως Αχμάτ Γκρόζνι.

* Ο λόγος είναι η εθνική Πολωνίας, από τις κλήσεις της οποίας έλειψε για τα ματς του φθινοπώρου, ενώ για ένα χρόνο περίπου, καλούταν συνεχώς.

* Ο Πολωνός χαφ έχει ακούσει από τον ίδιο τον ομοσπονδιακό τεχνικό Jerzy Brzeczek, να του λέει πως ο μόνος λόγος που δεν κλήθηκε είναι ο χρόνος συμμετοχής στην Γκρόζνι και πως με το που θα πάρει ρυθμό με παιχνίδια, θέλει να τον έχει και πάλι.

* Είπαμε και στην αρχή πως οι συνδυασμοί που ψάχνει η ΑΕΚ για να κάνει τις κινήσεις που θεωρεί και ο Ίβιτς απαραίτητες, δεν είναι εύκολοι. Σίγουρο δεν είναι τίποτε για την συνέχεια, αλλά η μεταγραφική κινητικότητα θα είναι συνεχής, με την ελπίδα να φέρει αποτέλεσμα, μέσα στα δεδομένα που μπορεί να κινηθεί η ομάδα αυτή την περίοδο.

* Ο Μεμίσεβιτς δεν είναι πλέον στο προσκήνιο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν είναι βασικός άμεσος στόχος της ΑΕΚ.

* Αντίθετα, ο Καρέρα έχει ζητήσει από τον Ίλια Ίβιτς να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να βρεθεί αριστεροπόδαρο στόπερ. Αυτή είναι η δεύτερη προτεραιότητα που έχει θέσει, μετά τον χαφ, που καλύπτει ο Σιμάνσκι.

* Ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν θέλει παίκτη που να είναι ...ανάμεσα σε στόπερ και αμυντικό χαφ, αλλά ήθελε έναν παίκτη για κάθε μία από τις δύο θέσεις, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

* Αυτή του η εισήγηση σε συνδυασμό με την στάση της Γκρόνιγκεν, που προς το παρόν μιλάει μόνο για απευθείας πώληση, έφεραν πίσω τον Βόσνιο χαφ. Δεδομένα αρέσει, δεδομένα θα είναι στην ατζέντα της ΑΕΚ, αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι προτεραιότητα.

* Αν βρει ο Ίβιτς τον αριστεροπόδαρο στόπερ που τον καλύπτει και μπορεί να τον φέρει (του Μπάρμπα αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση), θα τον πάρει. Δεν θα έχει σε προτεραιότητα τον Μεμίσεβιτς. Και βέβαια αν έχει πάρει χαφ και στόπερ, τότε έτσι κι αλλιώς για τον Γενάρη, ο παίκτης που αγωνίζεται στην Ολλανδία, δεν θα χρειάζεται. Από το τέλος της σεζόν βλέπουμε.

* Βεβαίως αν γίνει δεκτή η πρόταση της ΑΕΚ και δεν έχει βρεθεί ο παίκτης που αναζητά ο τεχνικός διευθυντής βάσει της κατεύθυνσης από τον προπονητή, πολύ πιθανό να υπάρξει επιστροφή στον Μεμίσεβιτς. Αλλά αυτό με τα σημερινά δεδομένα, είναι ένα το σενάριο με τις – πολύ- λιγότερες πιθανότητες.

* Επειδή ως είθισται στην ΑΕΚ, πριν καν έρθει ο Σιμάνσκι, έχουν αρχίσει όλοι να μιλούν για την οψιόν, να πούμε δυο πράγματα.

* Ο τρόπος καταβολής της, είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση. Όπως και ο χρόνος. Λογικά θα κλείσει μέσα στην μέρα το θέμα, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να επιδιώκουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση.

* Το χειρότερο σενάριο να πάρει κανείς, δηλαδή να πρέπει ξερά η ΑΕΚ να δώσει 1,3 εκατομμύρια εφόσον θέλει τον παίκτη, με το τέλος της σεζόν, κάθε άλλο παρά ανέφικτο είναι.

* Εκτός από το ότι η ΑΕΚ έχει ήδη εκτελέσει υψηλότερη οψιόν στην περίπτωση του Λιβάγια, θυμίζω πως με το τέλος της σεζόν πέρσι, ο Δ. Μελισσανίδης είχε δώσει το «πράσινο φως» για να πληρωθεί η ρήτρα ύψους 1 εκατομμυρίου για τον Άλεφ.

* Κι αυτό θα γινόταν, με τον ίδιο τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ μάλιστα εκείνο το διάστημα, να εξηγεί και το σκεπτικό του ακριβώς σε όσους είχαν μιλήσει μαζί του για το θέμα. Σκεπτικό βασισμένο βέβαια και στην εισήγηση του Νίκου Λυμπερόπουλου, που πίστευε πολύ τον Βραζιλιάνο χαφ.

* Στην ουσία η υπόθεση χάλασε μόνο κατόπιν άλλων εισηγήσεων, που σκέφτηκε σοβαρά ο Δ. Μελισσανίδης, επίμονων μάλιστα, οι οποίες έθεταν το θέμα της μεγάλης δυσαναλογίας ανάμεσα στα χρήματα που πρόβλεπε η ρήτρα και του επιπέδου που είχε δείξει ο παίκτης στην παρουσία του στην ΑΕΚ.

* Αν ο Σιμάνσκι, καλύψει τις ανάγκες της ΑΕΚ σε θέση που ψάχνει το κάτι παραπάνω εδώ και καιρό, η οψιόν που μπαίνει θεωρείται ρεαλιστική βάση κι εντός ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x