Τάσος Τσατάλης

Μπορεί η ΑΕΚ να «ξεγελάσει» τους Τούρκους

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η κακή εικόνα της Ένωσης με την Κραϊόβα, στο «διάβασμα» της απο πλευράς Τράμπζονσπορ.

*Έχει ενδιαφέρον πως τα ματς που είχαν την ευκαιρία να δουν την ΑΕΚ οι Τούρκοι ως τώρα, είναι τα δύο με την Κραϊόβα και προφανώς θα είδαν και το φιλικό με την Μπασακσεχίρ.

*Για την φετινή ΑΕΚ κανείς δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα ακόμη έτσι κι αλλιώς. Πόσο μάλλον όταν δεν έχεις καθόλου υπόβαθρο στην γνώση για την συγκεκριμένη ομάδα κι όλη σου η εικόνα, είναι αυτά τα τρία ματς.

*Αν η ΑΕΚ τελικά μπορεί να βγάλει πάρα πολύ καλύτερα πράγματα απ' όσα έχουμε δει πρόσφατα, τότε ο αιφνιδιασμός του αντιπάλου, είναι μια σοβαρή πιθανότητα.

*Αλλά σίγουρα, ό,τι και να γίνει, είναι πλεονέκτημα ο αντίπαλος σου να έχει την ευκαιρία να σε δει μόνο σε ματς που η εικόνα σου δεν ήταν καθόλου καλή σε μεγάλα διαστήματα.

*Έχει βέβαια πάντα να κάνει και με το κατά πόσο κάποιες από τις χαρακτηριστικές αδυναμίες που έχουμε δει είναι πολύ δομικές και δεν αρκεί μια βδομάδα για να διορθωθούν. Όσο λιγότερες είναι αυτές, τόσο καλύτερα...

*Η ΑΕΚ από την επιστροφή της στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2016, δίνει τρίτη φορά πρώτο ματς εντός έδρας σε φάση «νοκ άουτ». Μετράει δύο στους δύο αποκλεισμούς, από ΤΣΣΚΑ και Ντιναμό Κιέβου.

*Αντίθετα μετράει τρεις στις τέσσερις προκρίσεις, με την ρεβάνς στην έδρα της. Αποκλείστηκε με Σεντ Ετιέν, προκρίθηκε με Μπριζ, Σέλτικ και Βίντι.

*Σύγκριση βέβαια δεν υπάρχει με κανένα πρόσφατο προηγούμενο, αφοού η τιμωρία κάνει μεγάλη διαφορά, ασχέτως με το που δίνεις το πρώτο ματς και που την ρεβάνς.

*Είναι πολύ πιο δύσκολο να βάλεις βάσεις πρόκρισης, χωρίς καθόλου πλεονέκτημα έδρας, με δυνατό αντίπαλο μάλιστα. Κι όπως είδαμε με την Κραϊόβα, ακόμη και με 0-2 νίκη εκτός έδρας, στο κεκλεισμένων των θυρών δεν θέλει και πολύ για να σε πάρει από κάτω.

*Με αυτά τα δεδομένα και το υπολογίσιμο επίπεδο του αντιπάλου, ρεαλιστικά καλό αποτέλεσμα είναι οποιοδήποτε αποτέλεσμα δεν «σκοτώνει» τις ελπίδες πρόκρισης.

*Όποιο αποτέλεσμα, ακόμη και ήττα να είναι (ας πούμε 0-1) σου δίνει το δικαίωμα με ένα γκολ στην ρεβάνς είτε να είσαι σε σκορ πρόκρισης, είτε να την διεκδικήσεις στα ίσια μέσα στο παιχνίδι, δεν είναι απογοητευτικό για τον επαναληπτικό.

*Ειδικά φέτος στα ευρωπαϊκά προκριματικά, βλέπεις πολλές περιπτώσεις που έχουν «τουμπάρει» στις ρεβάνς αποτελέσματα, που έδιναν ακόμη και σαφέστατο πλεονέκτημα στον φιλοξενούμενο του πρώτου αγώνα.

*Ειδικά σε ζευγαρώματα χωρίς ακλόνητο φαβορί, όπως είναι αυτό της ΑΕΚ τώρα.

*Όσον αφορά τα πλάνα του ματς, μια «ξερή» αποτίμηση των δύο προηγούμενων αγώνων, δείχνει πως αυτός που πρέπει να φοβάται για την θέση του είναι ο Ζεράλδες.

*Δεν είναι καθόλου απίθανο αυτό να γίνει τελικά, χωρίς να παραγνωρίζει κανείς την σημασία που έχει ο συγκεκριμένος παίκτης στο σκεπτικό του προπονητή και βέβαια την πολύ καλύτερη γνώση που έχει για τον Ζεράλδες ο Καρντόσο.

*Είναι όμως ένα ερώτημα το αν χωρίς να σου έχει δώσει ακόμη μια θετική ένδειξη, πρέπει να αναζητήσεις την «έκρηξη» του, σε ένα τόσο δύσκολο και σημαντικό ματς. Θα δούμε την απάντηση.

*Ας κρατήσουμε και μια επιφύλαξη για το κέντρο της άμυνας. Ανάμεσα σε Σβάρνα και Οικονόμου. Δεν αποκλείεται να αποκτήσει ένα προβάδισμα εδώ ο Οικονόμου.

*Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του Αλμπάνη από την λίστα, ήταν σίγουρα μη αναμενόμενος.

*Μια υπόθεση είναι πως επειδή ο Κλωναρίδης είναι περίπου στην ίδια κατάσταση με τον Τσιγκρίνσκι, δηλαδή επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, ο Καρντόσο να τον βλέπει ως μια επιλογή που θα ήθελε ενόψει της ρεβάνς.

*Βέβαια αυτό δεν εξηγεί κι 100% το γιατί προτιμήθηκε και ο Γιακουμάκης σε σχέση με τον Αλμπάνη, που δεν είχε ρόλο στα δύο επίσημα ματς, ούτε στο τελευταίο φιλικό. Θα δούμε ...

*Το ζήτημα με τον Αλμπάνη είναι πως ενώ πάντα σου δείχνει πως έχει πράγματα να βγάλει, κάτι συμβαίνει και περιορίζεται ο ρόλος του.
Πέρσι μετά από κάποιες σερί θετικές παρουσίες, ξαφνικά πέρασε στο περιθώριο από τον Χιμένεθ.

*Φέτος μετά από το φιλικό στην Λαμία, πάλι το ίδιο. Ίσως να υπάρχει κάποιο λάθος μήνυμα που περνάει εδώ και ο ίδιος στους προπονητές του και πρέπει να το δει ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x