Τάσος Τσατάλης

Σε ό,τι περνάει από τον προπονητή, ο Καρέρα ως τώρα έχει επίδραση

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για μερικά πρώτα συμπεράσματα από την παρουσία του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο της ΑΕΚ

«Κοφτός» είναι στις δηλώσεις του ο Μάσιμο Καρέρα. «Τόσο όσο» χρειάζεται για να δώσει μια απάντηση. Δεν αναλύει πολύ τα πράγματα, δεν τον ενδιαφέρει να είναι ιδιαίτερα επεξηγηματικός.

«Κοφτός» και στην διαχείριση του στους αγώνες. Παίρνει αποφάσεις γρήγορα, έχει «κρύο αίμα».

Δεν πάνε παρά λίγες εβδομάδες που για να γίνει αλλαγή στην ΑΕΚ, είχαμε συμβούλιο. Δεν γίνεται έτσι όμως ...Γι' αυτό φωνάζαμε πως τόσους μήνες η ομάδα προχωρούσε χωρίς κανονική κατάσταση στον πάγκο.

Να κρίνεις τον προπονητή, σε ό,τι θέλεις. Αλλά τουλάχιστον να είναι κανονικός.

Προς το παρόν ο Καρέρα είναι κι αποτελεσματικός, Σε κάθε τομέα που μπορεί να επιδράσει ο προπονητής, στην ΑΕΚ των τελευταίων αγώνων η επίδραση του είναι ξεκάθαρη.

Δεν μπορεί να κάνει κάτι βέβαια, όταν ο Κρέσπι είναι ανάμεσα σε Σιμόες και Παουλίνιο και αντί να τον κόψουν τον κοιτούν να ζυγίζει την μπάλα, να σουτάρει και να σκοράρει.

«Έχουμε πρόβλημα στις μακρινές μπαλιές» είπε. Κι εκεί δεν μπορεί να κάνει πολλά, ειδικά χωρίς τον Βράνιες. Στην ΑΕΚ λείπει ύψος κι αθλητικότητα. Ειδικά στα χαφ ως τώρα, αλλά και τα ακραία της μπακ είναι όλοι κοντοί.

Χθες στην ενδεκάδα είχε έξι παίκτες κοντούς και για τα σημερινά δεδομένα του ποδοσφαίρου. Το σημειώνω αυτό γιατί φυσικά το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ, αλλά στο σημερινό ποδόσφαιρο για να έχεις μισή ενδεκάδα και βάλε ημίψηλη, πρέπει αυτό να ισορροπείται από μεγάλο πλεονέκτημα σε ποιότητα στους συγκεκριμένους παίκτες.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να έχει οκτώ κοντούς ας πούμε. Αλλά με τη μπάλα που ξέρουν και την προσωπικότητα τους, ποσώς ενδιαφέρει.

Στην ΑΕΚ όταν η έλλειψη της απαραίτητης ποιότητας σε συγκεκριμένες θέσεις, συμπληρώνεται με μειονέκτημα και σε φυσικά χαρακτηριστικά, όπως συμβαίνει δηλαδή, το πρόβλημα γίνεται μεγάλο.

Μερικά πράγματα στα γρήγορα.

Το 4-3-3 μπορεί να βγάλει καλά πράγματα στην ΑΕΚ, αλλά όπως είδαμε στην Τρίπολη, δύσκολα με τον Πέτρο Μάνταλο, έναν από τους δύο εσωτερικούς χαφ. Ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν έχει ένταση στο παιχνίδι του, δεν βάζει ένταση με τίποτα. Αυτό τον εμποδίζει να έχει την επίδραση που απαιτείται και στις επιθετικές θέσεις. Πόσο μάλλον όταν παίζει εσωτερικό χαφ.

Συμπτωματικά ο Αλμπάνης έχει κάνει τα δύο καλύτερα του ματς φέτος στην Τρίπολη.

Ο Κλωναρίδης μπορεί να βοηθήσει. Χθες έπαιξε εξαιρετικά με τον Βέρντε, στην δημιουργία της τελευταίας πολύ μεγάλης ευκαιρίας της ΑΕΚ.

Θυμίζω πως πάντα με τους νέους προπονητές ο Κλωναρίδης ξεκινάει καλά. Και δεν υπάρχει προπονητής από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι σήμερα, που να μην ξεκίνησε με τον Κλωναρίδη βασικό, αλλά και πρωταγωνιστική. Κι ο Χιμένεθ και ο Ουζουνίδης και ο Καρντόσο ακόμη. '

Αλλά πάντα κάτι γίνεται και χάνεται. Συνήθως κάποιος τραυματισμός, όπως και φέτος.

Η ΑΕΚ δεν θα το πιέσει για το αριστερό στόπερ μέσα στον Γενάρη, αν δεν μπορεί στα δεδομένα της να πάρει τον παίκτη που καλύπτει 100%.

Αυτό αν είναι καλά ο Τσιγκρίνσκι, όπως τον περισσότερο καιρό φέτος, ίσως μπορεί να το αντέξει. Αν έχει κανένα πρόβλημα ο Ουκρανός -και είναι πολλά τα ματς σε μικρό χρονικό διάστημα- δύσκολα θα αντέξει η ΑΕΚ χωρίς ενίσχυση στα στόπερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x