Unpopular Opinions

Σε εκνευρίζουν κι εσένα τα πέναλτι αλά Πανένκα;

Στη μάχη εναντίον οποιουδήποτε κλισέ, ο Γιώργος Μαραθιανός τα βάζει στο sport-fm.gr με την επιδεικτική (και βαρετή πλέον) εκτέλεση που συνηθίσαμε να θαυμάζουμε…

Ωραίο είναι το «αλατοπίπερο» στο ποδόσφαιρο. Να βλέπεις πού και πού κάτι διαφορετικό.

Πρέπει να ‘σαι παθολογικά μίζερος (σαν αυτούς που λένε ότι ο Γκουαρντιόλα έχει καταστρέψει το άθλημα) για να γκρινιάξεις με κάποια περίτεχνη ενέργεια.

Εκτός κι αν μιλάμε για την περίτεχνη ενέργεια που έχει καταντήσει πιο αφόρητα κλισέ και από δήλωση παίκτη «βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο»:

Την εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα

Σε εκνευρίζουν κι εσένα τα πέναλτι αλά Πανένκα;

Εντάξει, την πρώτη φορά που το έκανε ο ομώνυμος Τσεχοσλοβάκος ήτανε επαναστατικό. Ήταν εντυπωσιακό.

Το έβλεπες να ξεπατικώνεται και όχι μόνο δεν σ’ ενοχλούσε, αλλά θαύμαζες την κατάρτιση και το θάρρος του εκτελεστού να το χτυπήσει έτσι.

Αλλά έγινε το 1976. Και έχουμε πλέον… 2021!

Σχεδόν 45 χρόνια που μένουμε έκθαμβοι και χειροκροτούμε σαν χάνοι ένα χτύπημα αντικειμενικά πανεύκολο για κάθε παίκτη με απλά αξιοπρεπή τεχνική.

Με μια εκτέλεση που (όντως θέλει κοχόνες για να την κάνεις ειδικά σε κρίσιμο σημείο), αλλά κακά τα ψέματα, είναι αναμφισβήτητη πώληση μούρης.

Ένα καθαρό show off, που λένε και στα χωριά μας, που επιβεβαιώνει ότι εκείνο που ενδιαφέρει ΠΡΩΤΑ τον εκτελεστή είναι να κάνει το κομμάτι του και μετά το να βάλει γκολ η ομάδα.

Σε εκνευρίζουν κι εσένα τα πέναλτι αλά Πανένκα;

Δεν χρειάζεται λοιπόν να το αντιμετωπίζεις από τη σκοπιά του τερματοφύλακα, που δικαίως νιώθει θιγμένος όταν έχει φάει το πέναλτι με τέτοιο τρόπο.

Δεν χρειάζεται να συμμερίζεσαι τη βεβαιότητα ότι (εκτός του να σκοράρει) ο απέναντι είχε πρόθεση και να τον ξεφτιλίσει.

Αρκεί απλώς να σιχαίνεσαι την επιδειξιομανία (και να θέλεις να τιμωρείται σε κάθε μορφή της) για να εύχεσαι να μη φάει το παραμύθι ο γκολκίπερ.

Για να ξενερώνεις κάθε φορά που τον βλέπεις πεσμένο να τραβάει τα μαλλιά του, την ώρα που ο λεζάντας (είτε πρόκειται για τον Μέσι, είτε για τον οποιοδήποτε ρούκουνα) πανηγυρίζει με υφάκι «την πάτησε το κορόιδο»

Και αν ανήκεις σε αυτούς που τούτη την ώρα ψελλίζουν από μέσα τους «καλά, τι μ…ες λέει αυτός» ή μονολογούν «σε πονάει ο Πανένκα», αρκεί να φέρεις τον εαυτό σου σε μια υποθετική κατάσταση:

Να παίζει η ομάδα σου ντέρμπι, να κερδίζει πέναλτι στο 90’ και ο εκτελεστής ν’ αποτυγχάνει ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ να σκοράρει.

Να κάνει το σκαφτό το «κορδελάκι», ο γκολκίπερ να μη μασάει και να πηγαίνει η μπάλα σαν λουκούμι στα χέρια του.

Και τότε ξέρουμε όλοι πού θα στραφούν τα μπινελίκια και σε ποιο ακριβώς σημείο θα γράψεις ΚΙ ΕΣΥ τον θαυμασμό για το… αλάνι που «δεν κώλωσε να το βαρέσει έτσι»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x