Betmasters

Αφιέρωμα στη Serie A 2018/2019

Όλα όσα θες να ξέρεις για το πρωτάθλημα Ιταλίας, το οποίο είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Η στιγμή της έναρξης ακόμα ενός μαραθωνίου της Serie A έχει φτάσει. Το φαβορί δε χρειάζεται συστάσεις. Αυτό δεν είναι άλλο από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους και αυτή η σεζόν αναμένεται να λάμψει από την παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ της «μεγάλης κυρίας», σε ένα πρωτάθλημα που αναζητά κάτι από τη παλαιά χαμένη αίγλη του.

Από εκεί και πέρα, η μάχη της τετράδας αναμένεται να είναι συναρπαστική, αφού και οι υπόλοιπες "μεγάλες" (Νάπολι, Ίντερ, Ρόμα, Μίλαν) έχουν ενισχυθεί σημαντικά, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η κούρσα για τα εισιτήρια του Γιουρόπα Λιγκ.

Νεοφώτιστες της νέας σεζόν θα είναι η Έμπολι, η Πάρμα και η Φροζινόνε και πρόκειται για ομάδες που έχουν εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία, προσδίδοντας κύρος και στη μάχη της ουράς.

Το πρωτάθλημα

Στο πρωτάθλημα παίρνουν μέρος συνολικά 20 ομάδες, οι οποίες θα αναμετρηθούν από δύο φορές μεταξύ τους (εντός και εκτός έδρας) σε ένα φάσμα 38 αγωνιστικών. Εκτός από την πρωταθλήτρια, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2-4 θα εξασφαλίσουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-6 μαζί με την Κυπελλούχο (αν η κυπελλούχος είναι μέσα στην εξάδα τότε ανοίγει και η 7η θέση) θα λάβουν μέρος στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Τέλος, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις τελευταίες θέσεις θα υποβιβαστούν στην δεύτερη κατηγορία (Serie B).

Οι ομάδες

Γιουβέντους

Μπορεί στην αρχή της περσινής σεζόν να έμεινε λίγο πίσω, όμως με ένα σερί νικών επανέκτησε την κορυφή και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος, κατακτώντας το έβδομο σερί πρωτάθλημά της, ενώ έκανε και το νταμπλ για τέταρτη συνεχόμενη φορά με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας. Η Γιουβέντους αποτελεί την απόλυτο κυρίαρχο του ιταλικού ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2011/12, όταν και επανήλθε στη Serie Α, μετά τον υποβιβασμό της για το σκάνδαλο διαφθοράς Calciopoli. Θα μπορέσει η «γηραιά κυρία» να κατακτήσει το όγδοο;

Δες εδώ τη συνέχεια του αφιερώματος στο πρωτάθλημα Ιταλίας και μάθε τις αποδόσεις στα μακροχρόνια στοιχήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x