Γενικά

Ακυρώθηκαν οι αγώνες της πρώτης κατηγορίας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πινγκ πονγκ

Νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ETTU έφερε σημαντικές αποφάσεις για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού ανδρών-γυναικών 2021.

Το ΔΣ της ETTU εξέτασε τον αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη από την ασταθή κατάσταση με την πανδημία Covid-19 και την αδυναμία των εθνικών ομάδων στον προγραμματισμό για τους αγώνες στο στάδιο 1 του European Team Championships.

Συζήτησε και σχετικές επιστολές, που έλαβε από πολλές ενώσεις-μέλη της τις τελευταίες ημέρες, και αποφάσισε να ακυρώσει τα γκρουπ για το επίπεδο Α (δηλαδή την πρώτη κατηγορία) και να αναβάλλει τα γκρουπ για τα επίπεδα Β (δεύτερη κατηγορία) και C (τρίτη κατηγορία).

Το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών, που βρίσκεται στο επίπεδο Α, δεν θ’ αγωνιστεί στο στάδιο 1 των προκριματικών και θα κληθεί να διεκδικήσει πολύ αργότερα, μέσα από το στάδιο 2, την πρόκριση στην τελική φάση για τη Ρουμανία.

Το αντίστοιχο συγκρότημα των γυναικών θα περιμένει για τα δικά του ματς στο επίπεδο Β, τα οποία θα μεταφερθούν πιθανότατα για τον Μάιο.

Στην τακτική της ενημέρωση η ιστοσελίδα της ETTU αναφέρει:

«Οι εθνικές ομοσπονδίες στάθηκαν στους περιορισμούς ταξιδιών, τους περιορισμούς από τα lockdown και τη δυσκολία οργάνωσης επαρκούς προπόνησης πριν από τους αγώνες.

Η διοίκηση της ETTU συμφώνησε τα εξής:

* Να αναβάλλει τα γκρουπ του επιπέδου C, που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 23 και 24 Ιανουαρίου, για μεταγενέστερη ημερομηνία τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

* Να αναβάλλει τα γκρουπ του επιπέδου Β σε μεταγενέστερη ημερομηνία, πιθανώς στα τέλη Μαΐου.

* Να ακυρώσει τους αντίστοιχους αγώνες για τις ομάδες του επιπέδου Α.

* Υπόκειται στο Συνέδριο να επικυρώσει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Κλουζ Ναπόκα των 12
καλύτερων ομάδων από το επίπεδο Α (σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού του 2019 στη Ναντ).

* Να εγκρίνει για τις υπόλοιπες έξι ομάδες των γκρουπ του επιπέδου Α τη συμμετοχή στο στάδιο 2 των προκριματικών.

* Οι αγώνες για το στάδιο 2 να διεξαχθούν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι το παραπάνω σχέδιο θα διασφαλίσει τη διατήρηση της ακεραιότητας της διοργάνωσης μέχρι να συμπληρωθούν οι 24 εθνικές ομάδες ανδρών και 24 γυναικών, που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο τελικό στάδιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η γραμματεία του ETTU θα συνεργαστεί με τις εθνικές ομοσπονδίες τις επόμενες εβδομάδες με σκοπό να βρεθούν κατάλληλες ημερομηνίες και «οικοδεσπότες» για τα γκρουπ στα επίπεδα Β και C, όπως και για τα παιχνίδια του προκριματικού σταδίου 2.
Νεότερη ενημέρωση θα δοθεί μετά τη συνάντηση για το Έκτακτο Συνέδριο της ETTU στις 13 Φεβρουαρίου».

Η ETTU ενημέρωσε τις εθνικές ομοσπονδίες για τις 12 ομάδες του επιπέδου Α που προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση και είναι, κατά σειρά, οι: Πορτογαλία, Γαλλία, Σουηδία, Αυστρία, Αγγλία, Σλοβενία, Πολωνία, Κροατία, Ρωσία, Λευκορωσία, Δανία και Ισπανία.
Γνωστό από καιρό είναι ότι δικαίωμα συμμετοχής είχαν ήδη εξασφαλισμένο η Γερμανία ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Ρουμανία ως διοργανώτρια χώρα.

Διαφορετική θα είναι η αναμονή για την Εθνική γυναικών. Έχει κληρωθεί στο πέμπτο γκρουπ του επιπέδου Β με τη Σλοβενία και την Εσθονία και θα περιμένει για το πότε και το που θ’ αγωνιστεί απέναντί τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x