Αλέξης Σαββόπουλος

Άρχισε να κλείνει τις πληγές του και να… χαμογελάει ξανά

Αν το ματς με τον Παναθηναϊκό είχε για τον Άρη χαρακτήρα επιβίωσης, το χθεσινό στο Περιστέρι ήταν αυτοπεποίθησης. Απόδειξης ότι η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει μπει ξανά σε μια ευθεία γραμμή.

Ότι αφήνει πίσω της το άσχημο ξεκίνημα και υπενθυμίζει στους… βιαστικούς ότι και φέτος θα είναι στο γκρουπ των ομάδων που θα κυνηγήσουν υψηλούς στόχους.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος


Η νίκη του Άρη αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί εκτός από τον αντίπαλο που είχε νέο προπονητή στον πάγκο και άρα νέα αύρα, αντιμετώπισε μέσα στο ματς και όλες τις ατυχίες που μπορούσαν να του συμβούν μαζεμένες.

Τρεις αναγκαστικές αλλαγές σημαντικών παικτών λόγω τραυματισμού (Μαντσίνι, Φαμπιάνο και Γκάμα) δεν είναι δα και κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα. Για την ακρίβεια σπάνια. Θα μπορούσε να εκτροχιάσει αγωνιστικά την ομάδα με την ξαφνική αλλαγή πλάνου. Να την αποδιοργανώσει. Όχι μόνο δεν την επηρέασε αλλά αντίθετα οι τρεις που τους αντικατέστησαν συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στην κατάκτηση του διπλού.

Ο Ματέο «κλείδωσε» τη νίκη με το τρίτο γκολ και έκανε πράγματα στο ματς, ο Δεληζήσης με την διπλή σωτήρια επέμβασή του πάνω στη γραμμή στο 74΄ έβγαλε τον Άρη από μπελάδες αφού αν σε εκείνη τη φάση ο Ατρόμητος μείωνε σε 2-3, υπήρχε πολύς χρόνος ακόμη και το ματς θα γινόταν… ροντέο, και ο Χαίροβιτς που για πρώτη φορά έπαιξε τόσο πολύ, κράτησε την μπάλα, πήρε φάουλ, πάσαρε σωστά και έδειξε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος αφού η ποιότητα δεν του λείπει. Ειδικά τώρα που η ομάδα θα χρειαστεί όλες τις εφεδρείες.

Ο Άρης μπήκε στο ματς με τη σωστή νοοτροπία και τη διάθεση να το τελειώσει γρήγορα. Σκόραρε νωρίς αλλά μετά το 0-1 φάνηκε και πάλι να τον κυριεύει το άγχος. Έβγαζε μια πίεση και μια έλλειψη σιγουριάς στις κινήσεις που θολώνει το μυαλό και βάζει τον αντίπαλο στο παιχνίδι. Αντί να γίνει το παιχνίδι 0-2, από λάθος έγινε στις καθυστερήσεις το 1-1 και χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί ο Κουέστα για να μην μπλέξει η ομάδα του Μάντζιου σε περιπέτειες.

Γενικά αυτή η έλλειψη ισορροπίας στη διάρκεια του 90λεπτου και στα συναισθήματα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να διαχειριστεί ο Έλληνας τεχνικός αυτή τη στιγμή. Είναι ο λόγος που δεν επιτρέπει ακόμη στο γκρουπ να βγάλει στο χορτάρι τις πραγματικές δυνατότητές του. Το κάνει σε κάποιες στιγμές (όπως στην υπέροχη συνεργασία του πρώτου γκολ), αλλά υπάρχουν και εκείνες που η συνοχή μεταξύ των γραμμών χάνεται, το λάθος γίνεται εύκολα και αν ο αντίπαλος είναι ικανός και εύστοχος, μπορεί να γίνει η ζημιά.

Πως διορθώνεται αυτό; Με δουλειά φυσικά αλλά και με νίκες που χτίζουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Με το χθεσινό διπλό ο Άρης… ρέφαρε την εντός έδρας απώλεια με τον ΟΦΗ, έσβησε το -6 και αν πάρει πίσω και τους βαθμούς απέχει μόλις μια νίκη από την 1η θέση. Αν κερδίσει μάλιστα το Σάββατο και τον Απόλλωνα θα πάει στη διακοπή με την ψυχολογία στα ύψη ώστε να ανασυνταχθεί και να… μαζέψει τα κομμάτια του.

Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν θα είναι με τη μισή ντουζίνα απουσίες που ήδη υπάρχουν. Οι επιλογές για τον προπονητή γίνονται πλέον μετρημένες και συγκεκριμένες ακόμη και για το βασικό σχήμα ενώ μένει… ορφανός και ο πάγκος. Από εκεί που ο Μάντζιος δεν ήξερε ποιον… winger να πρωτοχρησιμοποιήσει, πλέον έμεινε με δυο όλους κι όλους. Αν καταφέρει και ξεπεράσει και αυτόν τον απρόβλεπτο παράγοντα, θα έχει μπει πια οριστικά στον ίσιο δρόμο διώχνοντας κάθε ίχνος αμφισβήτησης.

ΥΓ. Πέντε λεπτά στο VAR ο Φωτιάς προσπαθούσε να δει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή στη φάση της διπλής απόκρουσης του Δεληζήση. Ο διαιτητής Περάκης χρειάστηκε μόλις 10 δεύτερα για το αυτονόητο.

ΥΓ2. Η χθεσινή εμφάνιση του Κουέστα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι αφορισμοί μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ. Και να πεις ότι δεν συνέβη σε άλλες δυο περιπτώσεις (Σούντγκρεν, Γκάνεα);

ΥΓ3. Με τον περονόσπορο που έπεσε ξαφνικά στα αποδυτήρια θα φανεί το βάθος στα.. έγκατα του πάγκου. Κοινώς κανείς δεν περισσεύει. Ιδού η ευκαιρία για κάποιους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x