Αλέξης Σαββόπουλος

Δουλεύει καλά… προσεχώς με τις προσθήκες καλύτερα

Αδιάκοπο τρέξιμο, πίεση ψηλά, ένταση στα μαρκαρίσματα είναι τα στοιχεία που θέλει να βάλει ο Μάντζιος στον νέο Αρη αλλά του λείπουν ακόμη 3-4 προσθήκες ενδεκάδας.

Μετά απο δυο φιλικά 90λεπτα επί αυστριακού εδάφους, λίγο πριν το τελευταίο με την Λοκομοτίβ στο οποίο δεν θα υπάρχει κάποιο καινούργιο πρόσωπο να δούμε πλην του Ντένις ίσως και 15 μέρες πριν απο το πρώτο παιχνίδι με την Αστάνα προκύπτουν κάποια συμπεράσματα.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Αντιπροσωπευτικά κυρίως της φιλοσοφίας που θέλει να προσδώσει στην ομάδα του ο Ακης Μάντζιος. Αν θέλετε της εξέλιξης της περσινής ομάδας την οποία ανέλαβε δίχως την δυνατότητα πολλών παρεμβάσεων. Αυτό που διαπιστώνεται με γυμνό μάτι είναι η πρόθεση του γκρουπ των 11 που βρίσκονται κάθε φορά στο χορτάρι να πιέσουν ψηλά και συντονισμένα.

Η ομάδα στο τακτικό αυτό κομμάτι της πίεσης ψηλά μοιάζει πολύ δουλεμένη χωρίς ακόμη να μπορεί να… απλώσει τα τρεξίματα στο εύρος του 90λεπτου. Όταν έχει τις αντοχές να το κάνει όμως κερδίζει μπάλες και τις αλλάζει γρήγορα μεχρι να βρει το σουτ. Κάπως έτσι κέρδισε τα δυο πέναλτι με τον Ερυθρό Αστέρα και σκόραρε το μοναδικό γκολ με την Χάιντουκ.

Ετσι έκανε και τις 2-3 καλές ευκαιρίες, άσχετα αν δεν τις έκανε γκολ. Κι όλα αυτά με την πίεση που άσκησαν οι τέσσερις μπροστά και όχι οι χαφ αφού λείπει ο Τζέγκο και ο Σάσα που έχει αυτή την ικανότητα, είναι ακόμη ανέτοιμος. Με την επιστροφή αυτών των δυο θα δούμε σίγουρα καλύτερα πράγματα. Τι λείπει; Η απουσία ενός χαφ που θα κάνει καλύτερη την κυκλοφορία της μπάλας και την μετάβαση απο την άμυνα στην επίθεση. Ενα οκτάρι δηλαδή δίπλα στον εκάστοτε αμυντικό μέσο.

Το κομμάτι που προβλημάτισε ήταν τα κενά πίσω και τα εύκολα γκολ που έδωσε, όπως το τρίτο της Χάιντουκ. Μπορεί να φταίει η έλλειψη ενός γρήγορου στόπερ γιατί όταν ο αντίπαλος σπάει το πρες ο Αρης είναι ευάλωτος πίσω με τα δυο βαριά κορμιά που διαθέτει. Ισως να οφείλεται στην έλλειψη ανασταλτικών χαφ που δίνουν βοήθεια στα στόπερ.

Γενικά η 5άδα πίσω μαζί με τον τερματοφύλακα θέλει αρκετή δουλειά γιατί δέχεται πολύ εύκολα γκολ. Και αν στα φιλικά κάτι τέτοιο κοστίζει μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων, στα επίσημα και δει στα ευρωπαικά, οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές σε αγωνιστικό, ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο.

Θεωρώ κρίσιμη αυτή την εβδομάδα και σημαντικό όταν θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη η αποστολή στις προπονήσεις να υπάρχει τουλάχιστον ένας κεντρικός αμυντικός και ένας χαφ. Οχι απαραίτητα για να αγωνιστούν στο πρώτο παιχνίδι με τους Καζάκους (αυτό θα το κρίνει ο προπονητής και το επίπεδο ετοιμότητάς τους) αλλά για να υπάρχουν επιλογές στον πάγκο και δυνατότητα να αλλάξουν πράγματα στη ρεβάνς.

Λογικά σε δυο εβδομάδες και ο Σάσα θα είναι καλύτερα, και οι δυο νέοι (Χαϊροβιτς και Ντένις) θα έχουν πάρει έναν σημαντικό όγκο προπονήσεων με την ομάδα και ο Τζέγκο θα μπορεί να βοηθήσει έστω και ως αλλαγή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x