Αλέξης Σαββόπουλος

Μια διαφορετική ομιλία που έφερε αποτέλεσμα

Η κουβέντα του Άκη Μάντζιου με τους μεσοεπιθετικούς του πριν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και το ξέσπασμα που ακολούθησε στο χορτάρι. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Από τη δημιουργική ασάφεια… στον επιθετικό πλουραλισμό στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Μια έκρηξη την οποία κάποια στιγμή είναι η αλήθεια ότι την περιμέναμε από την ομάδα του Άκη Μάντζιου με δεδομένη την μεσοεπιθετική ποιότητα που διαθέτει. Αν μη τι άλλο ικανοποιητική για το level της Σούπερ Λιγκ.

Έτυχε ή πέτυχε; Ήταν απλά μια καλή μέρα στη δουλειά ή αρχίζει ο Άρης να βρίσκει τις προσαρμογές του μετά από ένα διάστημα με πολλά σκαμπανεβάσματα; Την απάντηση θα την πάρουμε στην πορεία εν όψει και των απαιτητικών αγώνων που έρχονται για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Μένοντας λίγο ακόμη στον αγώνα της περασμένης Κυριακής έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι για αυτή την αγωνιστική μετάλλαξη έβαλε το χεράκι του και ο προπονητής του Άρη. Όχι μόνο με τη δουλειά που γίνεται στο τακτικό κομμάτι και την αξιοποίηση του Καμαρά αλλά και με… αρκετή κουβέντα. Που στόχο είχε να ξυπνήσει το φιλότιμο των ποδοσφαιριστών του μετά και από κάποια περιστατικά που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα (βλέπε επεισόδιο Σάσα-Μπεναλουάν).

Τι έκανε λοιπόν ο τεχνικός του Άρη; Μάζεψε πριν από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό τους μεσοεπιθετικούς, κοινώς όσους συμμετέχουν στο κομμάτι δημιουργία και παραγωγή ευκαιριών και τους ζήτησε να παίξουν ελεύθερα. Να χαρούν το παιχνίδι.

Να αφήσουν έξω οτιδήποτε άλλο τους απασχολεί και να βγάλουν στο χορτάρι τις πραγματικές τους δυνατότητες: «Είναι κρίμα να αδικούμε τους εαυτούς μας και να χάνουμε βαθμούς στο γήπεδό μας. Βάλτε το εγώ σας κάτω από αυτό της ομάδας και παίξτε ο ένας για τον άλλο.

Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που έχετε και βγάλτε όλα αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις» τους είπε μεταξύ άλλων και τα αποτελέσματα υπήρξαν εντυπωσιακά λίγη ώρα αργότερα στο γήπεδο.

Το γκρουπ έβγαλε ενέργεια, ένταση, διάθεση, δημιούργησε ευκαιρίες, έκανε πολλά γκολ με πέντε διαφορετικούς σκόρερ και πάνω από όλα το διασκέδασε και μαζί με αυτό ευχαρίστησε και τον κόσμο που επιτέλους είδε την ομάδα του να παίζει σύμφωνα με τις ρεαλιστικές της δυνατότητες.

Γιατί, μην ξεχνάμε, πάνω από όλα το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x