Αλέξης Σαββόπουλος

Ντέρμπι ανάκτησης αυτοπεποίθησης και ταυτότητας

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sportfm.gr για το σημερινό ντέρμπι που έρχεται για τον Άρη μετά από μια βαριά ήττα.

Το πρώτο φετινό ''El clasico'' της Θεσσαλονίκης βρίσκει τον Άρη… τσακισμένο ψυχολογικά από το εκκωφαντικό 0-5 της προηγούμενης αγωνιστικής από τον ΠΑΣ σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που η ομάδα του Άκη Μάντζιου έδειχνε να βρίσκει τις προσαρμογές της και ένα σταθερό σχήμα.

Αποτέλεσμα βαρύ που ταρακούνησε συθέμελα τα αποδυτήρια και επανάφερε μια αμφιβολία για τις πραγματικές δυνατότητες της φετινής ομάδας. Κάτι σαν κρίση ταυτότητας.

Η διαχείριση του club υπήρξε ώριμη (μαθημένα τα βουνά στα χιόνια) και βοήθησε να καθίσει η σκόνη δίχως ακραίες αποφάσεις και σπασμωδικές κινήσεις. Κακά τα ψέματα όμως οι ήττες, ακόμη και οι πιο οδυνηρές… σβήνονται με νίκες.

Αν είναι και σε ντέρμπι ακόμη καλύτερα. Επουλώνουν πιο γρήγορα τις πληγές. Από αυτή την άποψη, η συγκυρία που φέρνει τον Άρη να πηγαίνει στην Τούμπα μετά το στραπάτσο από τον ΠΑΣ ίσως είναι και η ιδανική.

Μπορεί να αποτελέσει για τον Άρη την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Να τον βοηθήσει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του, να μείνει κοντά στον στόχο που έχει θέσει στο πρωτάθλημα και να λάβει και την απαραίτητη ώθηση εν όψει και του αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ που ακολουθεί και από πλευράς σημασίας είναι εξόχως πιο σημαντικός από αυτόν της Τούμπας.

Και ας προσπαθούν οι συντοπίτες να περάσουν τη βολική εικόνα ότι για τον Άρη η σεζόν αρχίζει και σταματάει στην Τούμπα. Ας μην τους χαλάσουμε το αφήγημα… Μπορεί φυσικά να τον βάλει και πιο βαθιά στο πρόβλημα σε περίπτωση νέας ήττας και κυρίως κακής εμφάνισης.

Σε πρώτη φάση το ζητούμενο είναι η αντίδραση. Και μετά το καλό ποδόσφαιρο το οποίο αποδεδειγμένα μπορεί να παίξει αυτό το γκρουπ των ποδοσφαιριστών.

Στην Τούμπα ο Άρης θα χρειαστεί να καταθέσει προσωπικότητα, χαρακτήρα και κυρίως αυτοσυγκέντρωση. Να βγουν μπροστά οι παίκτες με… καρύδια που θα παρασύρουν και τους υπόλοιπους. Ο Μάντζιος φαίνεται ότι θα στηριχτεί στη συνταγή που οδήγησε πέρσι τον Άρη σε μια εξαιρετική σεζόν.

Προσφέρεται άλλωστε και το παιχνίδι. Πιο χαμηλά η άμυνα, πιο κοντά οι γραμμές, πιο συμπαγής γενικά με στόχο την πίεση στα 2/3 του γηπέδου και το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο που είναι… μανούλα παίκτες όπως οι Γκάμα, Μαντσίνι, Ματέο, Εντιαγέ, Καμαρά, Σούντγκρεν, Ιτούρμπε.

Ανεξάρτητα ποιοι θα ξεκινήσουν και ποιοι θα έρθουν από τον πάγκο. Ο Άρης οφείλει να εκμεταλλευτεί και την δεδομένη κόπωση των γηπεδούχων από το μεσοβδόμαδο 90λεπτο στην Μπρατισλάβα. Κοινώς να… τρέξει τον αντίπαλό του που είναι και μια ομάδα με αυξημένο μέσο όρο ηλικίας.

Κυρίως όμως να έχει καθαρό μυαλό και συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού γιατί είναι βέβαιο ότι τις ευκαιρίες θα τις βρει. Και αν του… κάτσει το παιχνίδι να μην αφήσει την δουλειά στη μέση όπως έκανε τις δυο περασμένες σεζόν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x